Szczęsny: "Új játékosaink nem a negyedik helyért akarnak küzdeni"

tek_1.jpgA Juventus lengyel hálóőre, Wojciech Szczęsny a tegnapi napon hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, melynek keretein belül egyéb témákon túl szót ejtett a klub nyári igazolásairól, s ezáltal bekövetkező sportszakmai fejlődéséről, a védelem helyzetéről, valamint honfitársának, Robert Lewandowskinak Barcelonába igazolásáról is, ami különösen érdekes annak fényében, hogy a két futballista a mai hajlani órákban egy barátságos meccs keretein belül találkozott a két alakulat dallasi összecsapásán. 

"Ez már egy másik Juventus, mint amit tavaly láthattunk, köszönhetően elsősorban Paul Pogba és Ángel Di María leigazolásának, akik egyaránt nagy kvalitásokkal bíró, tapasztalt bajnokok, valamint az együttes fiatal reménységeinek, ideértve Nicolò Fagiolit, Nicolò Rovellát, valamint Fabio Mirettit is. Keretünkben jelenleg számos ifjú labdarúgó található, akiknek sok tudást kell majd magukba szívniuk rutinosabb társaiktól, elsajátítva emellett a megfelelő hozzáállást is, miközben a Bianconerinek meg kell lelnie a megfelelő egyensúlyt a fiatalok kirobbanó energiája és lelkesedése, illetve az idősebb veteránok által biztosított tapasztalat között" – fogalmazott bevezetőként a kapus. 

"Úgy vélem, hogy Paul és Ángel érkezése megnövelte gárdánk többi tagjának önbizalomszintjét, s ugyanez igaz Bremerre is, mivel a fenti futballisták egyike sem azért választotta a Juventust, hogy a negyedik helyért harcoljanak. Ők trófeákat szeretnének nyerni, mégpedig a lehető legrövidebb időn belül, s úgy vélem, hogy az eredményesnek, vagy jónak aligha nevezhető tavalyi idény után nekünk is alapvető kötelességünk, hogy a Scudetto megszerzését tekintsük elsődleges célunknak. 

A legendás BBC helyett most van egy B&B védelmünk, akikkel kapcsolatban nagyon bizakodó vagyok, ráadásul immár Federico Gatti is együttesünk tagjává vált. Védelmünk, csapatunk többi részéhez hasonlóan jelentősebb átalakuláson ment keresztül, ezért pedig természetes, hogy e posztokon is meg kell találnunk a kellő egyensúlyt, már csak azért is, mert nagy elvásárokat támasztottunk magunk elé a következő szezont illetően. Nem lehet kérdés, hogy erőnléti tekintetben jó formába kell lendülnünk, emellett azonban a csapatszellem megteremtése is nagyon fontos feladatunk lesz. 

Bremer egy lenyűgöző srác, aki fizikai felépítését tekintve egy igazi vadállatnak tűnik, brazil létére pedig meglehetősen csendes, ami miatt elsőre meg sem mondtam volna, hogy honnan származik. Egy szerény, alázatos bajnokról beszélünk, aki honfitársai vidám dalolása közben is inkább a pálya szélén áll és edz, mikor azonban kifut a gyepre, nem fél megmutatni szokatlanul nagy sebességét és testi erejét. 

A magam részéről továbbra is fiatalnak érzem magam, még akkor is, ha már elmúltam harminc esztendős, ebből kifolyólag pedig még véletlenül sem tekintenék magamra szenátorként, már csak a Juventus hagyományai miatt sem. Magától értetődő, hogy öt, Torinóban töltött év után a csapat fontos tagjának számítok, részben azért is, mert igyekszem mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, ez azonban nem jelenti azt, hogy a gárda egyik hangadója, vagy megkérdőjelezhetetlen vezére volnék. 

Max Allegri rengeteget segített nekem, kiváltképp a tavalyi év első néhány meccsét követően, melyek elképesztően rosszul sikerültek számomra, s így egy rövid időre magabiztosságom elvesztésével jártak. A mester soha nem hagyta, hogy kétségbeessek visszazuhanó formám miatt, s annak ellenére is kezdőként számolt velem, hogy sokan a kapuból való kiebrudalásomat követelték, s úgy vélem, hogy a szezon későbbi részében képes voltam jó teljesítménnyel meghálálni azt a bizalmat, melyet ekkora adott nekem. 

Mindig jó dolog olyan meccseken játszani, mint amilyen a Barcelona elleni felkészülési mérkőzés lesz, az elmúlt két esztendőben pedig éppen ezért hiányzott annyira a nyári turné. Jelenleg a legfontosabb az, hogy erőnléti szempontból kellőképpen felkészültnek tudhassuk magunkat, ennek révén pedig remek lehetőség, hogy találkozhatunk a katalánok és a Real Madrid bajnokaival, mely alkalmak olyan pluszt adnak számunkra, ami még az idény eleji fáradtságot és a nagy meleget is elfeledtetni velünk. 

A Blancók a Bajnokok Ligája címvédőjének számítanak, a velük való találkozás ekképp kétségkívül serkentő hatással bír ránk nézve. Egy barátságos összecsapáson az eredmény kevéssé számít, s bár egy győzelem nyilvánvalóan feldobja az embert, egyelőre nem ez a legfontosabb szempont, hanem az, hogy az elképzelhető legjobb módon készüljünk fel a szezonkezdetre.

Láttam Robert Lewandowski első 45 percét a Real Madrid ellen, ahol nem sikerült betalálnia, így remélem, hogy nem a Juve ellen szerzi majd meg első gólját a Barcelona szerelésében. Ezen túl azonban csak a legjobbakat tudom kívánni neki, mivel egy fantasztikus labdarúgót ismerhetek személyében, aki egyúttal egy nagyon kedves barátom is" – összegzett Szczęsny.