Beharangozó - A Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA rendhagyó decemberi világbajnokság miatt korábban kezdődik az olasz bajnokság is, hiszen még bő két hétig nyitva van az átigazolási ablak, változhatnak még a keretek. Napi rendszerességgel tájékozódhatunk is az adott lehetőségekről, akár érkezési, akár eladási oldalon, és látható, hogy alaposan átalakul a tavalyi, kudarcot-kudarcra halmozó csapat. A példátlan sérülés hullám az egyelőre ugyanolyan mint az elmúlt két évben, reméljük, hogy az eredmények mások lesznek.

De nem csak a keret összetétele változik, hanem szerkesztő társaimmal úgy döntöttünk, hogy változtatunk a beharangozón is. Eddig a játékvezetőkről, az edzőkről és a klubok közti történelemről tudhattatok meg többet, de ezen a fronton már csak ismételni tudnánk önmagunkat. Ebben az idényben, az ellenfelek egy-egy meghatározó játékosát mutatjuk meg alaposabban, Remélem tetszeni fog Nektek a változtatás, de természetesen az építő kritikákat is szívesen vesszük.

A mai összecsapás helyszíne az Allianz Stadium lesz, a kezdési időpont 20:45, a játékvezetéssel ezúttal Antonio Rapuanot bízták meg, aki a Neroverdinek már háromszor is dirigált, mindig vereség lett a vége, míg a Juventusnak ezen a meccsen mutatkozik majd be. 

Az előzetes hírek szerint, és a felkészülési mérkőzéseket látva egyáltalán nem meglepő módon a Juventus kezdő bal védője Alex Sandro helyett De Sciglio lesz, akinek feladata nem kevesebb, mint hogy megállítsa az ellenfél talán legveszélyesebb, és legfontosabb játékosát, Domenico Berardit. A ma este főszereplői nagy valószínűséggel az előbb megnevezett játékosok lehetnek, és összecsapásuk külön pikantériája az is, hogy egymás szöges ellentéte a két játékos. A szinte mindig nyugodt Mattia De Sciglio, és a nemrégiben még a szurkolókat is utcán megkergető, forrófejű Berardi várhatóan hatalmas csatákat fog megvívni egymással. 

Az Öreg Hölgy játékosáról elmondható, hogy az elmúlt szezon során a tőle megszokotthoz képest magasabb szinten játszott, és ugyan párharcokban erősebb, mint ellenfele (57% vs 45%), azonban meg kell jegyezni, hogy a különbség inkább a levegőben vívott harcokban rejlik, ugyanis földön szinte nincs differencia a két futballista között. Ehhez hozzájön még De Sciglio technikai tudásának hiányossága, ezért is lesz veszélyes az, hogy Berardi előszeretettel megy bele fizikai összecsapásokba. A Sassoulo-játékos az elmúlt szezonban  7.59-es értékelést kapott a Sofascore-tól, miután tizenöt gólja mellett tizennégy gólpasszt is képes volt kiosztani társainak, és mindemellett külön kiemelendő, hogy a játékot is jól szervezi, sokszor ad fazont a csapat játékának. Főbb erősségei közé tartoznak a kulcspasszok, és a távoli lövések, továbbá a szabadrúgásokat is rendre veszélyesen végzi el. Ismert tény vele kapcsolatban, hogy már évek óta a távozás szélén áll, készülve a szintlépésre, és ezek során a Juventussal is többször hírbe hozták már különböző források. A párharc kimenetele nagyban függ attól, hogy a torinói játékos mennyire fogja tudni kamatoztatni jó szerelőkészségét és helyezkedését a ma este folyamán.

További adalék a mérkőzéshez, hogy sérülés miatt Max Allegri nem számíthat Federico Chiesa, Kaio Jorge, Paul Pogba és Wojciech Szczęsny játékára, továbbá Adrien Rabiot-ra és Moise Keanre eltiltás miatt. Az ellenfél kerete sem lesz teljes, Hamed Junior Traroè sérüléssel bajlódik, valamint Maxime López eltiltott, így Alessio Dionisi mesternek is akad gondolkodni valója helyettesítésüket illetően.