Beharangozó – a Spezia elleni meccs

loghi_400x400_0021_spezia.pngHárom forduló telt el a bajnokságból, és a Juventus máris négy pontot elszórt a megszerezhető kilencből. Mégis óriási a különbség a Sampdoria elleni kilátástalan 0:0, és a Roma ellen dominánsan megvívott 1:1 között, ahol a fővárosi csapat pontszerzéséhez az utóbbi idényekben megszokott védelmi tutyimutyiságra volt szükség. A sérültek továbbra is nagy számban fognak hiányozni, de ennek ellenére a liga egyik legkisebb csapata ellen nem lehet más lehetőség, csak a győzelem begyűjtése. Ennek kivitelezése az Allianz Stadium gyepén lesz lehetséges, 20:45-től, a tévében a Sport 1 tűzi műsorára, a játékvezető pedig Andrea Colombo lesz. A derék sípmester mindössze az ötödik első osztályú mérkőzésére készülhet, eddig egyik csapatnak sem vezetett.

A Spezia mestere az a Luca Gotti, akinek a tevékenységét az Udinesénél már figyelemmel követhettük. Csapatai nagyon mélyen és keményen védekeznek, kevés támadást vezetnek, valamint legtöbbször 3-5-2-ben lépnek pályára, ami védekezésben 5-3-2-re alakul át.  Az idei szezonban összesen 4 kaput eltaláló lövésük van, de ebből 3 gól lett, ami 4 megszerzett pontot  jelent. Megverték az Empolit 1-0 arányban, ikszeltek a Sassuolóval (2-2) és kikaptak az Inter ellen (3-0).  Allegri ellen mindössze kétszer meccselt, egy győzelmet és egy döntetlent tudott elérni, ami eléggé komoly eredmény. Mivel ebből is világosan látszik, hogy Max számára ez a fajta védekezés kínszenvedést  jelent, így senki se számoljon közönség szórakoztató összecsapással, bizony, egy esetleges 1:0-ás győzelmet is meg kell becsülni, és a kiscsapat lenézése szóba sem jöhet. A Juve mostanában ugyanis nehezen töri fel ezeket a stabil lábakon álló védelmeket, de Allegri kedvenc módszere, a szélekről történő beadások, vagy esetleg a távoli lövések meghozhatják a kívánt sikert, persze mindkettő feltétele a pontos végrehajtás. Ha esetlegesen a mester a 4-2-3-1 mellett teszi le a voksát, akkor Rabiot és Locatelli is oda érhet lövőtávolságba. 

A védelem megbontásában a fiatal Mirettinek lehet komoly szerepe, hisz a nagyon hiányolt váratlan és pimasz megoldásokat eddig tőle láthattuk az idényben, de nagyon sok múlik azon, hogy a gyatra pontosságán mennyire tud javítani, a Roma ellen látottak alapján már jobb úton halad. A széleken Cuadrado és Filip Kostić szerepe lesz fontos, azonban erőn felül kell teljesíteniük, mert kolumbiai már nem tud megfelelően támadó szélsőként szerepelni, míg a szerb még testidegen a Zebrák játékában.

Az ellenfél kulcsembere a lengyel kapus, Bartłomiej Drągowski lehet, aki ha elkapja a fonalat, akkor a világ összes támadóját az őrületbe tudja kergetni a bravúrjaival, aki meglepő módon a Fiorentinát hagyta hátra jelenlegi együttese kedvéért, és mindössze 2 millió eurót csengetett ki érte a Spezia. Bravúrjain kívül óriási erőssége, hogy mesterien fogja össze a védelmet, ám temperamentumának hátulütője, hogy könnyen elveszíti a fejét, és ez olykor hajmeresztő cselekedetekre sarkalja. Amennyiben az igazi nagy helyzetek kialakításában most sem jeleskedik a hazai csapat, akkor pár bravúrjának is akár döntő jelentősége lehet. Azt, hogy képes elveszíteni a nyugalmát, a pályafutása alatt begyűjtött 3 piros kártya bizonyítja, azt pedig, hogy jó választás őt a vonalra állítani, az 50 kapott gól nélkül lehozott találkozója mutatja meg igazán, mindezt összesen 180 lejátszott meccsen produkálta, ami egy kiscsapatokban szereplő portástól egyáltalán nem rossz. Tavaly mindössze 7 találkozón védett, amely rendkívül kevés pályára lépésnek számít esetében, ugyanis korábban kirobbanthatatlan volt a firenzeiek kezdőjéből. Mellőzéséhez hozzájárul a tavaly ősszel elszenvedett komoly sérülése, továbbá az, hogy nem kellően bánik jól lábbal a játékszerrel, ami Italiano mester labdatartó játékához elengedhetetlen. Nagy valószínűséggel emiatt nem szerepelt a tréner tervei között, és került útilapu a talpára.

Allegri nem számíthat Chiesa, Kaio Jorge, Pogba, Arthur és Bonucci szolgálataira, míg Gotti mester Antiste, Ferrer, Amian és Ekdal játékra foghatóságával nem számolhat. 

A várható kezdőcsapat Giovanni Albanese szerint: 

Szczęsny; Danilo, Gatti, Bremer, De Sciglio; Miretti, Locatelli, Rabiot; Cuadrado, Vlahovic, Kean.