HIVATALOS: Pellegrini kölcsönben a Frankfurté

pellegrini_officiae.pngAz olasz sportsajtó a napokban némileg meglepő módon közölte, hogy Filip Kostić Juventushoz igazolásával egy másik, előre nem igazán látható ügylet is összefügg, ezen értesülések pedig immár valósággá váltak, ugyanis a Juventus az elmúlt percekben hivatalos úton is bejelentette, hogy az Eintracht Frankfurt a szerb labdarúgó elengedésével párhuzamban leigazolta a Bianconeri olasz balhátvédjét, Luca Pellegrinit, aki egy 2023-ig tartó, sima kölcsönben lett a német klub kötelékének tagja. 

A Juventus bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Luca Pellegrini egy új kaland kipróbálására készül, méghozzá a Bundesligában, ugyanis a római születésű balhátvéd 2023. június 30-ig kölcsönben az Eintracht Frankfurt csapatához szerződött. 

A huszonhárom esztendős labdarúgó a tavalyi évben egy intenzív szezont zárhatott le a Bianconeri szerelésében, melynek során összesen 15 alkalommal futhatott ki a gyepre a kezdőcsapat tagjaként, összesen 1115 percet töltve a pályán. Mikor Luca a pályán tartózkodott, a Juve a szóban forgó meccsek 66,7%-át megnyerte, miközben a csapat átlagosan 1,7 találatot szerzett, szemben a kapott gólokkal kapcsolatos, 0,8-as átlaggal. Amellett, hogy 54 beadás, 73 labdaszerzés, valamint 62 megnyert párharc írható fel neve mellé, Luca az évad során egy gólpasszt is kiosztott, mégpedig a Venezia elleni, decemberi összecsapáson. 

Most itt a lehetőség, hogy a Bundesligában is kipróbálja magát, kamatoztatva ezzel tehetségét – sok sikert kívánunk, Luca!"

Mint ismert, Pellegrini a Leonardo Spinazzola-ügylet részeként igazolt a Bianconerihez 2019 nyarán, a klub vezetősége pedig ezt követően egy-egy évre kölcsönadta őt a Cagliari, majd a Genoa alakulatainak, hogy aztán az olasz futballista Massimiliano Allegri kezei alatt tavaly végül egy szezon erejéig Alex Sandro helyetteseként visszatérjen az Öreg Hölgyhöz, ahol minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzésen léphetett pályára.