Brambati: ”Bremer csupán a harmadik lehetőség volt Rüdiger és Koulibaly mögött”

brambati.jpegAz egykori támadó, a jelenleg játékosügynökként tevékenykedő Massimo Brambati a TMW Radio vendégeként beszélt az átigazolási piacról és ami mögötte van, a Juventus bajnoki esélyeiről és az eddigi játékosmozgásokról a csapatnál, továbbá más olasz klubok átalakulásáról is. Ezen interjú magyarra fordítását az alábbiakban közöljük.    

Amiről beszélsz, azt kinek szánod?

„Allegrinek, és mindenki másnak, aki azt gondolja, hogy a Juventusnak feltétlenül nyernie kell, és ők a bajnokság esélyesei. Ma ez még igaz, azonban augusztus harmincadika után már nem feltétlenül lesz így. Amennyiben az Öreg Hölgyre összpontosítunk, akkor a dolog úgy áll, hogy távozott Chiellini, de Ligt, Dybala és Morata, miközben ugyan megszerezték Pogbát, akire azonban sérülés miatt nem számíthatnak, továbbá Di Maríát és Bremert. A középpálya ugyanaz, mint a múlt évben, és még mindig ott van Arthur.

Allegrinek megvannak a maga elképzelései a futballról, amit ugyan nem szeretünk, mégis hat bajnoki címet szerzett meg ezen irányelvek mentén játszatva csapatát. Bremerrel kapcsolatban: Eleinte Rüdiger volt a célkeresztben, majd őt Koulibaly követte. Di Maríát Allegri akarta, a többi előbb megnevezett játékossal együtt. Ne feledkezzünk meg arról, hogy Chiesa sérült, Keannel eddig sem számolt a Mister, aki ennek ellenére még mindig itt van. A jó vezetők nem csak venni tudnak, hanem eladni is.”

 Mi a helyzet az Interrel?

„Perišić volt az abszolút főszereplő, aki sokat tett tavaly a csapatáért. Inkább ő jelentette a különbséget, mintsem Lautaro. Gosensre összpontosítva elmondható, hogy azt gondolhattuk, hogy a ő lesz Perišić utódja az Interben, azonban a fizikai állapotát látva kételyek merülnek fel, ahogyan igaz ez az összes Atalantától érkező játékossal kapcsolatban is, mivel általánosságban mindannyian belehelyezhetők ebbe a skatulyába.”

 Mit kell még tennie a Juventusnak?

 „Amennyiben úgy gondolják, hogy Chiellinit és de Ligtet Gattival és Bremerrel sikerült pótolni… Legalább egy védőre mindenképpen szükség van, kellene még valaki a középpályára, továbbá egy játékos, aki Vlahović helyettese lenne. Akkor is kell még egy csatár a keretbe, amennyiben pusztán csak a számokra hagyatkozunk.”

 A Lazio, Fiorentina, és a Napoli keresi a fiatalokat: ki jön ki ebből a legjobban jövőre?

 „A Napolitól távoztak azok a játékosok, akiknek volt szavuk az öltözőben, és referenciapontként szolgáltak a csapatnak. Kiváncsian várom, miként sikerül pótolni őket. Előfordulhat, hogy egy védő és egy középpályás személyében két meglepetés érkezett, és Spalletti ezeket eltitkolva kezdi majd meg a szezont. Kifejezetten kíváncsi vagyok a Fiorentinára, akik az átigazolási piacot tekintve igencsak racionálisan tevékenykednek, kielégítve Italiano igényeit. Az majd kiderül, hogy Milenković távozik-e, és amennyiben így lesz, hogyan pótolják majd őt. Megszeretném tudni, hogy a Laziónál egyes eladásokat és vásárlásokat gazdasági érdekek, vagy valódi szakmai kérések indokolnak.” -zárta szavait Brambati.