Allegri: "Augusztus 15-re kell készen állunk"

allegri_atleti.pngA Juventus tegnap este megalázó, 0-4-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid elleni, hazai környezetben megrendezett felkészülési mérkőzésen, mely összecsapást követően a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri összességében csalódottan, ugyanakkor mégis nyugodtan értékelte a történteket, kijelentve, hogy együttesének a koncentráció jelentette a legnagyobb problémát, s hogy a Zebráknak végső soron a bajnoki nyitányra kell készülniük, nem pedig a felkészülési találkozókra. 

"Az Atlético Madrid Európa legnagyobb és legerősebb alakulatai közé tartozik, mi azonban nem foglalkoztunk ezzel a körülménnyel, s rendkívül fáradtan kezdtük a mérkőzést, ami igen nagy felelőtlenségre és óvatlanságra vall részünkről. A negatív összkép ellenére azonban meg kell próbálnunk felkutatni a meccs pozitívumait is, hibáinkból pedig minél hamarabb tanulnunk kell, mivel egy hetünk maradt arra, hogy felkészüljünk a Sassuolo elleni összecsapásra" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Nem gondolnám, hogy játékosainkat a lazítás, vagy a kiengedés jellemezné, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy augusztus 15-én egy más, érettebb hozzáállással bíró Juventust láthatunk majd a pályán. Ma este számos hiányzónk volt, mivel Juan Cuadrado gyomorbél-gyulladásban szenved, Moise Kean és Adrien Rabiot pedig eltiltás miatt nem lesznek ott a Neroverdi elleni találkozón, ahogy a sérüléssel küszködő Weston McKennie-t és Paul Pogbát is hiányolni fogjuk. 

A Sassuolo egy remek, meglehetősen technikás csapat, ezért pedig nekünk teljesen más felfogásban kell szembenéznünk velük, mivel csak így vehetjük fel eredményesen a küzdelmet ellenük, s ezen az úton csikarhatjuk ki a szezon első, minden tekintetben kulcsfontosságú győzelmét. Jelen pillanatban azokkal a labdarúgókkal kell dolgoznunk, akik rendelkezésünkre állnak, ezért pedig nem is igazán szeretném a lehetséges érkezőkre fecsérelni a szót. Nekünk ez a keret áll rendelkezésünkre, s alapvetően elégedettek vagyunk csapatunk minőségével. 

Úgy vélem, minden szükséges adottságunk megvan ahhoz, hogy a lehető legeredményesebben vágjunk neki az új idénynek, ám egyértelmű, hogy a későbbiekben másfajta hozzáállást kell majd mutatnunk, s jóval határozottabbnak, kezdeményezőbbnek, illetve helyenként agresszívabbnak kell lennünk, mindemellett pedig a kontrákat is eredményesebben kell kiviteleznünk. 

Gleison Bremer és Federico Gatti nagyszerű játékosok, s kivételesen jó igazolások, akiknek mindazonáltal még meg kell szokniuk a csapatot körülvevő légkört. Fede igen jól teljesített a második félidőben, s nagyobb tempóval ruházta fel a védelmet, s én emiatt, valamint a többi, általam látott dologból kifolyólag is arra következtetek, hogy ez a vereség csak jó hatást gyakorolhat ránk. Hogy mit gondolok Álvaro Moratáról? Ő az Atlético Madrid játékosa, ezért pedig nem szeretnék szót ejteni róla" – összegzett Allegri.