Locatelli: „Minél többször van nálam a labda, annál nagyobb a szerepem”

loca.jpgA nemrégiben befejeződő amerikai turné során Allegri főként regista szerepkörben szerepeltette Locatellit, próbára téve ebben a pozícióban a középpályást, ez pedig jó indokot szolgáltatott a La Gazzetta dello Sport újságíróinak arra, hogy tartalmas interjút készíthessenek a Zebrák huszonhetes szerelését viselő játékosával. Az alábbiakban ezt a beszélgetést tesszük közzé magyarra fordítva.   

Mennyire érzed jól magad mélységi irányító poszton?

„Kifejezetten örülök annak, hogy többet van nálam a játékszer, és ez minél többször fordul elő, annál nagyobb befolyásom van a játékra. Az Amerikában lejátszott mérkőzések is elégedetté tesznek, mivel sok új dolgot volt lehetőségünk kipróbálni, és ezek fantasztikus lehetőségeket rejtenek számunka a jövőre nézve.”

Perin egy másik játékmódról beszélt, melyet az alapoktól kell felépíteni. Számodra mivel járnak ezek a változások?

„Nagyobb felelősségem van a pályán, de ez egyáltalán nem ijeszt meg, hiszen ezért is jöttem a Juventushoz. Nem titkolt célunk, hogy megnyerjük a következő bajnokságot, és ez jelenti számunkra a fő csapásirányt, ezért dolgozunk. Keményen edzünk, és ez mindennél fontosabb.”

Mindössze két hét van hátra s Serie A kezdetéig. Milyen pozitív vagy egyéb más tapasztalatokkal hagyod el Amerikát?

„Nagyszerű csapat vagyunk, és mindenki nagy odafigyeléssel követi Allegri iránymutatásait. Az itt eltöltött napok rendkívül fontos szerepet játszottak abban, hogy még egységesebb csapattá válhassunk. Nagy igazolásokat hajtottunk végre, ami csak fokozza boldogságunkat.”

Allegri, valamint Del Piero is hangsúlyosan kiemelte a személyiségedet, és a csapat egyik új vezérének jelöltek meg téged. Milyen hatással van ez a kitüntető figyelem és az ezzel járó felelősség rád nézve?

„Nagyon elismerő szavak ezek, és hatalmas ösztönzőerővel hatnak rám. Éppen ezért választottam az Öreg Hölgyet, tisztában vagyok a feladataimmal, és remekül érzem magam a csapattársaim között. Ahhoz a csapathoz szerződni, melyhez mindig is teljes szívvel vágytam, hatalmas izgalommal teli pillanat volt az életemben.”- zárta szavait a középpályás.