Zakaria: "A Juventus gyengén játszott, amíg a csapat tagja voltam"

denis-zakaria-chelsea.pngA Juventus egykori középpályása, a csapatot a nyári mercato utolsó napján elhagyó, s kölcsönben a Chelsea-hez csatlakozó Denis Zakaria tegnap rövidebb, ám annál érdekesebb nyilatkozatot tett hazája médiájának, melyben komolyabb kritikát fogalmazott meg a Bianconeri játékával szemben, kiemelve, hogy a csapat nem használja ki a benne rejlő potenciált, emellett pedig arról is beszélt, hogy a stílusához jobban illeszkedő taktika miatt úgy gondolja, hogy boldogabb lesz Londonban, mint Torinóban volt. 

"Hálás vagyok a sorsnak azért, mert labdarúgó lehetek, s mert gyakorlatilag úgy élek, ahogy azt gyermekkoromban megálmodtam, ezért pedig igyekszem mindig pozitív lenni, s a dolgok jó oldalát nézni. A mercato utolsó napján minden nagyon gyorsan történt, hiszen én magam még csak nem is hallottam a Chelsea irántam való érdeklődéséről, hat órával az átigazolási ablak zárása előtt pedig még mindig nem hittem el, hogy valóban csatlakozhatok a Kékekhez" – fogalmazott a középpályás a svájci Blick munkatársának. 

"Mikor ráeszméltem, hogy tényleg a Chelsea-hez igazolhatok, szinte azonnal összepakoltam a holmimat, s vártam, hogy a felek aláírják a szükséges papírokat, ezután pedig elvégeztem az orvosi vizsgálatokat a Juve edzőközpontjában, ahol szerencsére minden rendben ment. Az ügynököm elmondta nekem, hogy a transzferablak végén még a Liverpool is bejelentkezett értem, azonban végül a Chelsea lett a befutó, én pedig nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, s úgy vélem, boldogabb leszek Angliában, mint amilyen Torinóban voltam. 

Nehéz megmondani, hogy mi zavart a Juventusnál, azonban talán nem éreztem eléggé sajátomnak a csapat futballstílusát. Az együttes mindig nagyon gyengén játszott, alacsonyan tartotta a labdát, s a védekezésre összpontosított, ami miatt nem sok helyem maradt a pályán, miközben én olyan játékos vagyok, aki elsősorban futómennyiségével van csapatának segítségére, ehhez pedig nyilvánvalóan sok területre és szabad mozgásra van szükségem. Véleményem szerint a Premier League-ben ebből a szempontból eredményesebben teljesítek majd, mint a Serie A-ban. 

Max Allegri egy nagyon jó ember, ezt bizton állíthatom róla, ám a Juventus nem játszott túlzottan jól az elmúlt hónapokban, ami nagyon nagy kár a csapatban rejlő potenciál miatt. Úgy vélem, hogy azzal a kerettel, mellyel az Öreg Hölgy rendelkezik, sokkal többet is el lehetne érni. A Bianconerinek voltaképpen állandóan a bajnoki tabella első helyén kellene állnia, s folyamatosan 3-0-ás győzelmeket kellene aratnia, ám valamiért mégsem képes erre... Allegri nagyszerű eredményeket ért el a múltban, én azonban nem sokat beszéltem vele, így pedig nem tudom, hogy mekkora felelőssége van abban, hogy jelenleg itt tart a Juve. 

Thomas Tuchel volt az egyik fő oka annak, hogy a Chelsea-hez igazoltam, mivel véleményem szerint a német az egyik legjobb szakember a jelenlegi mezőnyből. Sajnálatomra nem tölthettem vele sok időt, azonban a futball már csak ilyen: minden gyorsan történik, és sosem látjuk előre, hogy milyen fordulatokat tartogat a holnap. Reményeim szerint új vezetőedzőnk mellett, akiről már sok jót hallottam, én is több esélyt fogok kapni a bizonyításra, a magam részéről pedig keményen dolgozok majd azért, hogy kiharcoljam helyemet a kezdőcsapatban.

Erőnléti szempontból nagyon jól érzem magam, viszont azzal is tisztában vagyok, hogy legjobb oldalam megmutatásához játékpercekre van szükségem, ennek megadásakor pedig bizonyosan hasznos tagja leszek az együttesnek, mivel egy több párharcot, több teret, s nagyobb intenzitást kínáló stílus mentén játszhatok majd, ami pontosan megfelel jellemvonásaimnak és igényeimnek" – összegzett Zakaria.