Christillin: "Többet vártam Allegritől"

christillin.pngA Monza elleni mérkőzés előtt a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút Evelina Christillin UEFA-megbízott, aki híres Juventus-drukker hírében áll, ezen felül pedig az Agnelli-családdal is szoros barátságot ápol. A szakember nem rejtette véka alá csalódottságát, éles kritikákat fogalmazott meg a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri felé, de kiemelte, hogy nem ő a probléma egyetlen okozója. A mesterrel kapcsolatban megfogalmazott kritikák mellett kitért arra is, hogy miben látja a legnagyobb problémát jelen helyzetben.

"Hogy többet vártam-e Allegritől? Teljes mértékben." - kezdte interjúját Christillin. "Az előző évben megörökölt egy csapatot, mely nem az övé volt, és csinálhatott volna egy átmeneti évet, ezen a nyáron viszont már komolyan hozzájárult a keret kialakításához, így mindenképp elvárható lenne, hogy látszódjon a keze nyoma a csapaton. A klub rendkívül elkötelezett az átigazolások terén: még télen megszerezték Vlahovićot, majd érkezett nyáron Bremer és a többiek. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy az egész helyzet az ő hibája lenne, sokszor a villámhárító szerepét tölti be, többek között az ellentmondásos kommunikációs stílusa miatt. A szurkoló könnyen összezavarodhat ennek következtében. Megértem Arrivabene viccelődését, miszerint megkérdezte a szurkolót, hogy ő fogja-e fizetni Allegri fizetését a menesztése esetén, de amikor a 4 évre szóló, 7 millió eurós szerződést megkötötték, a bizalom korlátlan volt."

A milánói sportnapilap megkérdezte, hogy Christillin szerint hogy viszonyulhat Elkann a szituációhoz. "Mondjuk úgy, hogy egyre fogy az optimizmus. A Bajnokok Ligájában csoda szükségeltetik a továbbjutáshoz, a bajnokságban nem olyan drámai a helyzet, a mutatott játék azonban zavarba ejtő számomra: a Salernitana ellen valóban tévedett a VAR, azonban játék képe elég rossz volt."

Zárásképp megkérdezték, hogy miben látja a problémát elsősorban. "Nem érzem az összetartozást. Ami leginkább hiányzik számomra, az erő hiánya, úgy érzem nincs meg a büszkeség, ami túllendíti a játékosokat az egyénieskedésen. Láttam, hogy több játékos nem ment oda a Curva elé a Benfica elleni vereséget követően, ez nem festett jó képet a játékosokról. A sérüléseket tekintve úgy tűnik, hogy átok ül a csapaton. Dybala például tavaly hosszú ideig volt sérült, idén pedig folyamatosan rendelkezésre áll a Románál. Örülök, hogy újra magára talált, de a helyzet a mi gyengélkedőnkön elég aggasztó." - zárta gondolatait Christillin.