Sabatini: "Elég volt az Allegrit érő kritikákból"

walter-sabatini-4-scaled-e1634819193840.jpgAz ismert olasz sportigazgató, a korábban az AS Roma, a Lazio, a Bologna, legutóbb pedig a Salernitana együtteseinél tevékenykedő Walter Sabatini a tegnapi napon hosszabb nyilatkozatot tett az itáliai médiának, kiváltképp Leandro Paredes Serie A-ba való visszatérésnek apropóján, mivel mint ismert, annak idején a szakember volt az, aki a Farkasok szakmai vezetőjeként leigazolta az argentin labdarúgó a Boca Juniors alakulatától. A szakember a középpályásról való elmélkedés mellett szót ejtett Max Allegriről is, kifejtve nem túlzottan népszerű álláspontját, melynek alapján nem szabadna kritikákkal illetni a Bianconeri mesterét, mivel a livornói tréner biztosan vissza fogja vezetni a csúcsra az Öreg Hölgyet. 

"Leandro képességei mindig is lenyűgöztek. Nem véletlenül mondtam akkor, s mondom most is, hogy ő a legvertikálisabb játékos, akit valaha láttam, ezért pedig biztos vagyok benne, hogy Paredes egy messzemenően ideális középpályás Max Allegri számára, főként fent említett tulajdonsága miatt. A vertikalitás egy veleszületett tulajdonság: vagy megvan egy labdarúgóban, vagy nincs, azonban Leandro esetében ez nem jelenthet kérdést, mivel ő gondolkodás nélkül ad fantasztikus, előremutató passzokat a trequartistának, vagy a támadóknak, mellyel lehetővé teszi, hogy együttese 20-30 métert nyerjen, s saját kapujához szögezze az ellenfelet. Az argentin játéka leginkább azoknak kedvez, akik szeretnek mozgásban lenni, ezért pedig úgy vélem, hogy a mélységből induló Dušan Vlahović is sokat profitál majd jelenlétéből" – fogalmazott a Tuttosport kérdésére. 

"Paredes talán félúton van Andrea Pirlo és Miralem Pjanić között, már ami a képességeket illeti, abban az értelemben, hogy benne mindkét labdarúgóból megtalálható valami. Személyiségét tekintve talán közelebb áll Andreához, technikai kvalitásait nézve pedig inkább a bosnyákra hajaz, akivel annak idején egyébként csapattársak is voltak az AS Románál. Leandro még nagyon fiatal volt első, Olaszországban töltött éveiben, emiatt pedig keveset is játszott, ám már ekkor is nagy tiszteletnek örvendett az öltözőben, hiszen mindenki elismerte óriási tehetségét, viselkedése pedig már ekkor is olyan volt, mit egy komoly, előkelő, s nem mellesleg elegánsan játszó profié. 

Leandro mindig is kivételesen jól bánt a labdával, s két olyan nagyszerűség mellett is képes volt kivívni a helyét a Roma kezdőjében, mint Francesco Totti és Miralem Pjanić. Egy kicsit viszont mindig is felbosszantott, mivel úgy gondolom, hogy Paredesnek szezononként legalább tíz találatot kellene szerezni képességei alapján, ehelyett azonban inkább csak biztosra megy, s a védekezésre koncentrál. Ha valaki minden egyes nap olyan bajnokokkal edzhet, mint a PSG futballistái, magától értetődően jobbá is fog válni, Leandro pedig mostanra egy sokkal érettebb, s több tapasztalattal bíró játékos lett korábbi önmagához képest. Ebből kifolyólag ő egy fantasztikus erősítés a Juventus számára, azonban a Fiorentina ellen őszintén szólva csak egy olyan labdarúgót láttam, aki nagyjából 40%-át használja ki potenciáljának, ami annak fényében persze normális, hogy még csak akkor érkezett az Öreg Hölgyhöz, viszont a jövőben sokkal több kell majd tőle. 

Max Allegriről csak annyit mondanék, hogy az embereknek végre abba kellene hagyniuk a mester minősítését. Úgy is mondhatnám, hogy elég volt az Allegrit érő kritikákból, hiszen a mester átlagon felüli képességekkel rendelkezik, emellett pedig hatalmas gyakorlati érzéke van, ami miatt biztosan meg fogja oldani a Juve mostani problémáit. Max nem volt szerencsés, mivel egyidejűleg vesztett el két nagyon fontos játékost Federico Chiesa és Paul Pogba sérülése miatt, ezen felül pedig egyelőre Ángel Di María ittlétből sem tudta kihozni a maximumot. Meggyőződésem, hogy ha ez a három klasszis felépül, a Bianconeri sokkal erősebb lesz, mint tavaly bármikor, a közvélemény pedig ismét zseniként fogja ünnepelni Allegrit, amiért ilyen eredményeket ért el a Zebrákkal" – összegzett Sabatini.