Di María: "A vereség egyedül az én hibám"

di_maria_red_card.pngMint ismert, a Juventus Monza elleni összecsapásának 40. percében a Bianconeri nyáron igazolt argentin veteránja, Ángel Di María könyöklés miatt a kiállítás sorsára jutott, mikor félreérthetetlen mozdulattal a földre küldte a hazaiak védőjét, Armando Izzót, ami miatt a futballista a hírek szerint legalább két meccses kihagyásra kényszerül majd a Serie A-ban, emiatt pedig nem léphet pályára a Bologna elleni, október 2-i bajnokin, valamint a Milan elleni, október 8-án lejátszandó idegenbeli rangadón sem. 

A vereség miatt a lefújást követően az Öreg Hölgy egyetlen játékosa sem állt az olasz média kamerái elé, azonban a harmincnégy esztendős szélső a közösségi médián keresztül üzent a szurkolóknak, elismerve, hogy viselkedése egyáltalán nem volt profi futballistához méltó, s kijelentve, hogy rendkívül sajnálja a történteket, mivel a felelőtlen mozdulattal nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát, s nem csak most, hanem az elkövetkezendő két bajnoki idejére is. 

"Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni azért a helytelen reakcióért, melyet a pályán mutattam a mai, Monza elleni találkozó során. Az, hogy csapatunk emberhátrányba került a bajnokság ezen nehéz szakaszának egy fontos mérkőzésén, egyet jelentett azzal, hogy elveszítettük az összecsapást, ami miatt a vereség egyedül az én hibám, ezért pedig szeretném kifejezni őszinte sajnálatomat a történtek miatt" – fogalmazott személyes Instagram-fiókján keresztül. 

"Bár profi futballista vagyok, egyúttal ember is, aki gyakran követ el hibákat, ám aki képes felismerni ezeket a baklövéseket, s szeretné kijavítani őket. Nagyon bánom, amit ma tettem, s remélem, hogy későbbi teljesítményemmel képes leszek elfeledtetni a szurkolókkal és társaimmal mostani cselekedetem eddigi, s várható következményeit" – összegzett a dél-amerikai klasszis. 

Annak ellenére, hogy Di María kiválásával a Juve el fogja veszíteni egyik legnagyobb sztárját a következő két meccs erejéig, a csapat ezzel együtt is bizakodva várhatja a válogatott szünet utáni folytatást, mivel ha minden jól megy, az eltiltásból visszatérő Arkadiusz Milik és Juan Cuadrado újra Max Allegri rendelkezésére áll majd, miközben arra is jó esély van, hogy a sérüléssel bajlódó Manuel Locatelli, Adrien Rabiot, s Wojciech Szczęsny teljesen felépül október elejére, nem is beszélve Federico Chiesáról, aki az orvosi stáb tervei szerint január óta először ismét pályára léphet majd a hónap második felében.