Andrea D'Amico: "A Juventus untatja saját szurkolóit"

andrea-d_amico.jpgAhogyan azt már korábban is sejteni lehetett, Nicolò Fagioli hamarosan valamely Serie A csapathoz kerülhet kölcsönben, miután az Öreg Hölgy nem volt képes sem Adrien Rabiot-t, sem pedig Arthurt az átigazolási időszakban értékesíteni. Ennek kapcsán a játékos ügynöke, Andrea D'Amico adott rövidebb interjút, melyben megerősítette ezen híreszteléseket. Az alábbiakban az elhangzottak magyarra fordítását tesszük közzé:

"Nicolò Fagioli rövidesen elhagyja a Juventust, a legutóbbi mérkőzésen egy kisebb izomfájdalom miatt nem lépett pályára." - mondta ügynöke a Calcio Totale hírportálnak.

"Ami a többit illeti, elfogult vagyok. Úgy gondolom, hogy egy edzőnek az az erőssége, hogy befektet a fiatalokba, és a bennük rejlő erőforrásokat kihasználja. A Juventus piaci tevékenységét a remélt és meg nem történt távozók kondicionálták. Egy dolog virtuális piacot, stratégiát csinálni, Arthur, Rabiot, valamint McKennie eladásán gondolkodni, és egy teljesen más tevékenység ezeket valóra is váltani. Ha ez nem sikerül, akkor fel kell áldozni a fiatalokat. Ennek az új Juventusnak az volt a vágya, hogy tovább tudjon fejlődni, mégis, amikor játszottak, csak untatták a szurkolókat. Bíztunk benne, hogy az Öreg Hölgy alkalmazásában maradunk, de a futballban vannak más olyan klubok, ahol gazdasági szempontok miatt előnyösebbnek tartják egy fiatal beépítését, mintsem azt, hogy olyasvalakiért pénzt adjanak, aki 5-6 milliót keres."-zárta kissé keserűen mondandóját D'Amico 

A 2001-es születésű Fagioli jelenleg a nyolcadik középpályás a Juve játékoskeretében, és az ő átigazolása valójában nem szabadít fel helyeket az UEFA listáján. Max Allegri már a kezdetektől fogva jelezte, hogy inkább a 2003-ban született Fabio Mirettire  akar koncentrálni, mivel a livornói edző készebbnek tartja őt arra, hogy az első csapat tagja lehessen. Éppen ezért, mivel a Fagiolinak megvan az igénye és az akarata a játékra, a napokban érkezett javaslatok egyikét kifogja értékelni. A Cremonese együttese van jelenleg pole-pozícióban, hogy megszerezze a fiatal játékost, de a Sampdoria is szemet vetett rá. A Juve továbbra is figyelemmel kíséri pályafutását, és a következő szezonban újra kiértékeli a játékos helyzetét.