Arrivabene: "Senkitől sem szabad félnünk"

arrivabene_pre_fior_juvr.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene a tegnapi, Fiorentina elleni meccs előtt rövidebb interjút adott az olasz médiának, ebben pedig megkísérelte értékelni a Bianconeri mercatóját, szót ejtve a távozó labdarúgókról, illetve az új igazolásokról is, ezen felül pedig más témákról, egyebek mellett a csapatot egy évvel ezelőtt elhagyó Cristiano Ronaldo helyzetéről sem feledkezett meg. 

"Az, hogy már most hat ponttal többet szereztünk, mint tavaly ilyenkor, egyértelműen azt mutatja, hogy a fejlődés és a növekedés útján haladunk. Bízunk benne, hogy az új igazolások maradéktalanul beválnak majd, hiszen éppen azért hoztuk őket a csapathoz, hogy emeljenek annak színvonalán, azonban egyelőre minden rendben van, mivel a jelek szerint minden nagyobb csapat számára kissé döcögősen indult a szezon, s a pontkülönbség egyáltalán nem olyan óriási az egyes felek között" – jelentette ki a DAZN kamerái előtt. 

"Természetes, hogy a mester változtatásokat eszközölt a csapatban, s abszolút helyes döntésnek vélem, hogy egyes futballisták kimaradtak a kezdőből, hiszen kedden Párizsban kell pályára lépnünk egy fantasztikus játékosokból álló együttessel szemben. Nem tudom, hogy a PSG ezúttal hány sztárját fogja majd bevetni ellenünk, azonban annyi szent, hogy az irántuk érzett mély tisztelet ellenére egyáltalán nem félünk tőlük, mivel megfelelő keretet építettünk a mercato során, s úgy érezzük, hogy elegendő opcióval rendelkezünk. 

Ha valaki a Juventus játékosa, mindig harcolnia kell a csapatért, függetlenül attól, hogy éppen hogy áll a Scudettóért folytatott verseny. A Coppa Italia, a Serie A, illetve a Bajnokok Ligája egytől-egyig nagyon fontos versenysorozatok, mi pedig abban hiszünk, hogy minden ellenfelet tisztelnünk kell, azonban senkitől sem szabad félnünk vagy megijednünk. Véleményem szerint klubunknál egyedül ez lehet a megfelelő hozzáállás, s ezen szellemiség mögött kell felsorakoznia a vezetőségnek, a mesternek, a csapatnak, illetve a tizenkettedik játékosnak tekinthető szurkolóknak is. 

Fő riválisaink közül mindenki nyerni szeretne, s valószínűleg ennek elérésére is törekednek majd. Még túlságosan korai lenne jósolgatásokba bocsátkozni a Scudettót, vagy az egyéb célokat illetően, ám a mi szemszögünkből egészen biztos, hogy szilárd elképzeléseink vannak, s nem azért vágtunk bele az idénybe, hogy ne szerezzünk trófeákat, vagy hogy ne lehessünk tényezők a különféle sorozatokban. Mindenképpen szeretném azonban leszögezni, hogy az egyes klubok által elköltött átigazolási összegek miatt az idei mercato inkább egy butik volt, mintsem egy rendes piac, ami természetesen hatással lesz majd a nemzetközi erőviszonyokra is. 

Hogy meglepődtem-e Ronaldo utóbbi időben tapasztalt nehézségein? Tavaly nyáron kölcsönös tisztelettel vettünk búcsút egymástól Cristianóval, az pedig, ami a Manchester Unitednél történt a játékossal, már nem a mi problémánk. Nyilvánvaló, hogy fájó és kellemetlen így látni egy olyan hatalmas labdarúgót, mint CR7, elsősorban azért, mert szokatlan egy olyan helyzetben találkozni vele, ami véleményem szerint se neki, se pedig együttesének nem kellemes" – összegzett Arrivabene.