Matuidi: "Allegri még mindig garancia a sikerekre"

allegri-matuidi.jpgA Juventus egykori világbajnok középpályása, a jelen pillanatban az Inter Miami kötelékében szereplő Blaise Matuidi a napokban rövidebb interjút adott az olasz médiának, ennek keretében pedig több témát is érintve fejtette ki véleményét a klub idei mercatójáról, érkezőkről és távozókról egyaránt, valamint kitért a BL-sorsolásra, s a Max Allegrivel kapcsolatos visszhangokra is. 

"Az Inter Miami projektjében mi, játékosok vagyunk a főszereplők, emiatt pedig gyakran úgy érezzük, mintha a miénk lenne a klub, s éppen ezért lepődtem meg azon a történeten, ami Paulo Dybala és a Juventus között végbement az elmúlt hónapokban. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy Paulino az AS Romában fog kikötni, vagy hogy egyáltalán elhagyja az Öreg Hölgyet, s valahol mélyen úgy is gondolom, hogy eredetileg mind a klub, mind pedig a játékos mást szerettek volna, csak végül nem úgy alakultak a fejlemények, ahogy eltervezték őket. Mindenesetre, a múlt szép emlékei mindig megmaradnak" – kezdte mondanivalóját a francia veterán a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Mikor a Juvénál szerepeltem, La Joya volt a mindenható a pályán, akire rengetegen néztünk fel a csapatból, még fiatal kora ellenére is. Dybala ízig-vérig Juventinónak tartotta magát, s csodálatos dolgokat művelt a labdával, ezért pedig mindannyian nagy becsben tartottuk és végtelenül tiszteltük őt. Úgy vélem, hogy a Bianconerinek a pályán kívül is hiányozni fog az a plusz, amit az argentin adott nekik, s biztos vagyok benne, hogy ezzel az átigazolással nem Paulo, hanem az Öreg Hölgy veszített többet. 

Hihetetlen, hogy a Zebrák visszaszerezték Paul Pogbát, aki egy rendkívüli futballista, jelenléte pedig ennek révén biztos sokat jelent majd az együttesnek. Nem gondolnám, hogy nyáron összeszedett sérülése komolyabban befolyásolná a középpályás szezonját, mivel mikor júniusban találkoztam vele itt, Miamiban, tele volt energiával, s készen állt az új kihívásokra, ami nem hiszem, hogy azóta változott volna. Meggyőződésem, hogy Paul remek teljesítményt fog nyújtani a fekete-fehérek szerelésében. 

Az, hogy a klub képes volt leigazolni Ángel Di Maríát, akinek oldalán én is szép idényeket tölthettem a PSG-nél, sokadik alkalommal is megmutatta nekem, hogy a Juventus még mindig a Juventus. Az argentin egy elképesztően különleges labdarúgó, ebből kifolyólag pedig nagy segítségét jelent majd a Bianconeri számára, s alapvetően ugyanezt tudnám elmondani Leandro Paredesről is, akivel ugyan sosem volt lehetőségem együtt játszani, azonban egy kiváló futballistának tartom őt, aki remek tulajdonságokat hozhat a csapat középpályájára. 

Mikor megtudtam, hogy a Juventus a PSG-vel fog játszani a Bajnokok Ligája csoportkörében, rögtön arra gondoltam, hogy ez egy elképesztően nagy kihívás lesz az olasz rekordbajnok számára, elvégre a franciáknak igazi világsztárjaik vannak: elég csak Leo Messire, Neymarra, vagy Kylian Mbappéra gondolnunk, s ekkor még nem is beszéltünk a többi poszton felsorakozó klasszisokról. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha van edző, aki tudja, hogy miként kell leszerelni a hozzájuk hasonló tehetségeket, akkor az éppen Max Allegri. 

Ha őszinte akarok lenni, nem igazán értem a sok kritikát, amit Max mostanában kap a sajtó és a szurkolók részéről. Ha találkozom a vele kapcsolatos negatív véleményekkel, mindig felötlik bennem a kérdés, hogy vajon a kritikusok ugyanarról az emberről beszélnek, aki két ízben vezette BL-döntőig a Juventust, s aki mindent megnyert Olaszországban a csapattal, vagy egy másik edzőről folyik a diskurzus?

Komolyra fordítva a szót, ezek után semmi értelme nincsen kétségbe vonni Allegri nagyszerűségét, mivel a mester még mindig garanciát jelent a korábban elképzelhetetlennek tűnő sikerekre. A Juve nemrég egy új ciklusba vágott bele, ilyenkor pedig teljesen normális, hogy a trófeák nem hullanak azonnal a játékosok ölébe, s ha valóban annak mélyrétegeiben vizsgáljuk a futballt, teljesen egyértelmű, hogy Max a megfelelő ember a Bianconeri kispadjára" – foglalta össze gondolatait Matuidi.