Allegri: "Nem aggódom helyzetem miatt"

max_allegri_vs_benfica.jpgA Juventus történelmi eredményt "ért el" a Bajnokok Ligája idei kiírásában, ugyanis korábban sosem fordult elő, hogy az Öreg Hölgy egyaránt elveszítette volna első két meccsét a csoportkörben, mely azonban a tegnap este folyamán elszenvedett, Benfica elleni vereséggel bekövetkezett a Bianconeri számára, mely együttes Arkadiusz Milik gyors találatát követően João Mário, majd David Neres által is gólt kapott a portugáloktól, akik a találkozót megfordítva végül elhozták a három pontot Torinóból. 

Az összecsapás után a hazaiak mestere, Massimiliano Allegri is megszólalt a nemzetközi média kamerái előtt, hogy értékelje a látottakat, valamint megpróbálja levonni a meccs tanulságait, kifejtve a megalázó eredmény okait, továbbá szót ejtve labdarúgóinak produkciójáról, a gólokhoz vezető hibákról, illetve a további kilátásokról is. 

"Nehéz lenne megmagyarázni a mai eredményt, mint oly sok minden más a futballban. Csak annyit mondhatok, hogy az első, igen kedvező húsz perc ellenére a Benfica 1-2-es vezetését követően gyakorlatilag vége lett a meccsnek, mi pedig azt kockáztattuk, hogy a harmadik, sőt a negyedik gólt is megszerzik ellenünk, míg teljesítményünk mindvégig ugyanolyan rossz maradt, még annak ellenére is, hogy a találkozó vége felé sikerült újabb lehetőségeket teremtenünk. Jelen pillanatban felesleges lenne több szót ejteni a történtekről, vagy magyarázkodni, mivel most az a legfontosabb, hogy befogjuk a szánkat, dolgozzunk, s máris a következő kihívásra gondoljunk" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Már beszéltem a srácokkal, s elmondtam nekik, hogy a futballban előfordulnak a ma látható pillanatok és jelenetek. Korábban már számos esetben történt velünk hasonló, s minden bizonnyal ezután is fog, azonban nekünk egységes csapatként kell kijönnünk ebből a helyzetből, ebben pedig mindannyiunknak nagy felelőssége van. Vasárnap délután egy nehéz bajnoki vár ránk, ezt követően pedig újra a BL-lel kell majd foglalkoznunk. Egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy a pohár félig tele van-e, vagy félig üresen, mivel rendkívül nehéz helyzetben vagyunk, viszont ennek ellenére is meggyőződésem, hogy továbbra sincs minden veszve. 

Nincs mit kritizálnom a csapaton, mivel megértem a lélektani állapotot, amiben a srácok vannak. Az elmúlt négy napban olyan eseményeket éltünk át, melyek a legkevésbé sem voltak könnyűek mentális tekintetben, ám mindent összevetve jól reagáltunk ezekre a kihívásokra. Ma este, mindössze egy perccel a félidő vége előtt büntetőt ítéltek ellenünk, ezután pedig már nem tudtuk megtalálni önmagunkat, mivel a meccs végérvényesen megváltozott pszichológiai szempontból, ami hatással volt produkciónkra és hozzáállásunkra is. 

Bizonyos szemszögből nézve igaz, hogy a mostani állapot Juventusnál töltött karrierem egyik, ha nem a legkényesebb időszaka, mivel még sosem fordult elő, hogy a Bianconeri két vereséggel indította volna a BL-csoportkört. Az ilyen eredmények előfordulnak sportágunkban, viszont ez nem menti fel a csapatot a felelősség alól. A magam részéről egyáltalán nem félek a jövőtől, s nem aggódom helyzetem miatt, mivel a rettegés és az állandó gondolkodás helyett dolgoznunk kell, ugyanis a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb el fog jönni a mi időnk, én pedig sokkal inkább tartom magam a megoldás részének, mint a probléma egyik tényezőjének, így munkámat ennek nyomán fogom folytatni. 

Szituációnk nagyon bonyolult, főleg a Bajnokok Ligájában, azonban nem azért vagyunk itt, hogy feladjuk, s kijelentsük, hogy ebből a pozícióból lehetetlen elérni a továbbjutást. Tudjuk, hogy egyszerűen nem engedhettük volna meg magunknak két BL-meccs elvesztését, ám a futball mindig lehetőséget ad arra, hogy új dolgokat érjünk el, s hogy javítsunk játékunkon, melyet ezúttal a Serie A-ban tehetünk majd meg. El kell gondolkodnom azon, hogy mi legyen a következő lépés, s hogy mi lehetne a megoldás a jelenlegi helyzetre, emiatt pedig nem is szeretnék kifogásokat keresni. 

Annyit mindenképpen elmondhatok, hogy ennyi sérülttel, valamint olyan játékosokkal, akik ezt megelőzően zsinórban nyolc-kilenc meccsen léptek pályára, nem könnyű eredményesen teljesíteni, főleg úgy, hogy a vasárnapi találkozó rengeteg energiát szívott el tőlünk, mind fizikai, mind pedig mentális szinten. Ma este ismételten jól kezdtük a meccset, á, ezt követően pocsék módon védekeztünk, akárcsak a Salernitana ellen, mely hibákat természetesen képesek lehetünk kijavítani, de csak akkor, ha mind egy célért szállunk harcba, a lehető legeltökéltebb módon. 

Mikor visszatértem a klubhoz, tudtam, hogy kilenc évnyi sikerkorszakot követően nehéz lesz újjáépíteni a csapatot, azonban legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy az idei BL-szezont két vereséggel fogjuk kezdeni. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy egy ilyen helyzetben nehéz visszatérni a győzelmek útjára, azonban most az a legfontosabb, hogy valahogy összeszedjük magunkat, hogy továbbra is a Bajnokok Ligájában folytathassuk nemzetközi szereplésünket, ebben pedig a vezetőség tagjai is egyetértenek velem, akikkel ekképp a legkevésbé sem voltak nézeteltéréseim az eddigiek folyamán" – összegzett Allegri.