Hernanes: "Kár, hogy nem láthattuk csúcsformában Arthurt"

hernanes.jpegA Juventus egykori brazil középpályása, Hernanes a minap exkluzív interjút adott a TuttoJuve stábjának, melynek részeként egyéb témákon túl beszélt Gleison Bremer leigazolásáról, Arthur kilátásairól, Paul Pogba visszatéréséről, valamint a Di María-Vlahović-Chiesa támadósor hatékonyságáról, s Álvaro Moratával való esetleges kiegészülésével is. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

Bremer személyében nemrégiben egy újabb brazil játékos csatlakozott az öreg Hölgyhöz. Mit gondolsz honfitársadról? 

"Nagyon jó megérzéseim vannak vele kapcsolatban, hiszen Gleison már bizonyította az eddigiekben, hogy milyen nagyszerű játékos, ennek alapján pedig csak a legjobbakat tudom kívánni neki a Juventusban való szerepléshez, a torinói mindennapokhoz, valamint minden máshoz is, melyet ez a klub nyújtani tud. Bátor döntés volt egy olyan legenda mezszámát választani, mint Giorgio Chiellini, akit én magam is ismertem és csodáltam, azonban úgy vélem, hogy Bremer a megfelelő futballista a Capitano helyének betöltésére, mivel képes lesz stabilitást adni a Bianconeri védelmének."

Mit gondolsz a Bonucci-Bremer belső védő-párosról? Vajon a Torino korábbi oszlopának leigazolásával a Juventusé lett Olaszország legerősebb hátsó alakzata? 

"Megítélésem szerint az olasz és a brazil párosa remekül funkcionál majd, azonban egy védelem hatékonysága nem csupán a középhátvédektől függ, bár tagadhatatlan, hogy nevek szempontjából a Juventus igen előkelő helyet foglal el az erősorrendben."

Vajon a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite miért nem nevezte eddig Bremet a nemzeti együttes keretébe? 

"A mester szinte sosem ugyanazt a keretet hívja össze, mint az azt megelőző alkalommal, ezért pedig csak annyit tudok javasolni Gleisonnak, hogy legyen türelmes, mivel ha továbbra is így játszik, biztos vagyok benne, hogy Tite is számításba fogja venni őt a válogatottnál."

Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával még csak reménykedtél Pogba visszatérésében, mostanra azonban ez az álom valósággá vált. Erről mit gondolsz? 

"Paul annak idején fiúként hagyta el a Juventust, most pedig egy érett emberként tért vissza egykori sikereinek színhelyére. Egy olyan labdarúgóról beszélünk, akinek erőnléte továbbra is kimagasló, képességei pedig kivételesek, ezért biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt fog nyújtani az Öreg Hölgynél. A francia az egyik legjobb játékos saját szerepkörét illetően, érkezése pedig minden bizonnyal sokat lendít majd a középpálya minőségén, kiváltképp, ha egy erős csapatot talál maga mellett, s valljuk be, a Juve idén nagyon jó lépésekkel igyekszik javítani a kereten."

Amennyiben Arthur távozik, a klub valószínűleg egy másik középpályást is szerződtetni fog. Személy szerint kit tudnál elképzelni Pogba mellett, annak fényében, hogy Max Allegrinek őszintén szólva már most is elegendő variációs lehetőség állna rendelkezésére egy három fős középpályára vonatkozóan?

"Ha Arthur elhagyja a klubot, Allegri egy olyan játékost fog kérni a vezetőségtől, aki képes tartást adni a csapatnak, s aki védekezésben is ki tudja segíteni társait, mert rendelkezik az ehhez szükséges fizikai erővel. A mester tisztában van vele, hogy Pogba feladata elsősorban a játék szervezése, valamint a támadók kiszolgálása lesz, ekképp pedig mindenképpen kell majd egy igazi romboló, mely típust egyébként is nagyon kedveli a mester, hiszen annak idején Leminát is ezen okokból szerződtette a Bianconeri."

Ha már szóba került Arthur, vajon miért nem sikerült gyökeret eresztenie a brazilnak a Serie A-ban? 

"Arthur nagyon jó futballista, azonban képességeinek megcsillogtatásához egy kész, felépített csapatra van szüksége, nem pedig egy kialakulóban lévő együttesre. A középpályás remek ütemérzékkel bír, azonban kvalitásai csak akkor törnek felszínre, ha minőségi labdarúgók mellett szerepelhet, akik leveszik róla az ellenfelek lekötésének terhét. A jelenlegi Juventusban nincs olyan játékos, aki el tudná osztani a védekezést és a támadást érintő feladatokat Arthurral, s véleményem alapján elsősorban az a brazil olaszországi sikertelenségének legfőbb oka. Kár, hogy nem láthattuk őt 100%-os formában az elmúlt időszakban."

Ángel Di María lehet a megfelelő társ Dušan Vlahović számára? 

"Di María egyértelműen megmutatta karrierje során, hogy ő maga a tökéletes játékos, aki minden egyes felfogásban és csapattípusban képes eredményes lenni. Az argentin pályafutását figyelembe véve kijelenthetjük, hogy egy, a szemét mindig a labdán tartó, a kihívásokkal pedig bátran szembenéző támadóról beszélünk, így tehát meggyőződésem, hogy Fideo remek teljesítményt fog nyújtani az Öreg Hölgynél."

Az, hogy Allegri állítólag ragaszkodik Álvaro Morata visszatéréséhez, akit cserecsatárként alkalmazva, jó ötlet a mester részéről, vagy ideje lenne más labdarúgók után néznie a klubnak? 

"A türelem olykor mindennél fontosabb a futballban, ráadásul az előttünk álló idény egy furcsa szezon lesz, hiszen a november-decemberi világbajnokság kettévágja majd az évadot. Morata helyzete rendkívül érdekes, ugyanakkor a klubnak most elsősorban a kivárásra kell játszania, s nagy türelmet kell magára erőltetnie, ugyanis januárban Federico Chiesa is vissza fog térni a gyepre, jelentősen növelve ezzel a támadósor minőségét."

Mit gondolsz a Scudettóért folyó harcról? Mekkora lemaradásban van a Juventus az Interhez, a Milanhoz, valamint a Napolihoz viszonyítva? 

"Csak annyit mondanék, hogy a Juventus az eddigiekben remekül mozgott az átigazolási piacon, megacélozva ezzel keretét, ennek alapján pedig biztos vagyok benne, hogy a Bianconeri idén sokkal jobb produkciót nyújt majd, mint az előző évben. Alapvetően egy izgalmas, kiélezett, illetve szórakoztató bajnoki évadra számítok, ahol a Scudetto fő esélyesének a címvédő AC Milan számít majd, viszont ezzel nem zárom ki a meglepetések bekövetkeztének esélyét sem" – összegzett Hernanes.