Allegri: "Súlyos négy pontot szórtunk el"

allegri_pre_juve_roma_1.jpgMassimiliano Allegri a Juve-Spezia előestéjén tartott sajtótájékoztatón állt a riporterek rendelkezésére. A meccs előtti gondolatait az alábbiakban magyarra fordítva tesszük közzé:

"Azt kérdezik gondolkodom-e már a rotáción? Még nem döntöttem el a felállást. Nem volt olyan régen az utolsó mérkőzésünk, és néhányan felépültek sérülésükből, mint például Di María és Fagioli , akik vélhetően rendelkezésre állnak a holnapi mérkőzésen, azonban csak reggel fogok dönteni a kezdőt illetően. A holnapi mérkőzés most a legfontosabb számunkra, aztán majd gondolkodunk a többin, melyekre szombaton és kedden kerül majd sor. Négy pontot hullajtottunk el Genoa és Róma között, holnap javítanunk kell ezen."

A Juventus eddigi utolsó igazolása Milik volt, és a Roma ellen vívott mérkőzésen jól szállt be a lengyel csatár. Ez okot adhat arra, hogy akár a kezdőben találja magát a játékos.

"Fontos szerepe van a változtatásoknak, meglátjuk, hogy a kezdőcsapat tagja lesz-e, vagy a kispadon kezdi el a mérkőzést."

A keretben jelenleg több fiatal játékos is megtalálható, azonban közülük eddig Miretti volt az, aki már kezdőként is pályára léphetett. Természetesen erre is rákérdeztek az olasz sajtó munkatársai.

"Nevezzük őket focistáknak, máskülönben valaki azt fogja rám mondani, hogy lekicsinylem őket. A fiatalság csupán életkor. Mirettinek jó meccse volt, de előfordulhat, hogy szüksége lesz a regenerálódásra. Pszichológiailag van jelentősége annak, hogy szerepelt a Juve-Roma mérkőzésen. Ha jól teljesítenek, hagyom őket játszani, ugyanakkor sok összetevőt kell figyelembe venni, és ezek között van egy nagyon fontos dolog, mégpedig az, hogy a meccseket meg kell nyerni. Ez számít a futballban, ezen nem lehet vitatkozni. Azt hiszem, sok fiatal játékos van a Serie A-ban, akik azóta játszanak, mióta elkezdtem ezt a munkát. Nem szabad, hogy az legyen az üzenet, hogy ha fiatal, akkor játszania kell.  Soulé? Jól megy neki, azonban most más döntéseket kell meghoznom. A Juvénak, mint a többi nagycsapatnak, a győzelemre kell törekednie, és én a játék alapján hozok döntéseket. Ott van Miretti, függetlenül attól, hogy 18 vagy 50 éves, már tavaly is szerepelt Genoában, nem olyan nehéz ez, mint amilyennek látszik."

Pogba már a felkészülési mérkőzések alatt összeszedett egy komolyabb sérülést, és így nem volt még lehetősége az eddigi fordulókban segíteni csapatát. A felépülésére vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban így nyilatkozott Allegri:

"Továbbra is sérült, a csapat menetrendjén kívül dolgozik, nem láttam őt mostanság, azonban ha minden jól megy, akkor a jövő héttől elkezd egy kicsit futni, aztán meglátjuk, hogyan fejlődik, reméljük, hogy minél hamarabb bevethető lesz. Ő fontos számunkra."

A mercato utolsó nagy igazolása Paredes lehet, akiért az Öreg Hölgy minden szálat megmozgat, hogy megszerezze, azonban egy nappal az átigazolási időszak vége előtt még mindig nincs a csapatnál. Allegri nem volt bőbeszédű az ügylettel kapcsolatban.

"Nem gondolok semmit, ő a PSG-hez tartozik, én pedig edzés után jöttem ide, nincs újabb információm."

A védelem közepén is akadnak gondok, mivel Bonucci kisebb sérüléssel bajlódik, így a fiatal Gatti is megkaphatná a lehetőséget a védelemben.

"Jól fejlődik. Bonucci? Jól van, holnaputántól már a csapattal lesz, ott lesz a Fiorentina ellen, ez a lényeg. Gattival elégedett vagyok, aztán majd holnap meglátjuk".

"A bajnokság kezdete óta három meccset játszottunk le, a legjobb kezdőt kell a Spezia ellen pályára küldenem. Nagyon jónak kell lennünk a Roma és a Sampdoria csapataival megvívott döntetlenek után. A holnapi nap fontos, a legjobb módon kell felkészülnünk rá. A Speziának négy pontja van, gólokat lőnek, jól teljesítenek, akárcsak mi. Holnap támadnunk kell, ehhez megfelelő hozzáállás és könyörtelenség szükséges, tisztelve ellenfelünket. Meg kell szerezzük a mérkőzés megnyeréséért járó három pontot."

"A bajnokságban mindig azt mondom: nem a csúcsokat kell elérni, hanem az utazósebességet. Súlyos négy pont az, amit vesztettünk, ezért támadójáték fog kelleni tőlünk, minden értelemben. Az elvesztett pontokat így talán visszaszerezzük, és fontos, hogy meglegyen a folytonosság a sorozatban."

"Nincs garantált hely a kezdőben? A csoporton belüli verseny a helyekért mindig fontos, az öt cserével tizenöt játékossal játszol, és már nem tizenhárommal."

"Danilo jó meccse volt, azonban védekezésben elkövettünk néhány hibát, mind helyezkedésben, mind pedig a játék olvasásában. Ez normális, amikor ebben a formációban szerepelnek együtt, nem sokat játszott eddig középhátvédként, dolgoznunk kell rajta. Danilo sokrétű játékos, pályára léphet a jobb- és baloldalon, valamint középen is. Fontos, hogy a játékosok ilyenek legyenek."

Weston McKennie nemrégiben épült fel vállsérüléséből, és már kapott is lehetőséget a csapatban.

"Nagyon jó volt, csupán három napot dolgozott, miután a vállficama rendbejött. Szüksége volt arra, hogy újra pályára léphessen, hozzátette, amit tudott, pont olyan jól, mint bárki más. Boldog vagyok."

Fagioli ügynöke a minap adott egy interjút ügyfeléről, mindezt igen keserű hangnemben. Erről General Max így beszélt: 

"Nem kommentálom a szavakat. Ha most itt állva kommentálnám az elhangzottakat, ezekkel a társadalmi... Mindenki szabadon beszélhet. Én nem kommentálom, ez része a futball világának. Az ember joggal fejtheti ki a véleményét. Annyit mondhatok, hogy elégedett vagyok azzal, amit Fagioli csinál".

"Rovella? Monzába megy, mert ha itt marad, azzal megszakadhat a folytonosság a játékában, és ez káros lenne számára. Nagyon bízom benne, de döntést kellett hozni. Fagioli szerintem marad a Juventusnál".

Az első Juventus szerelésben lejátszott mérkőzés alatt gólt szerző és gólpasszt adó Di María természetesen szintén témául szolgált a sajtótájékoztatón.

"Bevethető? Igen! A kezdetektől fogva? Ne túlozzunk, mondjuk azt, hogy elérhető."-zárta szavait Allegri.