Rovella: "Allegri azt tanácsolta, hogy távozzak"

rovella_monza.jpgA Juventus kölcsönben a Monzánál szereplő középpályása, s a legutóbbi bajnoki alkalmával az Öreg Hölgy ellen is kiválóan játszó Nicolò Rovella az olasz U21-es válogatott pénteki meccse után rövidebb interjút adott a hazai médiának, melyben egyebek mellett kitért nyári távozásának okaira is, elmondva, hogy augusztus során Max Allegrivel közösen hozta meg a döntést arról, hogy elfogadja a Serie A újoncának ajánlatát. 

"Az angol U21-es válogatott elleni meccs első 10-15 percében eléggé bátortalanul, megilletődötten játszottunk, mivel a selejtezősorozatban jóval alacsonyabb színvonalat képviselő együttesekkel találkozunk. Ezt követően azonban sikerült felvennünk az ellenfél ritmusát, s helyenként sokkal jobb futballt mutattunk be, mint ők, még annak ellenére is, hogy csapatuk gerincét Premier League-játékosok adták" – fogalmazott a Genoa egykori labdarúgója a 0-2-es vereséget követően, mely mérkőzés 86. percében egyébként a kiállítás sorsára jutott második sárga lapjának összeszedése miatt. 

"Az eredménytől eltekintve jól teljesítettünk, az általunk kialakított számos lehetőség miatt pedig egyértelműen megérdemeltük volna, hogy gólt szerezzünk. Tisztában vagyok vele, hogy az U21-es csapatnál sokkal nagyobb megtiszteltetés volna a felnőtt válogatottban szerepelni, ám az Azzurriba való meghívó kiérdemlése továbbra is csak egy álom marad számomra, egyelőre pedig arra törekeszem, hogy ezt a mezt is kellő komolysággal viseljem, nem feledkezve meg az általa jelentett teherről sem. Japán ellen sokkal jobb produkciót szeretnénk letenni az asztalra, mint most, s mindenképpen nyerni akarunk majd, ami már csak hangulatunk javításának érdekében is fontos volna. 

A nyár folyamán számos olasz klub mutatott erős érdeklődést irántam, a Juventus keretének mélysége miatt pedig Max Allegri, Federico Cherubini, valamint Pavel Nedvěd is azt tanácsolták nekem, hogy igazoljak el egy mindössze egy szezonra szóló kölcsön keretei belül, hogy több játéklehetőséghez juthassak. Ezzel  felfogással alapvetően én is egyetértettem, mivel számomra az a legfontosabb, hogy bizonyítani tudjak. Még csak húsz esztendős vagyok, így pedig szükségem van a fejlődésre, amit csak úgy tudok elérni, ha a pályán tartózkodom. 

Az olyan nagy csapatok kötelékében, mint a Juventus, ahol számos bajnok, valamint rendkívül nagy tapasztalattal bíró labdarúgó található a keretben, egy magamfajta fiatalnak nehéz állandóságot és folytonosságot lelnie, ennek nyomán pedig úgy véltem, hogy okosabb lépés egy kisebb együtteshez szerződni, mint a kispadon ülni egy topklubnál. Remélem, hogy az itteni élmények hatására később sokkal érettebben térhetek majd vissza az Öreg Hölgyhöz, s ha ekkor már készen fogok állni a mostaninál sokkal magasabb szintű futballra, minden bizonnyal a szakemberek is számolni fognak velem" – összegzett Rovella.