Chiellini: "A Juve sokkal jobb lesz januártól"

chiellini_los_angeles_fc.jpgA Bianconeri egykori csapatkapitánya, a jelenleg a Los Angeles FC sorait erősítő Giorgio Chiellini a napokban megrendezésre kerülő, Festival dello Sport elnevezésű eseményen adott rövidebb interjút, ennek apropóján pedig a Juventust sújtó válságról, a Scudettóra vonatkozó esélyekről, illetve az olasz válogatott szerepléséről is kifejtette álláspontját, s nem feledkezett meg egyes múltbéli történetek megosztásáról sem. 

"A Juventus és az olasz válogatott pályafutásom legszebb állomásai voltak. A nemzeti együttessel kapcsolatban sajnos még most sem tudom elfogadni, hogy egymás után kétszer is kudarcot szenvedtünk a világbajnoki pótselejtezők során, ami a tornáról való lemaradásunkat jelentette. Nagyon sajnálom a mostani fiatalokat, akik még nem láthatták az Azzurrit egy ilyen rangos megmérettetésen szerepelni, mivel a világbajnokság mindig egy olyan esemény, mely generációkat köt össze, illetve alapvető sportélményeket ad a gyermekeknek" – szögezte le az Öreg Hölgy legendája bevezetőként. 

"Nem könnyű megérteni, hogy a Juve miért teljesít ilyen rosszul a mostani szezonban. Szurkolóként természetesen még mindig követem a csapatot, s elszomorít, hogy egykori klubom ilyen negatív szériát produkál az utóbbi időben. Mivel az együttes különleges, egymással összefüggő gondokkal küzd, mindenki részéről türelemre van szükség a Zebrák irányába, mindazonáltal nagyon remélem, hogy a válogatott szünet segíteni fog abban, hogy a srácok és a mester kissé rendezzék gondolataikat, majd újult erővel folytassák a szezont, sokkal jobb teljesítményt nyújtva. 

Azt már augusztusban is tudni lehetett, hogy a vb-szünet miatt nagyon különös bajnokságok fognak zajlani az idényben, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a Bianconeri esetében jól fog jönni a közel két hónapos leállás, valamint, hogy a csapat sokkal jobbá válik majd január elejétől fogva, már csak azért is, mert a Serie A mezőnyében nincs, és valószínűleg nem is lesz olyan alakulat, ami eddigre képes lenne behozhatatlan előnyt kialakítani a tabellán. Nem tudom, hogy a Zebrák megnyerhetik-e a Scudettót, mivel a szezonból még csupán 7 meccs telt el, ám ha az ellenfelek a jövőben kevésbé teljesítenek majd kiemelkedően, a fekete-fehérek számára is megnyílhat az esély a trófea megszerzésére. 

Az, hogy a Juventusnak minden héten pályára kell lépnie a Bajnokok Ligájában, rendkívül kimerítő lehet a keret számára, a nemzetközi szereplés pedig ezáltal minden bizonnyal komoly hatással van az otthoni eredményekre is. A novemberben kezdődő vb által egy újabb ismeretlen kerül be a képletbe, ugyanis nem tudhatjuk, hogy a válogatott játékosok milyen formában és erőnléti állapotban térnek majd vissza az évad második felére Katarból, ami természetesen mindegyik klubra hatással lesz, s nem csak a torinóiak fogják megszenvedni az ezzel járó következményeket. 

A legnagyobb bánatom a Zebráknál töltött karrieremmel kapcsolatban az, hogy 2015-ben sérülés miatt nem léphettem pályára a Barcelona elleni BL-döntőben, amit már csak azért is sajnálok, mert a szezonban nyújtott teljesítményem alapján megérdemeltem volna, hogy egy ilyen rangos összecsapáson játszhassak. A legnagyobb boldogsággal csapatunk első bajnoki címe töltött el, mivel ez az aranyérem még váratlanul ért bennünket, ahogy a szurkolókat is. Sosem felejtem el a Scudettót bebiztosító trieszti győzelmünket, mikor a drukkerek beözönlöttek a pályára, majd egy egész estén át tartó örömünnep vette kezdetét" – zárta szavait Chiellini.