Allegri: "Pogba a műtét mellett döntött"

max_allegri_pre_psg_juve.jpgA Juventus azt első négy Serie A-meccset követően a nemzetközi kupaporondon is megkezdi menetelését, hiszen a Zebrák holnap este a Paris Saint-Germain vendégeként futnak majd ki a gyepre a Parc des Princes gyepén, ahol sérült labdarúgóik, mindenekelőtt Ángel Di María hiányának ellenére is megpróbálnak majd helytállni a francia bajnokcsapattal szemben. 

A találkozó előtt az ilyenkor szokott módon az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri is megtette a maga nyilatkozatát egy sajtótájékoztató keretein belül, melyben kitért alakulata esélyeire, a PSG erejére, egyes játékosainak helyzetére, szót ejtve az utóbbi hírek szerint műtétre kényszerülő Paul Pogba várható visszatéréséről és az új igazolásokról is. 

"Holnap számunkra is megkezdődik a Bajnokok Ligája-menetelés, ahol körülbelül 10 pontra lesz szükségünk a továbbjutás eléréséhez. Hat meccsünk van arra, hogy elérjük ezt a számot, s úgy vélem, hogy ennek nem szabad megoldhatatlan feladatnak lennie egy ilyen szintű csapat esetében. A BL mindig különleges érzelmeket ébreszt az emberben, Párizsban pedig ennek megfelelően legjobb formánkat kell elővennünk, s helyt kell állnunk egy rendkívül erős PSG-vel szemben" – fogalmazott General Max. 

"Úgy gondolom, hogy remek technikai alapjaink vannak, ami miatt minden esélyünk megvan arra, hogy egy jó meccset játsszunk, az a tudat pedig, hogy egy nagyszerű hangulatú összecsapás vár ránk, csak még büszkébbé és céltudatosabbá tesz bennünket. Az efféle találkozókon mindig igazi élmény pályára lépni, különösen egy olyan gárda ellen, mely véleményem szerint a BL legfőbb favoritjának tekinthető az idei szezonban. Elsődleges elvárásunk az, hogy holnap meg tudjunk felelni a PSG szintjének, majd pedig az, hogy továbbjussunk a csoportkörből, ha pedig ezt megtesszük, elkezdhetünk gondolkodni a márciusban előttünk álló kihívásokon.

Tudjuk, hogy van mit tennünk, s hogy van min javítanunk, s higgyék el, törekszünk is erre, azonban egyelőre semmi sem sürget bennünket, mivel a bajnoki serleget és a BL-trófeát nem a szezon ezen szakaszában szokták kiosztani. A PSG sportigazgatójával, Luís Camposszal természetesen baráti kapcsolatot ápolok, ám nem panaszkodhatom a Juve vezetőségének munkája miatt sem, mivel Federico Cherubini és a többiek mindent kézben tartottak a piac során. Camposszal pusztán egyes játékosokról beszélgettünk, mivel neki született érzéke van ahhoz, hogy felismerje azokat a tulajdonságokat az egyes futballistákban, amik kiemelik őket a nagy tömegből. 

Leandro Paredes és Ángel Di María leigazolása által keretünk két fantasztikus játékossal erősödött idén, az argentinok pedig minden bizonnyal rendkívül sokat fognak adni nekünk az előttünk álló időszakban. Stábommal egyetértésben arra jutottam, hogy a PSG ellen hiba lenne kockáztatni Ángel játékát, ugyanis a későbbiekben még sok fontos mérkőzés vár ránk, s nem szeretnénk, ha egy rossz lépés miatt hosszabb időre elveszítenénk őt. Támadónk jobb állapotban volt a Spezia elleni, szombati megmérettetésen, azonban az elmúlt edzéseken látottak miatt jobbnak véltem, ha most nem erőltetjük bevetését. 

