Helyzetjelentés - a Juventus többi csapata

OFFICIALLY OFFICIAL: Cristiana Girelli renews with Juventus Women through  2024 - Black & White & Read All OverA héten a hölgy csapat is elkezdte a saját bajnoki menetelését, immáron többszörös címvédőként, a tizenkettőről  tíz csapatosra szűkülő  idényben.  Tavaly a Lazio, a Verona, az Empoli  és a Napoli hagyták el  a ligát, a helyükre került fel a Como és a Parma. Az első fordulóban a Como ellenében léptek pályára, és az osztálykülönbséget mi sem mutatja jobban, mint a 6:0-ás végeredmény, amit idegenben sikerült elérni, az ezúttal 4-3-3-as hadrendben felálló gráciáknak. A gólgyártás már a hetedik percben elkezdődött, amikor az Arianna Caruso buktatásáért megítélt büntetőt Cristiana Girelli a bal alsó sarokba vágta. Ezután futószalagon jöttek a vendég helyzetek, de a csapat és Girelli második góljára egészen a 34. percig kellett várni, ekkor viszont egy lecsorgó labda úgy találta meg a tavalyi szezon legjobbját, hogy csupán az üres kapuba kellett belsőznie. Alig hat perccel később aztán meglett a mesterhármas is, hiszen az új szerzemény Lineth Beerensteyn bal oldali beadása után az ötösön érkező Cristiana labdája utat talált a hálóba.

A második játékrész épphogy elkezdődött, Lisa Boattin jóvoltából máris megvolt a negyedik találat, aki egy lapos kiugratást követően lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Az előkészítés Julia Grosso mestermunkája volt. Az 52. minutumban aztán már 0:5 állt az eredményjelzőn, hiszen egy hatalmas védelmi hibát kihasználva Caruso a jobb oldalról laposan centerezett, és ezzel kihagyhatatlan helyzetbe hozta Beerensteynt, aki köszönte szépen és bepofozta. A 67. percben aztán helyzetet dolgoztak ki a hazaiak is, de a vérszegény kísérlet méterekkel ment mellé. A 86. percben aztán egy furcsa ügyetlenkedés után egy zseniális sarkazós góllal vált teljessé a kiütés. Evelina Duljan cselezte be magát a tizenhatoson belülre, visszagurítására az ötös vonalán Sofia Cantore érkezett ziccerben, de rosszul ért a labdához, így a játékszer flipperezésbe kezdett a lábak között, Beerensteyn eszmélt a leggyorsabban és sarokkal a kapufa belső éle mellé lőtte a hatodikat. A következő fordulóban az egyik nagy rivális, az Inter látogat Torinóba.

A primavera korosztály rendesen bekezdett a bajnokságban, hiszen 10 nap alatt letudták az első három fordulót, a jó hír azonban az, hogy ezeken 7 pontot gyűjtöttek, és a városi rivális mögött a második helyen állnak a tabellán. A legfontosabb változás velük kapcsolatban, hogy a klublegenda Paolo Montero vette át a karmesteri pálcát, és reményeink szerint az ő keze alatt ebből a korosztályból is minél többen juthatnak majd szóhoz a nagy csapatban. De menjünk szép sorjában. A 4-3-3-as formációt választó gárda a Sassuolo ellen kezdett az első fordulóban idegenben, és nagyon fontos egy ponttal gazdagodott az 1:1-es végeredménynek köszönhetően. A belga állampolgárságú balszélső, a festői nevű Samuel-Germain Kinduelu Mbangula Tshifunda, a továbbiakban csak Samuel Mbangula a 21. percben megszerezte a vezetést, amit egészen a 72. percig sikerült megőrizni, ám ekkor Kevin Bruno egalizált. A tényekhez még hozzá tartozik, hogy a 67. minutumban Bayron Strijdonckot kiállította a játékvezető, aki alig tíz perccel korábban pont a gólszerzőt váltotta. Aztán a 90+3. percben a hazai csapat is 10 főre fogyatkozott, de Gioele Zacchi piros lapja már nem befolyásolta a végeredményt, hanem maradt az 1:1.

Aztán a második fordulóban hazai pályán már egy gólzáporos győzelem következett az Udinese ellen, a srácok meg sem álltak 4:0-ig. Az ezúttal is 4-3-3-ban fellépő fiatalok a 30. percben nagy esélyt kaptak, hiszen a félpályánál Axel Guessand olyan durván lépett oda az egyik hazai játékosnak, hogy azonnal a piros került elő a bíró zsebéből. A 35. és a 43. percben aztán a végül mesterhármasig jutó Nicolò Turco duplája nagy vonalakban le is zárta a mérkőzés lényegi részét. A második félidőben is jött egy eredményes öt perc a 65. és a 69. között, amikor előbb Kenan Yıldız, majd újra Turco iratkozott fel az eredmény jelzőre, és állították be a 4:0-ás vágeredményt.

A harmadik forduló úgyszintén gólzáporos győzelmet hozott, hiszen az Empolit sikerült felülmúlni 2:5 arányban az otthontól távol. Igaz, hogy Iwo Kaczmarski a hazaiakat juttatta előnyhöz a 12. percben, de a mieink a félidőt már 2:1-es előnyben zárták. Először Joseph Nonge Boende egyenlített a 18. minutumban, a 23. percben pedig már Tomasso Mancini az előnyt is kicsikarta. Az 52. és a 67. perc között aztán a múltkori gólgyár is feléledt, először Turco lőtt újabb duplát, majd Kenan Yıldız is bevette a kaput. Aztán, hogy keretbe foglalják a találkozót, még a hazaiak is eredményesek voltak, a 90+3. percben Assan Seck lévén, így kialakítva a 2:5-ös végeredményt. A Juve a következő fordulóban az Atalantát látja vendégül. 

A klub utolsó alakulata, az U23 szintén a héten kezdi meg a szereplését, a Trentót fogják vendégül látni, itt is új edző állítja össze a csapatot, Massimo Brambilla került a kormány mögé. Senko Zsombor ettől az évtől ennek a csapatnak a keretét erősíti.