Allegri: "A hibák nehezebbé teszik a meccseket"

allegri_vs_salernitana.jpgA Juventus a Serie A hatodik fordulójában egy meglehetősen őrült mérkőzést tudott le a Salernitana ellen, ugyanis a teljes kudarcnak számító, s a vendégek 0-2-es előnyét hozó első félidő után a csapat képes volt egyenlíteni, majd a győztes gólt is megszerezni a találkozó utolsó perceiben, azonban a VAR végül les miatt érvénytelenítette Arkadiusz Milik találatát, mely után mezlevételért kiállították a lengyel játékost, reklamálás miatt pedig végül Juan Cuadrado, illetve Max Allegri is az eltiltás sorsára jutott. 

A meccs után természetesen a Bianconeri mestere is megtette ilyenkor szokásos értékelését, melyben nem igazán kívánta kommentálni a játékvezető és a videóbíró tevékenységét, mindazonáltal pedig kiállt játékosai mellett, leszögezve, hogy a csapat egyáltalán nem teljesített rosszul az első félidőben, az ott mutatott futballt pedig csak az újságírók szeretnék negatívan láttatni. 

"Nem gondolnám, hogy az első félidőben teljesen értékelhetetlen, pocsék teljesítményt nyújtottunk volna. Ezt csak önök állítják, akik nézik, de nem látják a meccseket és a pályán zajló eseményeket. Az igazság az, hogy az első 20 percben nagyon jól játszottunk, ám ezután Juan Cuadrado rossz döntése miatt a Salernitana gólt szerzett ellenünk, mi pedig ahelyett, hogy megpróbáltunk volna egyenlíteni, újabb hibákat követtünk el, s végül egy büntetőt is összehoztunk az ellenfélnek, ennek ellenére viszont tagadhatatlan, hogy jó iramban, s nagyszerű elképzelésekkel kezdtük a meccset" – fogalmazott a DAZN munkatársának. 

"A második játékrészben jó produkcióval álltunk elő, s végül sikerült egy olyan eredményt kiharcolnunk, melynek tudatában más szellemiségben készülődhetünk a szerdai BL-meccsre, mintha vereséget szenvedtünk volna. Ez volt az első alkalom idén, hogy hátrányban kellett futballoznunk a bajnokságban, ebből a szempontból pedig nem is hátrány, hogy megtapasztalhattam a srácok reakcióját. E tekintetben gazdagabbak lettünk egy fontos tapasztalattal, ám most már másra kell fókuszálnunk, mivel a jövő hét közepén fontos meccs vár ránk a Benfica ellen, nekünk pedig a lehető legeredményesebb módon kell felkészülnünk erre a kihívásra. 

Továbbra is sokat kell fejlődnünk, mivel rengeteg fiatal játékos található meg keretünkben, akiknek sok tapasztalat kell ahhoz, hogy megfelelő személyiséggel ruházzák fel magukat az egyes mérkőzések során. Ezt nem lehet egy szívdobbanásnyi idő alatt megtenni, azonban csapatunknak ezzel együtt is vissza kell térnie a győztes útra, amit hamarosan meg is fogunk tenni. Ha ma nyertünk volna, mindössze két pont választana el bennünket az éllovas együttesektől, ezért pedig kissé csalódott vagyok, azonban a jelenlegi állás azt mutatja, hogy még sokat kell dolgoznunk, amivel persze eddig is tisztában voltunk. 

Moise Kean és Arkadiusz Milik eltérő jellemzőkkel bíró játékosok. Az olasz jó megoldásokkal rukkolt elő ma este, azonban Fazio kissé kivette őt a játékból, míg Milik szerzett egy később elvett találatot, ugyanakkor ez egyikük érdemeiből sem von le, vagy egyikük teljesítményéhez sem ad hozzá, mivel másfajta tulajdonságokkal rendelkező csatárokról beszélünk. Annak érdekében küldtem pályára a ma este látható támadóhármast, hogy nagyobb agresszivitást képviseljünk, helyzeteink alapján pedig akár 3-2-re is vezethettünk volna a félidőben, ám mint tudjuk, sokkal kedvezőtlenebb helyzetből kellett felállnunk. Biztos vagyok benne, hogy a sérültek visszatérése után minden másképp néz majd ki, addig viszont nem lazsálhatunk, s meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni a mostani szituációból. 

Nem szeretnék sokat beszélni az utolsó pillanatban szerzett, s végül érvénytelenített gólunkról, mivel nekünk csak ennél fontosabb dolgokkal szabad foglalkoznunk. Érdekes volt látni, hogy a srácok hogy reagálnak egy, a maihoz hasonló helyzetben, a mostani meccs legnagyobb tanulsága pedig talán az, hogy hátrányba kerülni megengedhető, ugyanakkor nem hagyhatjuk, hogy elveszítsük higgadtságunkat, s hogy játékunk kapkodásba forduljon át, mivel az egyes mérkőzések igen hosszúak, s mindig van időnk kijavítani a kisebb-nagyobb baklövéseket. 

Soha nem szoktam vitatkozni a bírókkal a találkozók lefújását követően. A lényeg az, hogy Arkadiusz Milik találatát érvénytelenítették, nem pedig az, hogy a döntés helyes volt-e, vagy sem, bár megjegyezném, hogy élesen megmaradt bennem az a momentum, ahogy a beadás pillanatában Antonio Candreva bennragad a szögletzászló környékén, ami már önmagában is kizárja a leshelyzet fennállását, ezt a képet azonban sehol sem láthattuk a visszajátszás során... Úgy vélem, jobb, ha nem firtatjuk a játékvezetők határozatait, mivel a meccsek főszereplői alapvetően maguk a labdarúgók, Olaszországban pedig legalább 10-15, minden szempontból felkészült bíróval rendelkezünk, akiket csak igen ritkán illethetünk jogos kritikával. 

A szerdai összecsapásunkkal kapcsolatban magabiztos és optimista vagyok, bár természetesen nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk a Salernitana ellen. Az efféle, alapvetően sem könnyű meccseket még nehezebbé teszik az olyan hibák, melyeket ma elkövettünk, azonban nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy mihamarabbi fejlődést és szintlépést érjünk el. Elégedett vagyok azzal a reakcióval és játékkal, melyet a második félidőben mutattunk, ezért pedig szeretném kifejezni gratulációmat futballistáim irányába. Összességében véve egy jó mérkőzést tudhatunk magunk mögött, melynek végén a bíró meghozott egy, sok mindent befolyásoló és komoly döntést, ami miatt senkit sem szabad hibáztatnunk. Meglátjuk, hogy szerdán mindez mire lesz elég" – zárta gondolatmenetét General Max. 

A mérkőzés összefoglalója: