Bonucci, Milik és Perin nyilatkozatai a Juve-Benfica után

bonucci_benfica.pngElőnyről veszített kulcsfontosságú mérkőzést a Juventus a Benfica ellen a Bajnokok Ligája második játéknapján, így rendkívül megnehezítette saját dolgát a továbbjutás terén. A portugálok ráadásul idegenben szerezték meg a 3 pontot, így az Izraelben diadalmaskodó PSG-vel holtversenyben vezetik 6 ponttal a H csoportot a 0 pontos Juventus és Maccabi Haifa előtt. A mérkőzés lefújását követően a csapatkapitány, Leonardo Bonucci, a Juventus vezető gólját szerző Arkadiusz Milik, illetve az ismét magabiztosan védő Mattia Perin adtak rövid interjút.

"Teljesen jogos volt a füttykoncert, nincs mit szépíteni." - kezdte nyilatkozatát Bonucci a Sky Sport Italia számára. "Egy olyan mérkőzést vesztettünk el, melyet nem lett volna szabad, megérdemeljük a közönségtől érkező füttyszót. Sajnos azután kezdünk szenvedni, miután gólt szerzünk, mindig ez történik. Aggódom, nincs mit ezen titkolni. Nem tudom, hogy ennek mentális, vagy fizikális okai vannak-e. Nincs más dolgunk most, mint befogni a szánkat és visszamenni dolgozni. Még javulhat a helyzet, fontos hiányzóink jönnek még vissza. Ez mindenki közös hibája." - zárta mondandóját az olasz védő.

milik_goal.jpgBonuccihoz hasonlóan Milik is bevallotta, hogy fizikális problémákkal küzd a csapat, melynek ő maga sem tudja az okát. "Az első 25 percben kontroll alatt tartottuk a játékot, a gólszerzés mellett is jól teljesítettünk, nem hiányzott semmi sem. Nem 30 percig kell így játszanunk, hanem 90 percig." - vélekedett a lengyel támadó a Sky Sport Italia kamerái előtt. "Fizikai hanyatlásnak esünk, valami hiányzik az egész csapatból. Felelősséget kell vállalnunk, együtt vesztünk és együtt nyerünk. Ez most fáj mindannyiunknak, minél hamarabb ki szeretnénk kászálódni ebből a nehéz helyzetből. Ma veszítettünk, és minél hamarabb talpra kell állnunk, a bennünk rejlő képességeknek köszönhetően ez sikerülhet. Valaminek változni kell, ki kell mondani. Hogy mit beszéltem Di Maríával? Az csak kettőnkre tartozik."

"Nehéz megmondani miért esünk vissza a mérkőzések alatt, 30 perc nem indokolná a fizikai fáradtságot. Nem tudom a választ erre. Vlahovićcsal csak jobbak leszünk együtt, ő nagyon erős játékos. Minél többet játszunk együtt, annál jobbak leszünk. A Benfica sokkal ügyesebb volt. Most csendben kell maradnunk és dolgoznunk kell a változáson. Annyi a dolgunk, hogy mindent bele adjunk a pályán, hosszú még a bajnokság. Frusztrálók ezek az esték. Együtt kell kijönnünk ebből, hiszen együtt nyerünk, együtt veszítünk." - zárta interjúját Milik.

perin_benfica.jpgWojciech Szczęsny sérülése miatt ismételten a klub második számú kapusa, Mattia Perin védte az Öreg Hölgy hálóját, aki remek teljesítményének ellenére csak korábban megszólaló társaival egyetértésben tudott nyilatkozni, s csalódottságát fejezte ki az események miatt. "Meg kell értetnünk, hogy miért kerülünk állandóan hasonló helyzetbe, annyi azonban bizonyos, hogy a meccsek ideje alatt nem vagyunk képesek kellő érettséget mutatni az ellenfelekkel szemben." - fogalmazott a Mediaset Infinity adásában.

"Ma este nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ám ezután ismét fellépett nálunk egy kisebb áramszünet, ami igen gyakran fordul elő velünk az utóbbi időben, viszont okait továbbra sem tudtuk meghatározni, hiszen ha így lenne, már régen tettünk volna ellene. Most csendben kell maradnunk, s folytatnunk kell a megkezdett munkát, mivel a mostani állapot nyilvánvalóan nagyon nem jó számunkra. Meg kell próbálnunk szót érteni egymással, s meghatározni, hogy milyen téren kell fejlődnünk, e tekintetben pedig nem szégyen segítséget és tanácsot kérni jóval többet látott, tapasztaltabb társainktól sem. Más megoldás egészen egyszerűen nincs, különben még több kudarcot fogunk elszenvedni." - zárta szavait az olasz portás.