Landucci: "A szavak helyett elérkezett a tettek ideje"

landucci_1.jpgA Juventus a Serie A 7. fordulójában az újonc, s eddig nyeretlen Monza otthonában lépett pályára, majd szenvedett 1-0-ás vereséget a dán Christian Gytkjær találatának köszönhetően, miközben kiállítás miatt elveszítette egyik legnagyobb sztárját, a 40. percben piros lapot kapó Ángel Di Maríát is. A meccset követően az eltiltását töltő Massimiliano Allegri helyett beugró másodedző, Marco Landucci is az olasz média kamerái elé állt, hogy értékelje a látottakat, nyilatkozatában pedig kijelentette, hogy szavak helyett most már valóban tettekre van szükség, emellett pedig szót ejtett a kollektív felelősségről, s a gondok lehetséges megoldásáról is. 

"Egyértelmű, hogy ma délután jobban kellett volna teljesítenünk, azonban tény, hogy Ángel Di María kiállítása miatt egy olyan szorult helyzetbe kerültünk, melyre a meccs előtt nem volt lehetőségünk felkészülni, ahogy az argentin sem tudott mit kezdeni Armando Izzo provokációjával. Úgy vélem, hogy jelenleg értelmetlen volna bármit is mondani a körülményekről, vagy helyzetünkről, mivel most nem terelésekre és kifogásokra van szükség, hanem arra, hogy sokkal jobban játsszunk, s hogy csendben,  szánkat befogva dolgozzunk tovább" – jelentette ki a szakember a DAZN munkatársának. 

"Való igaz, hogy a Monza dominálni tudott a találkozó nagy részében, viszont a piros lap még ezzel együtt is belenyúlt az események menetébe. Én magam egyelőre nem néztem vissza az esetet, viszont munkatársaim azt mondták, hogy a kiállítás jogosnak bizonyult, mi pedig ezért nem tehetünk semmit ezzel kapcsolatban. A második félidőben még az emberhátrány ellenére is akadt néhány gólszerzési lehetőségünk, amiket nem tudtunk kihasználni, ez pedig megint csak rávilágít arra, hogy jelen pillanatban felesleges lenne bő lére eresztenünk a mondanivalónkat. Úgy gondolom, hogy most már ténylegesen elérkezett a tettek ideje, mikor a pályán mutatott játéknak kellene beszélnie helyettünk. 

Nem tagadhatjuk, hogy nehezünkre esett talpra állni a szerdai, Benficától elszenvedett pofon után, amiért jogos bocsánatkéréssel tartozunk a szurkolóknak, mindazonáltal ez sem jelent mentséget a mai produkcióra, a kifogások pedig nem fogják szebbé varázsolni a jelenlegi állapotot. Max Allegri nem jöhetett be tanácsot adni az öltözőbe a félidőben, ugyanis eltiltása ezt is megakadályozta számára, ami szintén hátrányt jelentett nekünk. Csapatunk jó játékosokból áll, azonban néhány olyan labdarúgót, aki képes lenne érdemben emelni a Juve színvonalán, sérülés miatt már a szezon elejétől fogva nélkülöznünk kell, hiányukat pedig minden téren erősen érzékeljük, még akkor is, ha ez sem szolgálhat magyarázattal a maihoz hasonló eredményekre. 

Meggyőződésem, hogy a későbbiekben jobb futballt fogunk majd bemutatni, éppen ezért pedig nem szabad feladnunk, s végleg kétségbeesnünk. Tovább kell lépnünk az ilyen kudarcokon, ugyanis a szurkolók, akik egyébként teljesen jogosan fütyültek ki bennünket a lefújás után, éppen ezt várják el tőlünk. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk drukkereink véleményét, mivel világos, hogy az utóbbi hetek senkinek nem nyerték el a tetszését, a legfőbb fokmérő pedig mindig az, hogy rajongóink mit gondolnak teljesítményünkről. Nos, jelen pillanatban lehet, hogy egyikük sem illetné szalonképes megjegyzésekkel a látottakat, mivel emiatt a Juventus miatt senki sem boldog.

A csapatnak, valamint a klub körüli szakembereknek, ideértve Maxot és magamat is, megfelelő jelzéssel kell szolgálniuk a mostani kudarcok után. Meg kell mutatnunk, hogy továbbra is erősek vagyunk, s hogy az ilyen eredmények nem törhetnek meg minket. Úgy vélem, hogy még mindig képesek lehetünk fordítani a dolgok menetén, a most kezdődő válogatott szünet azonban egyáltalán nem lesz segítségünkre ebben, mivel keretünk legtöbb futballistája, talán négy játékos kivételével el fog utazni nemzeti együtteséhez, s ebből kifolyólag esély sem lesz arra, hogy rendezzük a sorainkat. E tekintetben sokkal jobb lenne, ha a mai vereség után rögtön pályára léphetnénk, ám a sors úgy gondolta, hogy más módon kell megoldanunk a szituációt. 

Álláspontom szerint az életben minden problémán felül lehet kerekedni, a velünk kapcsolatos gondok megoldásához pedig csak jobb teljesítmény szükséges, melyet el is fogunk érni a későbbiekben. Mást nem igazán tudnék mondani a helyzetről, mivel most egészen egyszerűen mindenkitől sokkal több kell, üres szavakkal és közhelyekkel pedig nem szerezhetjük vissza az eddig elhullajtott pontokat. A szezonnak még nincs vége, a meccsek folytatódnak, így pedig most fel kell készülnünk a következő kihívásra. Bár egyelőre úgy tűnik, hogy minden szürke és fekete körülöttünk, meg kell találnunk a színeket, azaz a pozitívumokat, amikre építhetünk, ugyanis a borús kilátások ellenére biztos vagyok benne, hogy vannak olyan fokódzkodók, melyekbe kapaszkodva visszatérhetünk a csúcsra. 

A szünet miatt most még semmit sem tehetünk azon kívül, hogy kivárunk, s türelemmel dolgozunk. Nem csak a srácoknak kell így hozzáállniuk a következő megmérettetésekhez, hanem voltaképpen mindenkinek, elvégre mindannyian egy hajóban evezünk, s együtt nyerünk, valamint veszítünk. Együtt, vállvetve kell befoltoznunk a süllyedni látszó hajónkon lévő lékeket, különben mindannyian meg fogunk fulladni. Most erős jellel kell szolgálnunk, s be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk a Juventushoz méltó módon játszani" – zárta szavait Landucci. 

A mérkőzés összefoglalója: