Beharangozó – a Salernitana elleni meccs

salernitana_cimer.pngA hétközi Bajnokok Ligája-vereség után máris a nyakunkon a következő bajnoki erőpróba, a csapat a Salernitana ellen lép pályára, és próbál a már-már megszokott egy pont helyett hármat begyűjteni. Ha próbálnánk bármivel párhuzamot találni, az Antonio Conte első éve lehetne az együttes élén, hiszen akkor egy rengeteg döntetlennel megspékelt idény végén sikerült némileg váratlanul a magasba emelni a bajnoki serleget. Természetesen az ilyen kis csapatok ellen lejátszott összecsapásokon nincs lehetőség pontokat hullajtani, hiszen a Napoli és az Atalanta némileg váratlanul belépett a BL-helyekért harcolók táborába. A mérkőzés helyszíne az Allianz Stadium, a kezdési időpont 20:45, a televízióban a SPORT 2 közvetíti, a játékvezető Matteo Marcenaro lesz.  

A bíró nagyon fiatal mindössze 29 éves, genovai születésű, az élvonalban eddig öt alkalommal fújta a sípot, 25 sárga és 1 piros lapot osztott ki, 2 büntetőt fújt be, ennek a két csapatnak még nem vezetett eddig. 

A salermoi csapat padján Davide Nicola foglal helyet, aki már dirigálta többek között a Crotone, az Udinese, a Torino és a Genoa csapatát is, amikor a városi rivális padján láthattuk, akkor egy nagyon karakteres és jó focit produkáló gárdát tudott összehozni. Bőven van már élvonalbeli múltja és emiatt egy jól felépített bunkerfoci-taktikával akár még ma is gondot okozhat társának. 

Nagyon fontos lenne egy gyors vezető gól a hazai csapattól, hogy onnantól kezdve a sündisznó-állásból ki kelljen lépni az ellenfélnek. Nicola eddig hatszor meccselt Allegrivel szemben, és egyetlen egyszer tudott pontot szerezni, még egy Livorno-Milan 2:2 alkalmával. A Zebrák ellen még rosszabb a mérleg, hiszen nyolc meccs, egy döntetlen, mely utóbbi állás két éve, egy Torino-Juventuson alakult ki, Andrea Pirlo ellen – szintén 2:2 lett a vége. A tréner általában 3-5-2-ben rakja fel csapatait, ebből is levonható a stabil védekezésre irányuló taktika. 

Az ellenfél legértékesebb játékosa a 25 éves szenegáli középcsatár, Boulaye Dia, akinek piaci értéke 12 millió euró. A pályán betöltött pozíciója miatt a mára jósolt Bonucci-Gatti kettőssel találkozik majd a legtöbbször, és a Juve-szurkolók elképzelései szerint nem szabadna, hogy különösebb gondot okozzon ennek a párosnak. Ezzel ellentétben a statisztikái miatt egyáltalán nem érdemes félvállról venni, hiszen átlagban 74 percet van pályán, eddig négy alkalommal lépett gyepre, és 3 gólt ért el, ami 0,75-ös gólátlagnak felel meg. Gólgyakorisága 98 percenként egy találat, és a helyzetkihasználása is jó, mert összesen 1,5 kapura lövése van meccsenként. Átlagosan 30 labdaérintése van a találkozókon, de passzainak pontossága mindössze 70% körüli. Minden egyéb statisztikája nagyon gyenge, a védekezésből nem is veszi ki a részét, tehát egy komolyabb presszióval a mezőnyben könnyen fogható, egyedül azt kell elkerülni, hogy ziccerben érkezzen a kapu elé. 

A Salernitana idén nem remekel a bajnokságban, legutóbbi 5 találkozójukból egyedül a Sampdoriát tudták legyűrni, igaz, őket nagyon simán, 4:0-ra. Ezen kívül három döntetlenjük is volt, Udinese 0:0, Bologna 1:1, Empoli 2:2, a Roma ellen pedig 1:0-ás vereséget szenvedtek. Eddig hat pontot gyűjtöttek be, gólarányuk 7:4, ami szintén iránymutató arra nézve, hogy nem várhatunk gólzáporos győzelmet. 

A két keretből a mai napon a következő játékosok fognak hiányozni: Wojciech Szczęsny, Federico Chiesa, Kaio Jorge, Paul Pogba és Ángel Di María valamint Matteo Lovato, Ivan Radovanović, Emil Bohinen és Franc Ribéry.

A Sky Sport Italia szerint a következő kezdőcsapat fog kifutni a gyepre a találkozón, azonban Romeo Agresti úgy tudja, hogy Moise Kean, valamint Fabio Miretti is a pályán lehet majd Max Allegri eddigi utolsó elképzeléseinek alapján. 

excepted_lineup_juve_salernitana.jpg