D'Amico: "Fagiolinak bizalomra van szüksége"

fagyi.jpgA Juventus ifjú olasz tehetségének, Nicolò Fagiolinak ügynöke, Andrea D'Amico a minap rövidebb interjút adott az itáliai médiának, melynek keretein belül arról beszélt, hogy képviseltje jövője továbbra sem dőlt el, hiszen a Bianconeri vezetősége csak a csapat amerikai turnéját követően ül majd tárgyalóasztalhoz a labdarúgó környezetével annak érdekében, hogy dűlőre jussanak a középpályás szerződéshosszabbítási ügyét, valamint keretben való esetleges megtartását illetően. 

"Nicolò aktuális szerződése 2023 június 30-ig érvényes, emiatt pedig célszerű belefogni a kontraktus esetleges meghosszabbításával kapcsolatos tárgyalásokba, erre pedig minden bizonnyal sor is fog kerülni a Juventus amerikai turnéjának végét, s az együttes hazatérését követően, mely egyeztetések alkalmával valószínűleg a végleges döntést is meg fogjuk hozni a kérdéssel kapcsolatban" – fogalmazott a Sky Sport Italia kérdésére. 

"Az elmúlt hónapokban már több ízben is volt alkalmam közvetlenül beszélni a Bianconeri illetékeseivel, s ezen diskurzusok alkalmával jutottunk arra a megoldásra, hogy a nyári felkészülési időszak végén, a turné után fogunk találkozni, hiszen ekkorra már a szakmai stáb is átfogóbb képpel rendelkezik majd ügyfelem képességeit illetően. 

Úgy vélem, hogy Fagioli egy rendkívül tehetséges olasz fiatal, aki az előző idényben mindvégig nagy folytonosságot mutatott, s remek teljesítménye által hozzájárult ahhoz, hogy a Cremonese megnyerje a Serie B küzdelmeit, ennek alapján pedig senki sem kételkedhet az általa képviselt minőségben, valamint kvalitásainak nagyszerűségében.

Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy képviseltemnek további játéklehetőségre, s egy biztos kerettagságra van szüksége a további fejlődés érdekében. Reményeink szerint Nicolò legalább olyan jelentős szerephez juthat majd a Juventusnál ígéretes olasz fiatalként, mint a korabeli, ám külföldről érkező labdarúgók. Mikor egy ifjú ilyen nagy bajnokokkal dolgozhat együtt, természetesen rengeteg tudást szívhat magába, ugyanakkor a töretlen előremenetelhez szükség van a csapat mesterének maximális bizalmára is. 

Fagiolinak most az kell, hogy folyamatosan bizonyítani tudjon a pályán, akár a legnagyobbak ellen, a lehető legmagasabb szinten is, s hiszem, hogy egy ilyen alakulat tagjaként, egy ennyire profi környezetben minden lehetősége meglenne erre, s természetesen a fejlődésre is. Ha azonban ezt nem kapja meg, előnyösebb lenne egy olyan együttest találni számára, ahol a tavalyi szezonhoz hasonlóan megkapja a neki kellő folytonosságot" – összegzett D'Amico.