HIVATALOS: Arthur a Liverpoolhoz, Zakaria a Chelsea-hez kerül kölcsönben

arthur_liverpoolfc.jpgA mercato utolsó napja sem volt eseménymentes, hiszen 09.01-én éjszaka, valamint 09.02-én hajnalban még zárultak le átigazolási ügyletek a Juventus háza táján. Óriási meglepetésre Arthur a Liverpool együtteséhez, míg Denis Zakaria a Chelsea csapatához igazolt, mindketten kölcsön formájában. 

Arthur esetében a hivatalos oldalak a következőket írják az ügyletről:

A brazil játékos 4,5 millió euró ellenében 2023. június 30-ig kölcsönben a Liverpool együtteséhez kerül. 

Az angol egyesület opciós jogot szerzett arra, hogy a játékost a kölcsön lejárta után, 37,5 millió eurós összegért cserébe véglegesen megvásárolja az Öreg Hölgy együttesétől, melynek kifizetésére két pénzügyi év áll rendelkezésre. 

A Bianconeri a következő sorokkal búcsúzik a középpályástól:

SOK SZERENCSÉT ARTHURNAK!

"Arthur szezonja a Liverpool soraiban folytatódik, hiszen ma elhagyja a Juventust.

Arthur két szezonon keresztül játszott az Öreg Hölgy csapatánál,  ezidő alatt egy Olasz Kupával és egy Szuperkupával gazdagítva a saját (és a mi) trófaegyűjteményét.

Arthur összesen hatvanhárom alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve a Juventus szerelésében, ezen fellépések közül harmincöt alkalommal volt kezdő. Ezek során egy gólt szerzett (2020/21-ben a Bologna ellen) és egy asszisztot osztott ki (tavaly januárban a Sampdoria ellen). Figyelemre méltó, hogy hatvankét mérkőzés során 92,9%-ban hajtott végre sikeres átadást, ami a legjobb átlagot jelenti a 25-nél több szerepléssel rendelkező Bianconeri-játékosok között 2020/21-től kezdve.

Sok sikert kívánunk Arthurnak a további pályafutásához, és köszönjük neki ezt a közösen eltöltött időszakot!" - zárult a Juventus hivatalos honlapján megjelent hivatalos közlemény.


zakaria_chealsea.jpgMindeközben a Chelsea FC hivatalos Twitter oldalán, valamint honlapján is bejelentette Denis Zakaria szerződtetését, az üzlet a következőket tartalmazza:

A Chelsea együttese a kölcsön ideje alatt 3 millió euró + 1 millió euró bónuszt fizet a Juventus együttesének.

A Chelsea vételi opciót szerzett a játékosra 28 millió euró + 5 millió euró bónusz (bizonyos feltételek teljesülése esetén) összegért, melynek kifizetésére három pénzügyi év áll rendelkezésre.  

A Chelsea a kölcsön ideje alatt a játékos fizetését teljes egészében állja.

"A svájci válogatott Denis Zakaria kölcsönbe érkezett hozzánk a Juventustól a 2022/23-as szezon hátralévő részére!" - írja a Chelsea hivatalos Twitter-csatornája.

A Kékek honlapján így szól a bejelentés a szurkolók felé:

A svájci válogatott Denis Zakaria a 2022/23-as szezon hátralévő részére kölcsönbe a Juventustól a Chelsea együtteséhez szerződött, csapatunk pedig a szezon végén élhet vételi opciós jogával a játékos végleges megszerzésének érdekében.

A 25 éves játékos egy erős és energikus középpályás, aki határozott a szerelésekben és remekül passzol. Zakaria a Bundesligában a Borussia Mönchengladbachnál vált ismertté, ahol leggyakrabban a védekező középpályás szerepkörben alkalmazták, azonban előrébb, vagy akár a védelem közepén is használható.

A Londonba való átigazolásáról Zakaria így nyilatkozott:

"Szeretnék köszönetet mondani a Chelsea szurkolóinak. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a Kékek játékosa lehetek, és alig várom, hogy hamarosan találkozzunk a Stamford Bridge-en."

A 180 centi magas Zakaria mozgékonysága révén rengeteg területet képes lefedni, a Gladbachban töltött ideje alatt rendszeresen vezette a futóstatisztikákat. Képes gólokat szerezni, valamint negyven alkalommal játszott a svájci válogatottban, többek között a 2018-as világbajnokságon és a tavalyi Eb-n is szerepet vállalt. Az európai kupaporond sem ismeretlen számára, hiszen volt lehetősége a Young Boys, a Borussia és a Juve színeiben is pályára lépni ezen események alkalmával.

Todd Boehly, a Chelsea elnöke így nyilatkozott:

"Denis egy tehetséges és minőséget képviselő középpályás, akiben sok rendkívüli képesség rejlik. Mélységet és variációs lehetőséget fog adni csapatunknak ebben a szezonban, és már alig várjuk, hogy láthassuk őt a Chelsea kék mezében játszani."

Behdad Eghbali és José E. Feliciano társtulajdonosok hozzátették:

"Denis magas szintű- és nemzetközi tapasztalatot hoz magával, és szívóssággának valamint sokrétűségének keveréke a csapatunk előnyére válik. Örülünk, hogy velünk van, és üdvözöljük őt Londonban". - írja a Chelsea hivatalos honlapja

Sok sikert kívánunk mindkét játékosnak!