Bremer: "Azért vagyok itt, mert ide akartam jönni"

bremer_vs_sassuolo.jpgA Bianconeri friss igazolásának számító brazil középhátvéd, a hétfői, Sassuolo elleni, 3-0-ra megnyert találkozón nagyszerű, magabiztos teljesítményt nyújtó Gleison Bremer a minap rövidebb értékelést adott az Öreg Hölgy házi médiájának, melynek keretein belül megkísérelte levonni a mérkőzés legfőbb tanulságait, valamint kitért arra is, hogy Massimiliano Allegri mit vár el tőle, s általában véve a csapat védőitől. 

"Természetesen boldog vagyok, mivel véleményem szerint egy jó meccset tudhatok magam mögött, ám remélem, hogy mindez csak a kezdetet jelenti számomra, hiszen mindig van hova fejlődni, én pedig egyértelműen erre fogok törekedni, hiszen ezáltal a teljes csapat is képes lehet magasabb szintre lépni" – fogalmazott a Juventus TV kamerái előtt. 

"Az este folyamán leginkább mentális nyomás volt rajtunk, mivel tisztában vagyunk vele, hogy a Juventus hitvallása alapján a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, mi pedig mindenképpen meg akarunk felelni az ebből fakadó követelményeknek. Személyes tekintetben elhivatottan edzek, valamint igyekszem magas szintű koncentrációval játszani, s természetesen annak ellenére is örülök az általunk szerzett három találatnak, valamint a kapott gól nélkül lehozott meccsnek, hogy még semmit sem értünk el a szezonban. 

Nyilvánvalóan nem jó, hogy az összecsapás ideje alatt helyenként komolyabb nehézségekkel is szembesülnünk kellett, ugyanakkor tudjuk, hogy a Sassuolo képes problémát okozni az ellenfeleknek, hiszen a csapat igen jó és kombinatív támadójátékkal rendelkezik. Pontosan látom, hogy milyen téren kell még tanulnom, ezért pedig mindig próbálok tanácsokat kérni Leonardo Bonuccitól, valamint videók segítségével elemezni Giorgio Chiellini játékát. 

Fontos volt, hogy az első bajnoki mérkőzésen ehhez hasonló teljesítménnyel rukkoljunk elő. Max Allegri nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a védelem megfelelően teljesítsen, ennek érdekében pedig más módszereken túl igen sokat beszélget velünk az edzéseken, s a taktikai értekezleteken is. Mindig arra kér bennünket, hogy legyünk kifejezetten óvatosak a beadásoknál, valamint az ehhez hasonló szituációkban, ugyanis a Juve ilyen helyzetekből kapta a legtöbb gólt az utóbbi években. 

Együttesünk kétségkívül a fejlődés jeleit mutatja, azonban még magasabb színvonalat kell képviselnünk ahhoz, hogy reális célként tekinthessünk a Scudettóra, hiszen továbbra is hiányzik valami ahhoz, hogy egyértelműen bajnokaspiráns alakulatként tekinthessünk magunkra, bár jó úton járunk ahhoz, hogy ezt kijelenthessük gárdánkról. Jól érzem magam az Öreg Hölgy kötelékében, s éppen ezért innentől fogva nem szeretnék a múlttal, például a Torinóban töltött idényeimmel, vagy a mercato történéseivel foglalkozni. Azért vagyok itt, mert ide akartam igazolni, a többi pedig lényegtelen" – zárta szavait Bremer.