Allegri: "A pozitívumokra kell koncentrálnunk"

max_allegri_vs_sampdoria.pngA Juventus a Serie A második fordulójában a lesérülő Ángel Di María hiányában csupán egy gólnélküli, 0-0-ás döntetlent volt képes játszani Genovában a Sampdoria ellen, mely összecsapás sok tekintetben rávilágított az együttes továbbra is fennálló gondjaira, illetve minőség terén mutatkozó visszamaradottságára. A találkozót követően természetesen az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokott nyilatkozatát az olasz sportsajtó kamerái előtt, melynek keretein belül szót ejtett a védelem működéséről, a gárda lemaradásáról, valamint az egyéni teljesítményekről is. 

"Az, hogy immár két mérkőzés óta nem kaptunk gólt, mindenképpen pozitívumnak tekinthető. A Sampdoria remekül játszott az első félidőben, a második játékrészben azonban mi domináltunk, miközben igen jó megoldásokkal éltünk, s két-három alkalommal is ígéretes lehetőségekhez juttattuk önmagunkat, ideértve a meccs utolsó perceiben kimarad, óriási helyzeteket is. A legnagyobb negatívumnak jelenleg azt tartom, hogy hajlamosak vagyunk hátul passzolgatni, ezzel megakasztva a támadásokat, mely jellemvonás már a Sassuolo ellen is megfigyelhető volt, ekképp pedig nem lehet kérdés, hogy e téren mindenképpen javulnunk kell. Kár, hogy ma este két pontot is a Marassiban hagyunk, mivel a szünet után látottak alapján nem ezt érdemeltük" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"Az első félidőben nem volt meg bennünk a szükséges türelem, s számos esetben csak céltalanul futottunk a labda után, ezt követően azonban játékunk jelentősen feljavult, köszönhetően egyebek mellett az általunk alkalmazott cseréknek is. A fordulást követően több támadónknak is akadtak kisebb-nagyobb lehetőségei, ami így volt egyebek mellett Dušan Vlahović esetében is, akinek azonban sokkal nyugodtabban kell viselkednie, mikor nála van a játékszer. Ennek ellenére a második játékrészben már valós jelenlétünk volt a büntetőterületen belül, a következő meccsig pedig azon kell dolgoznunk, hogy ezt lehetőleg mindvégig fenn tudjuk tartani. 

Valósággal megőrültem, mikor azt láttam, hogy Fabio Quagliarella helyzeténél Miretti visszafelé kezdett futni, hogy védje a területeket, ahelyett, hogy nemes egyszerűséggel kivágta volna a labdát a játéktérről, ezt követően pedig Moise Kean fejelt bele feleslegesen a játékszerbe, miközben Gleison Bremer mögötte várta volna, hogy a kapura fejelhesse azt... Ezek olyan dolgok, amiket meg kell tanítanunk fiatal futballistáinknak, ahelyett, hogy rájuk bíznánk az adott szituáció kezelését, hogy a jövőben jobban dönthessenek az efféle helyzetekben, s hogy ne a rossz minták maradjanak meg bennük a későbbi kihívásokra nézve. 

A mercatóval kapcsolatos kérdésekről továbbra is a klub gondoskodik, nekünk pedig egyedül saját teljesítményünkkel szabad foglalkozunk. Az idei szezont némiképp jobban kezdtük, mint a tavalyi idényt, ezért pedig arra kell törekednünk, hogy a pozitív dolgokra fektessük a hangsúlyt. A ma este bevetett fiatalok remek teljesítményt nyújtottak, ami igaz úgy Fabio Miretti, mint Nicolò Rovella tekintetében, a középpályások mellett pedig Moise Kean is jól szállt be a meccsbe, ami egyértelműen jó előjelnek számít, bár megjegyzem, hogy nekik is fejlődniük kell még, ahogy mindenki másnak is. 

Nem tagadom, hogy az olyan labdarúgók, mint Paul Pogba, vagy éppen Federico Chiesa, rendkívül hiányoznak ennek a csapatnak, ezen túl pedig az új játékosoknak is időt kell hagynunk ahhoz, hogy kellőképpen beilleszkedhessenek együttesünkbe. Alapvetően úgy gondolom, hogy nagy intenzitással és lelkesedéssel munkálkodunk, s égünk a vágytól, hogy valami fontos dolgot érjünk el. Tisztában vagyunk vele, hogy kissé le vagyunk maradva riválisainkhoz képest, s hogy ezért türelemre van szükségünk. Egyelőre apró lépésekkel kell haladnunk, kezdetnek pedig nagyon is biztató, hogy nem kaptunk gólt az első két meccsen, ám innentől fogva már nem erre, hanem a Roma elleni rangadóra kell gondolnunk" – összegzett Allegri.