Allegri: "Fontosabb a győzelem, mint az, hogy látványosak legyünk.”

allegri.JPGA tegnap este lejátszott Spezia elleni mérkőzést követően az Öreg Hölgy vezetőedzője, Massimiliano Allegri megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó munkatársai előtt. A Vlahović által értékesített szabadrúgásgól mellett végül Milik köszönt be az ellenfele hálójába, ezzel kialakítva a 2:0-s végeredményt. A játék továbbra is döcögős, azonban a célul kitűzött három pont megvan mellyel General Max teljesen elégedett, azonban a játékon mindenképp javítani szükséges véleménye szerint. A vezetőedző szavait az alábbiakban magyarra fordítva közöljük:

"Ebben a pillanatban a jó eredmény elérése a lényeg, később azonban javulnunk kell. A győzelem számomra sokkal fontosabb, mint a látványos játék.”- kezdte mondandóját a Mister.

Allegri elismerően nyilatkozott Vlahovićról és Mirettiről:

"Dušan jól dolgozott és küzdött, ez volt az egyik legjobb teljesítménye, sokat tisztázott, aztán a második félidőben volt néhány rossz megoldása. Sok mindent kell még tanulnia, azonban sokat fejlődött. Milik tapasztaltabb, így minden tulajdonságát kihasználtuk. Vlahović akkor éri majd el a csúcsot, ha képessé válik nyugodtabbnak lenni, és tisztábban játszani. Mindazonáltal megvannak benne a gólvágó tulajdonságai. Mirettinek nem volt rosszul átvett labdája, kevés ilyen játékos van."

 A Juventust összehasonlítva más csapatokkal az első négy mérkőzés után kijelenthető, hogy nagy változás nincs a csapat játékában, melynek oka elsősorban az új igazolások sérülések miatti hiánya.

"A középpálya közepén ebben a pillanatban frissek vagyunk, és szükségünk van a tudásra, aztán ott vannak a játékosok jellemzői is. Pogba kiesett, Rabiot azonban extra volt, és a most érkezett Paredesszel tovább kell javítanom a csapatrészt, aztán talán a következőkben változtathatunk majd. Di Maríával kockáztattam, mert nem edzett.”

„A változások fontosak: ma Kostić jól lépett be, Milik pedig gólt szerzett. A szezon elején kiemelt szerepe van annak, hogy nyerjünk, mert a kondíció még nem optimális. Tovább ront a helyzeten, hogy háromnaponta játszunk, és be kell építsük az új játékosokat, ami nem könnyű. Javítanunk kell a játék irányításában. Miután jó első félidőt produkáltunk, jött a figyelmetlenség, két-három labdát elvesztettünk, és utána vissza kellett álljunk, mert rendezetlenek voltunk, nem vállalhattunk kockázatot."

A tegnapi napon hivatalossá vált Paredes érkezése, aki a mérkőzés ideje alatt már a stadionban szurkolhatott újdonsült csapatának. Vele kapcsolatban is érkezett kérdés, melyre a livornói születésű edző a következőt mondta:

"Idén azokon a meccseken küszködtünk igazán, ahol csupán egy támadásokat építő középpályást használtunk. Miretti és Locatelli sokat segítik ki egymást, Paredes pedig képes lehet feljavítani bennünket, mivel technikailag minőséget ad majd az építkező-fázisban. Így ezt a későbbiekben nem Manuelnek kell majd megoldani, és szabadabb szerepkörben játszhat.”

A meccs közben Szczęsny rosszul ért talajt, a képernyők előtt is látható volt, hogy a bokája kifordult.

"Lengyel portásunknak ugyan megsérült a bokája, de törésről nincs szó."

 A játék képét tekintve nem mindig a legjobb formáját mutatja a csapat a jelenlegi szezonban, folytatva a tavalyi évi, sokszor kínkeserves játékot.

"Vannak pillanatok a meccsen, amikor jobban játszunk, de ott vannak az ellenfelek is, így teljesen normális, hogy fejlődnünk kell. Ezeknek a srácoknak szükségük van a bíztatásra a nehéz pillanatokban.” Mindenkinek a segítségére szükségünk van, mégis, ha rosszul mennek a dolgok, akkor helyénvalónak tűnik, hogy kifütyülnek minket. Úgy gondolom, hogy inkább hatékonyaknak kell lennünk, mintsem látványosnak, de abban, hogy javulnunk kell, van igazság." - zárta szavait a Mister.