Dybala: "A Juve és Allegri nem számoltak velem"

dybala_roma.jpgA Juventus egykori argentin kiválósága, a jelenlegi idény elejétől már az AS Roma sorait erősítő Paulo Dybala a minap hosszabb interjút adott hazája sportsajtójának a válogatottba való ismételt behívásának alkalmából, ennek keretében pedig szót ejtett az Öreg Hölgytől való távozásának okairól, valamint a Giallorossihoz való beilleszkedéséről is, kijelentve, hogy ő maga szívesen maradt volna a fekete-fehéreknél, viszont a klub és Max Allegri máshogy képzelték el a jövőt. 

"Az elmúlt években sajnos nem igazán tudtam azon a szinten teljesíteni, amit megkövetelek magamtól, mivel a Juventusnál folyamatosan kisebb-nagyobb sérülésekkel kellett szembesülnöm, így pedig nem is találhattam meg a nekem kellő folytonosságot, azonban abból a kevés játékpercből, ami nekem jutott, mindig igyekeztem kihozni a maximumot" – idézte fel a múltat a TyC Sport munkatársának. 

"Az, hogy az idény végén szerződés nélkül maradtam, sok kétséget ébresztett bennem karrieremmel kapcsolatban. Nem titok, hogy a helyzet nagyon váratlanul ért, ugyanis kész megállapodásom volt a Juventusszal kontraktusom meghosszabbításáról, ám a dolgok egy idő után megváltoztak, mind a klub, mind a csapat mesterének részéről, aki egy új projektben kezdett el gondolkodni, ennek pedig én többé nem voltam a része, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy már nem számolnak velem az együttesnél.

Ezt követően bukkant fel az életemben José Mourinho, aki azzal, hogy lehetőséget adott nekem az AS Románál, új ajtókat nyitott ki számomra. Mivel hét szezont töltöttem az Öreg Hölgynél, nehezemre esett egy másik olasz csapathoz igazolni, viszont mivel jól ismertem a ligát, s már korábban is rengeteget játszottam a Serie A közegében, tudtam, hogy itt nem telne sok időbe a beilleszkedés. 

Ügynökeim a számomra legkedvezőbb lehetőség mellett szerették volna letenni voksukat, miután kiértékelték a befutó ajánlatokat, ezt pedig véleményük szerint a Roma tudta leginkább garantálni. Miután felvázolták nekem a Giallorossi projektjét, nagyon gyorsan meghoztam a döntést, egy hétvégén pedig, mikor több ízben is beszéltem Mourinhóval, végleg elköteleztem magam a Farkasok mellett, s később, mikor a klub sportigazgatójával, Tiago Pintóval is találkoztam, meggyőződtem arról, hogy jól tettem, hogy a szívemre hallgattam. 

Most végre ismét fontosnak érzem magam, ami éles váltás ahhoz képest, hogy az utolsó torinói éveimben számos nehézséggel küzdöttem, ebből a szempontból pedig mindenképpen szükségem volt a környezetváltásra. Nagyon hízelgőnek tartottam, hogy Mourinho és Pinto az első pillanattól fogva a projekt középpontjaként kezeltek engem, ez a bizalom pedig sokat segített nekem az elmúlt idényekben tapasztaltak után, s akkor még meg sem említettem a fogadtatást, melyben a szurkolók részesítettek, akik egyébként szenvedélyességüket és családcentrikusságukat tekintve sokkal inkább hasonlítanak az argentin drukkerekre, mint a Juve rajongói" – összegzett Dybala.