Mauro: "Allegrinek bíznia kellene a fiatalokban"

mauro_1.jpgAz Öreg Hölgy a szezon során immár harmadik döntetlenét játszotta a Fiorentina otthonában szombat délután, s bár összességében még ezzel is jobban áll a tabellán, mint a tavalyi szezon ugyanezen fordulójában, az együttest a meglepő eredmények, illetve a játék képe miatt számos kritika érte a találkozó óta, mely vélemények egyikének megfogalmazója a csapat korábbi középpályása, Massimo Mauro volt. 

A fekete-fehérek kötelékében négy évet lehúzó egykori futballista szerint Max Allegrinek jóval nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a fiatal játékosokra, ugyanis úgy nem félnének a hibák elkövetésétől az egyes helyzetekben, mindemellett pedig komolyabb kritikát fogalmazott meg a VAR működésével, s a Bianconeri hozzáállásával kapcsolatban is, gyakorlatilag lustának nevezve a torinóiak keretét. 

"A Juventus és a Fiorentina találkozóján éles kontrasztot láttam egy olyan csapat között, mely próbált valamit alkotni, ám ez nem sikerült számára, s egy olyan együttest látva, mely vezetést szerzett, ezután viszont teljesen elvesztette a fonalat. Nem tudom, hogy a Zebrák játékosai miért nem végeznek mozgásokat a labda nélkül, viszont ennek megértése és megszüntetése kulcsfontosságú lenne, mivel az a labdarúgó, akinél éppen a játékszer van, nem tud mit kezdeni azzal, ugyanis társai nem diktálnak vagy jeleznek neki arról, hogy hova kérik a passzokat" – fogalmazott a La Reppublica hasábjain. 

"Úgy tűnik, hogy a Juventusnál egy erős technikai és mentális visszafejlődés tapasztalható, ami miatt azt mondom, hogy Allegrinek játszatnia kellene a huszonhárom év alatti fiatalokat, akik jóval gondtalanabbak, mint tapasztaltabb társaik, mivel nem félnek attól, hogy elrontanak valamit. A védelmet illetően az Öreg Hölgy viszont jó alapokkal bír, mivel az itt szereplő játékosok stabilan futballoznak, s kevés kockázatot vállalnak, az pedig, hogy a Fiorentina büntetőt kaphatott egy olyan esetnél, mint Leandro Paredes kezezése, csak a modern labdarúgás idiótaságai miatt alakulhatott így. 

Allegrinek ennek ellenére ideje lenne elkezdnie aggódni, elsősorban a csapatnál lévő paradoxon miatt: egyértelmű, hogy a játékosoknak megvan a szükséges karaktere, de ezzel együtt néha még a legegyszerűbb feladatokat is képtelenek végrehajtani. A második félidőben a Juve gyakorlatilag három előremutató passzt sem tudott elvégezni egymás után, pedig Arkadiusz Milik személyében egy olyan csatár volt a pályán, aki igen jó a kombinatív játékban" – összegzett Mauro.