HIVATALOS: Cambiaso kölcsönben a Bolognához került

cambiaso_bologna.pngMint ismert, a Juventus tegnap délutáni órákban hivatalos felületein keresztül jelentette be, hogy megszerezte a Genoa együttesétől az olasz másodosztályba kieső együttes tehetséges itáliai fiatalját, Andrea Cambiasót, akiért a közlemény értelmében 8,5 millió eurót + 3 millió eurónyi bónuszokat, gyakorlatilag azonban Radu Drăgușin játékjogát, illetve további 3 millió eurót adott a Bianconeri. 

Ahogy arra számítani lehetett, a fiatal balhátvéd, aki egyébként 2027-ig írt alá a torinóiakkal, nem maradt a Zebrák kötelékében, ugyanis a Juve, valamint a Bologna az elmúlt percekben közzétették a bejelentést, melynek alapján a tegnapi orvosi vizsgálatokat Cambiaso aláírta szerződését a Robbobluval, ahová egy éves kölcsönbe került a következő idény végéig. 

A Bologna az alábbi módon köszöntötte a labdarúgót: 

"A Bologna FC 1909 bejelenti, hogy egy sima, egy esztendőre szóló kölcsön keretein belül, azaz 2023. június 30-ig megszerezte a balhátvéd Andrea Cambiaso játékjogát a Juventus FC együttesétől. 

A 2000-ben született, sokoldalú, mindkét lábát remekül használó játékos kétségkívül a feltörekvő olasz tehetségek jeles képviselője. Andrea nagyszerű fizikai adottságokkal rendelkezik, emellett pedig meglehetősen gyors és technikás, mely jellemvonások eredményeképp az előző szezonban a Serie A-ban is bemutatkozhatott a Genoa színeiben, ahol kiválóan futballozott az idény során. 

A Grifoni ifjúsági csapatainál töltött két évadot követően, tizenhét és tizenkilenc esztendős kora között a Serie D-be került, ahol immár a felnőttek között szerepelhetett. Profi labdarúgóvá 2019 nyarán, az Alessandria kötelékében vált, ám ezen évét nagyban befolyásolta egy makacs térdsérülés, ami kettétörte eredményes szereplését is. Felépülését követően kölcsönben a Serie B-ben vitézkedő Empolihoz szegődött, ahol Alessio Dionisi irányítása alatt részese volt a klub első osztályba történő feljutásának is. 

A piros-kékekhez való visszatérése után egy esztendővel ezelőtt, 2021. augusztus 21-án debütálhatott a Serie A-ban, a Genoánál pedig szinte azonnal alapember lett belőle, helye pedig egészen addig kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, amíg februárban, egy Inter elleni összecsapáson nem sérült meg újra, s kényszerült ideiglenesen a betegágyra. 

Cambiaso a védelem jobb szélén, néhány esetben pedig a középpálya közepén is megfordult pályafutása ideje alatt, sokoldalúságának és remek produkciójának köszönhetően pedig helye az U21-es válogatottban is megkérdőjelezhetetlenné vált. Az ifjú játékos 2022 nyarán a Genoa kötelékéből a Juventushoz igazolt, s nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy e naptól fogva egy idény erejéig a Bologna sorait erősíti majd. 

Sok sikert kívánunk, Andrea!"