Paul Pogba ma délelőtt abbahagyta az eddig végzett konzervatív terápiát, s jelen állás szerint nem is valószínű, hogy január előtt viszontláthatjuk őt a pályán, mivel a középpályás a műtét mellett tette le a voksát. A magam részéről mindig is szerettem tisztán, egyenesen beszélni, ezért pedig azt mondanám, hogy most elsősorban a Bajnokok Ligájára gondolunk, ezután pedig az otthoni küzdelmekre, s nem a sérült játékosokra. Paul ma kétszer állt neki az edzésmunkának, s miután másodszorra sem ment neki, úgy döntött, befejezi azt. Azt, hogy visszatérhet-e a világbajnokság előtt, egyelőre nem tudnánk megmondani, mivel a szakemberek 40-50 napra saccolják visszatérésének idejét, s őszintén szólva nem is az én problémám, hogy elutazhat-e a francia válogatottal Katarba, mivel nekem az a fontos, hogy januárban ismét rendelkezésemre álljon. 

Nem igazán tudok mit mondani arról a gyakorlatilag elvesztegetett másfél hónapról, mely elment Pogba kezelésére, hiszen a múlton nem lehet változtatni, nekünk pedig mindig előre kell néznünk. Mikor meghozol egy döntést, általában azért teszed le mellette a voksod, mert úgy véled, hogy az adott pillanatban az a megfelelő számodra. Előfordulhat, hogy később változtatsz az álláspontodon, s rájössz, hogy hibát követtél el, viszont nem rágódhatunk örökké a múlton, ennek révén pedig most annak kell szemeink előtt lebegnie, hogy holnap egy jó meccset játsszunk a PSG-vel szemben. 

Ez nem egy rossz Juve, hanem egy olyan csapat, melynek holnap arra kell törekednie, hogy sebeket okozzon a PSG-nek, aztán pedig azon kell dolgoznia, hogy a mai naptól fogva november 13-ig a legjobbat hozza ki magából. Januárt követően már a jelenleg még sérült labdarúgók is bevethetők lesznek, ideértve Federico Chiesát és Pogbát is, ám eddigre minden bizonnyal Di María is 100%-os lesz majd. Most jól kell dolgoznunk, hogy megteremthessük egy eredményes szezonhajrá feltételeit, elvégre a vb után minden fronton jó formában kell lennünk, a BL-ben és a Serie A-ban egyaránt. A versenysorozatok sokasága miatt csak ezen módszer alapján ténykedhetünk, s természetesen a kellő nyugalommal is fel kell ruháznunk magunkat. 

Egyáltalán nem arról beszélek, hogy nem akarom megnyerni a holnapi megmérettetést, mivel egy ilyen fantasztikus ellenféllel szemben mindig öröm játszani, s mindig a győzelemre kell törekedni. Az, hogy ki örülhet majd a találkozó végén, megítélésem szerint a csapatok labdakezelésének hatékonyságán fog múlni, ugyanis a PSG játékosai rendkívül magas technikai szinten állnak, melyet mi elsősorban kemény munkával kompenzálhatunk, s sokkal inkább a nyílt terepen, mint a pálya szűkebb részein. 

Mattia Perin, Adrien Rabiot, Leonardo Bonucci és Dušan Vlahović biztosan kezdeni fognak holnap, a többiekről pedig még döntenem kell. Fel kell mérnünk Alex Sandro és Paredes állapotát, emellett pedig azt is célszerű lenne meghatározni, hogy kiket küldjünk ki a gyepre Dušan oldalán. Lionel Messi, Kylian Mbappé, illetve Neymar hármasa van olyan erős, hogy önmaguktól is megtalálják a maguk helyzeteit, így tehát nekünk arra kell törekednünk, hogy a lehető leghatékonyabban zárjuk előttük a területeket, s hogy korlátozzuk mozgásterüket, attól függetlenül, hogy náluk van-e a labda, vagy sem. A legnagyobb magabiztossággal és hittel jelenthetem ki, hogy ezt meg is fogjuk tenni, az elvárásoknak megfelelő legeredményesebb módon" – összegzett az olasz szakvezető.