Kostić: "Megérdemlem azt, hogy itt játszhassak"

kostic.jpgA Juventus friss igazolása, Filip Kostić a tegnapi nap folyamán, szerződtetésének hivatalos bejelentését követően már meg is tette első nyilatkozatát a Bianconeri labdarúgójaként, melynek keretein belül szót ejtett választásának körülményeiről, várható szerepéről, érzéseiről, valamint honfitársáról, Dušan Vlahovićról, s a vele való közös játéról is. 

Filip, ez egy rendkívül különleges nap számodra. Elmondanád, hogy milyen érzések keringenek benned? 

"Üdvözlök mindenkit, és köszönöm szépen. Igen, a mai nap természetesen nagyon különleges számomra, s elképesztően boldog vagyok, ma reggel pedig, mielőtt idejöttem volna, eléggé izgatott voltam, s már most alig várom, hogy elkezdjem a csapattal való közös edzésmunkát, valamint, hogy pályára léphessek szurkolóink előtt."

Miért mondtál igent a Juventusnak? 

"Őszintén szólva nem volt túlzottan nehéz igent mondani a Bianconerinek, erről szerintem nem is kell több szót ejtenem."

Mindannyian tudjuk, hogy az Öreg Hölgy kötelékében együtt játszhatsz majd honfitársaddal, Dušan Vlahovićcsal is. Elképzelted már, hogy milyen lesz debütálásod, oldaladon a szerb támadóval? 

"Természetesen igen, s bevallom, már beszéltem is Dušannal. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen minőségi labdarúgóval játszhatok majd együtt a Juventusnál, s hogy csapatunk egy ilyen támadót tudhat soraiban, ugyanis meglátásom szerint Dušan a világ egyik legjobb csatára, emiatt pedig nagyszerű érzés belegondolni, hogy vele futballozhatok majd."

Mit gondolsz, vajon ez a megfelelő pillanat pályafutásodban ahhoz, hogy csatlakozz egy olyan topklubhoz, mint a Juventus? Vajon ez lehet a következő meghatározó lépés karrieredben? 

"Nyilvánvalóan igen, hiszen mindent beleadtam azért, hogy ide jöhessek, s minden erőmmel azon voltam, hogy megtörténhessen ez az átigazolás, emellett pedig alapvetően is úgy vélem, hogy megérdemlem azt, hogy a Juventus szerelésében futballozhassak. Mikor egy olyan nagy klub hív téged, mint az Öreg Hölgy, nem számít, hogy mikor jelentkeznek be érted, ugyanis minden pillanat megfelelőnek számít a váltáshoz."

Hogy látod, miben lehetsz majd a Bianconeri segítségére? 

"Úgy vélem, hogy sok minőséget hozhatok a csapathoz, s természetesen arra fogok törekedni, hogy meg is tegyem ezt, egyelőre azonban csak annyit mondanék, hogy legjobb tudásom szerint akarom szolgálni az alakulatot, s hogy mindent meg fogok tenni a Bianconeriért."

A Frankfurtnál töltött utolsó négy szezonodban te szolgáltál a legtöbb sikeres beadással a Bundesliga mezőnyében, ezen felül pedig te adtad a második legtöbb gólpasszt is a bajnokságban. Miből fakad az, hogy szívesebben segíted társaidat a gólszerzésben, ahelyett, hogy inkább te magad vennéd be az ellenfelek kapuját? 

"Egyszerűen csak így szeretek futballozni, ám ez természetesen attól is függ, hogy aktuális mesterem mit követel tőlem, s hogy mi a legjobb a csapatnak. Ha ez a sok beadás és gólpassz az együttes javát szolgálja, nem lehet kérdés, hogy továbbra is legjobb tudomásom szerint fogom szállítani őket."

Végezetül kérlek nézz a kamerába, és üzenj valamit a Juve-drukkereknek!

"Hello Bianconeri! Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek! Hamarosan találkozunk a pályán!"