Beharangozó – a Monza elleni meccs

monza_400.pngEljött a nagy vízválasztó ideje, a Juventus bár veretlen a bajnokságban, de sorra szórja a pontokat, a BL-ben pedig két meccs, két vereség a mérleg, úgyhogy az eddig mindössze egy pontos kiesőjelölt elleni esetleges pontvesztés hatalmas hullámok elszabadulásához vezethet a torinói gigász háza táján. Ezzel szemben persze igaz az is, hogy ki ellen lenne nagyobb esély három pontot gyűjteni, mint az újonc ellen. Tudja ezt az együttes vezetőedzője is, így remélhetőleg mészárlásra készül, nem pedig egy újabb semmire se jó busz parkoltatásra. A mérkőzés helyszíne a Monza stadionja a Brianteo Stadium lesz, a kezdési időpont 15 óra, a játékvezető Fabio Maresca. A televízió Magyarországon nem közvetíti a találkozót. 

A tapasztalt sípmester már több mint 100 alkalommal dirigált az olasz élvonalban, a Bianconerinek eddig tizenegyszer, és kilenc győzelem mellett 1-1 döntetlen és vereség a mutató. A vereség még 2016-ból a Hellas Verona ellen, a döntetlen pedig tavalyról szintúgy ellenük született. A hazaiak is összefutottak már vele nyolc alkalommal, de nyerniük csak kétszer sikerült, ezen kívül még egy pontszerzés fért bele öt vereség mellett.

A Monza együttese Silvio Berlusconinak köszönhetően majdnem 130 millió euróból gazdálkodhat, a legértékesebb játékosuk, Matteo Pessina egymaga 16 milliót kóstál. Keretüknek olyan ismert nevek a tagjai, mint a  kapus, Alessio Cragno és a brazil védő Marlon, az ex-Interes Andrea Ranocchia, Luca Marrone, a Zebrák kölcsönjátékosa, Nicolò Rovella, az olasz válogatott Stefano Sensi, vagy a szebb napokat is megélt Andrea Petagna. Sokáig szerepelt a pletykák között Paulo Dybala és Mauro Icardi leigazolása is, de végül a két remek argentin csatár nem került be a keretükbe. 

Vezetőedzőjük a 38 esztendős Raffaele Palladino, aki játékosként mindkét csapatban megfordult, edzőként a Monza U19-es csapatában mutatkozott be, és négy napja váltotta a menesztett Giovanni Stroppát. Természetesen így sem Massimiliano Allegri, sem a fekete-fehérek ellen nem volt alkalma vezetni csapatát, így a mai meccs többszörösen is premier lesz az életében. 

Allegri ezzel szemben már háromszor is megütközött a piros-fehérekkel, és eddigi mérlege mondjuk úgy, hogy közepes, hiszen a Grosetto és a Sassuolo padján is csak X-re volt jó, majd a zöld-feketék mestereként aztán megszerezte eddigi első diadalát is. Az eredmények sorrendben: 0:0, 2:2, 2:1.

A két csapat eddig négyszer találkozott, mind a négyszer az Olasz Kupa keretein belül, és két 1:1 mellett két 1:0-ás torinói győzelem került a jegyzőkönyvekbe. A hat gólt hat különböző gólszerző érte el. A házigazda az elmúlt hat fordulóban 5 vereséget gyűjtött, csak a legutóbbi kanyarban tudott 1:1-et elérni a Lecce vendégeként. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az első öt fordulóban a Roma, az Atalanta és a Napoli is az ellenfelek között volt. 

A Rossobianchi csapatában nem láthatjuk majd az Andrea Ranocchia, Marco D'Alessandro, Andrea Carboni hármast, a vendég oldalon Arkadiusz Milik és Juan Cuadrado eltiltás miatt nem szerepelhet, Federico Chiesa, Paul Pogba és Kaio Jorge hosszabb ideje sérült, Marley Aké lábtöréséből lábadozik, Manuel Locatelli és Adrien Rabiot valamint Alex Sandro pedig pillanatnyilag nem tudják vállalni a játékot. A csapat lengyel hálóőre Wojciech Szczęsny viszont felépült, és a szakmai stáb rendelkezésére áll, bár apróbb fájdalmat még érez a sérült lábában, így csak a padra ülhet le, ellentétben Max Allegrivel, akinek helyét ezúttal is Marco Landucci veszi majd át. 

Monza egyébként egy észak-olasz város Lombardiában. A Lambro folyó mellett helyezkedik el, alig 15 kilométerre Milánótól. I. Berengár király, a Viscontiak, Habsburg Mária Ludovika főhercegnő és XI. Piusz pápa neve mellett az Autudromo Nazionale Monza azaz a monzai Forma 1-es versenypálya miatt ismert, amelynek 5793 méteres körén minden ismertebb pilóta körözött pályafutása során. Európa legrégebbi autó és motorverseny pályája, az Olasz nagydíj állandó helyszíne. 

Romeo Agresti szerint a következő kezdőcsapat lép majd pályára a találkozón:

(3-5-2) Perin; Bremer, Bonucci, Danilo; De Sciglio, McKennie, Paredes, Miretti, Kostić, Di María, Vlahović.