Allegri: "Újra kellett teremtenünk a lelkesedést"

max_allegri_juve_sass.jpgA Juventus a Serie A 2022/2023-as idényének első fordulójában viszonylag könnyed, 3-0-ás győzelmet aratott a Torinóba látogató Sassuolo ellen, köszönhetően a debütáló Ángel Di María találatának, valamint Dušan Vlahović duplájának, mely találkozót követően természetesen Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat az olasz sportsajtó kamerái előtt. A Bianconeri mestere mindenekelőtt kijelentette, hogy nem aggódik a veterán argentin szélső sérülése miatt, s hogy egyelőre szeretne örülni a mai sikernek, viszont ennek ellenére tudja, hogy fiainak néhány téren még mindig javulniuk kell, mind egyénileg, mind pedig csapatszinten. 

"Abban, hogy Ángel Di Maríának fájdalmai voltak a meccs során, melyek miatt végül le is kellett cserélnünk őt, sajnos semmi meglepő nincsen, mivel a játékos már a múlt héten is bajlódott a közelítőizmával, ám ekkor még játékra késznek érezte magát. Nem gondolnám, hogy nagyobb problémáról lenne szó, mivel hasonló gondok minden futballistával előfordulnak, emiatt pedig nincs is bennem aggodalom. Megvárjuk, hogy a holnapi vizsgálatok mit mutatnak ki a helyzettel kapcsolatban, azonban az efféle helyzetek egyáltalán nem rendkívüliek, főleg nem egy ilyen intenzív és feszült mérkőzésen, mely ebből fakadóan az idegeket is alaposan igénybe vette" – fogalmazott Allegri a DAZN munkatársának. 

"A legfontosabb természetesen az, hogy ma este győzelmet arattunk, mivel mindenképpen nyernünk kellett ahhoz, hogy újrateremtsük a lelkesedést csapatunknál. Az első félidő elején jól játszottunk, ezt követően azonban igen gyakran veszítettük el a labdát, ez pedig tökéletesen megmutatta, hogy alapvetően még mindig rendkívül törékenyek vagyunk, s már kisebb nyomás esetén is hajlamosak vagyunk nehézségekbe ütközni. Ennek ellenére már ekkor is megvoltak a lehetőségeink, melyekkel egy idő után élni is tudtunk, a jövőben viszont mindenképpen tudatosítanunk kell magunkban, hogy akkor sem szabad elveszíteni higgadtságunkat, ha ellenfelünk kezdeményező módon lép fel velünk szemben. 

Az első játékrész felénél beiktatott ivószünet jó hatással volt ránk, mivel közvetlenül ezt megelőzően a Sassuolo két-három helyzetben is veszélyes támadásokat vezetett térfelünkön, melyek többször lövéssel is végződtek, így pedig mindenképpen bele kellett nyúlnom a meccsbe. Ez önmagában véve nem volt nagy ügy, mivel csupán annyi történt, hogy Juan Cuadradót átvezényeltem a bal oldalra, Di Maríát kihúztam a szélre, valamint szorosabbra vontam a Manuel Locatelli és a Denis Zakaria által alkotott falat. A második félidőben szintén akadtak necces pillanatok, melyek abból fakadtak, hogy túl sokszor igyekeztünk felívelni a labdát az üres területekre, ezzel nagy helyet hagyva az ellenfélnek. A jövőben ezen helyzetekben meg kell próbálnunk lezárni az akciókat, tudva, hogy nem lehet minden támadás végén gólt lőni, ezért pedig tartalékolnunk kell energiáinkat is. 

Meglepett, hogy Gleison Bremer ilyen magabiztossággal játszott első meccsén a Juventusban, ám nyilvánvalóan nagyon örülök ennek, s annak is, hogy olyan védőt tudhatunk keretünkben személyének köszönhetően, aki jól bánik a labdával, bátran tör előre és segíti a támadásokat, valamint a kellő nyugalommal is rendelkezik. A mérkőzés során csak egyetlen alkalommal kellett figyelmeztetnem, mikor is a második félidő egy pontján egészen a felezővonalig követte Domenico Berardit, ami teljesen felesleges az efféle veszélytelen helyzetekben. Úgy vélem, hogy a brazil rendkívül fontos játékos az Öreg Hölgy számára, aki a területvédekezésben egészen kiválóan teljesít, ezen felül pedig igen határozott és agresszív is, ami kétségkívül előnyére válhat majd a későbbiekben. 

Dušan Vlahović akkor boldog igazán, ha gólt lő, ma pedig hatékonyan teljesített ezen a téren, ugyanakkor mint mindenki másnak, neki is javulnia kell a passzpontosságot, valamint a döntéshozatalt illetően. Ennek dacára vitán felül áll, hogy támadónk jó találkozót tudhat a háta mögött, s én magam is örülök annak, hogy kétszer is meg tudta zörgetni a Sassuolo hálóját. Leandro Paredesről csak annyit mondhatok, hogy közeli baráti viszonyban áll Di Maríával, viszont nem a mi játékosunk, nekünk pedig a rendelkezésünkre álló kerettel kell foglalkozunk. A vezetőség az eddigiekben remek teljesítményt nyújtott a mercato során, mivel nagyszerűen pótolták a klubot elhagyó fontos labdarúgókat, emellett pedig olyan fiatalokat hoztak az együtteshez az utánpótlásból, akik ma is kiváló produkciót tettek le az asztalra" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: