Allegri: "A lehető legjobb módon pótoljuk majd de Ligtet"

allegri-4-1024x683.jpgA Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri a tegnap délutáni órákban sajtótájékoztatót tartott a csapat közelgő amerikai túráját megelőzően, melynek keretein belül számos témáról szót ejtve beszélt az új igazolások fontosságáról, a keretből kimaradó labdarúgókról, Matthijs de Ligt távozásának lehetőségéről, a csapat előtt álló célokról, illetve a fiatalok megnövekedő szerepéről is. 

"Nagy örömöt és megtiszteltetést jelent számunkra, hogy részesei lehetünk ennek a futballturnénak, mivel fontos mérkőzéseket fogunk megvívni a felkészülési időszakban, olyan kiváló csapatok ellen, mint a Real Madrid, a Barcelona, vagy a Chivas. Természetesen van egy játékosunk, akinek az amerikai út még nagyobb boldogságot ad, hiszen Weston McKennie-nek lehetősége lesz hazatérnie szülőföldjére. Személyében egy nagyon fontos labdarúgót tisztelhetünk, akinek az elmúlt hónapokat sérülés miatt sajnálatos módon ki kellett hagynia, azonban minden adottsága megvan ahhoz, hogy idén egy kiváló szezont produkáljon együttesünkben, ezért pedig egyértelműen az utazó keret részét fogja képezni. 

Játékosaink közül csak a sérültek, azaz Federico Chiesa, Kaio Jorge, valamint Arthur nem lesznek velünk a turné során. A tavalyi idényben egyetlen serleget sem sikerült elhódítanunk, azonban Ángel Di María, Paul Pogba, illetve Federico Gatti megszerzésével, valamint Chiesa és McKennie visszatérése által versenyképesebbé tehetjük a Bianconerit. A győzelem sosem könnyű, ezért pedig mindent bele kell adnunk ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, s hogy jól szerepeljünk a Bajnokok Ligájában is. Az első három hónap teljesítménye égetően fontos lesz. 

A mexikói labdarúgás mindig is jó játékosokat termelt ki, akik általában rendkívüli technikával bírnak. Úgy vélem, hogy a lehetőség, melynek alapján egyik legjobb klubjukkal is összemérhetjük majd erőnket, jótékony hatást fog gyakorolni ránk. Való igaz, hogy nem igazán ismerjük a Chivas taktikáját, valamint alapvető képességeit, azonban tisztában vagyunk vele, hogy hazájukban ők tekinthetők az első számú gárdának, s hogy igen sok bajnoki címmel rendelkeznek. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő három meccs nagyon fontos lesz a szezonra való felkészülés szempontjából. 

Nem, nem fogom hagyni, hogy Pogba megverjen kosárlabdában, ezt felejtsék el! Paul és Ángel fontos játékosok, s nagyszerű igazolások, akik emelni fogják csapatunk technikai színvonalát, s jó néhány ellenfelet lekötnek majd jelenlétükkel. Nagyon boldog vagyok, hogy immár keretünkhöz tartoznak, mivel Pogba a megfelelő fizikai állapotban és mentális erővel tért vissza hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítséget fog jelenteni számunkra, még akkor is, ha az elmúlt években nem tudott a saját szintjén teljesíteni. 

Jelen pillanatban öt középpályást tudhatunk keretünkben, hiszen Arthurt sérülés miatt elveszítettük, azonban velünk van Nicolò Fagioli, az augusztus 3-án visszatérő, U19-es Európa-bajnokságon is megforduló Fabio Miretti, akinek csak gratulálni tudok, valamint Nicolò Rovella, míg a Filippo Ranocchia jövőjéről szóló döntés egyelőre várat magára. Ők egytől-egyig minőségi labdarúgók, akiknek azonban meg kell adni a lehetőséget ahhoz, hogy felmérhessük, hol tartanak a fejlődésben. 

Federico Chiesa előreláthatólag szeptember közepén térhet majd vissza, ám az ilyen sérülésekkel kapcsolatban mindig óvatosnak és körültekintőnek kell lenni a terhelhetőséget illetően. Novembertől januárig két hónapnyi pihenőidő áll majd Fede rendelkezésére, s jó lenne, ha az idény második felére már 100%-os formába lendülne, ugyanakkor nyugodtak vagyunk, s nem sietünk el semmit. Ugyanez vonatkozik McKennie-re is, aki véleményem szerint továbbra is a keret tagja marad. 

A Matthijs de Ligttel kapcsolatos helyzet egyáltalán nincs hatással felkészülésünkre. Mind tudjuk, hogy a Juventus illetékesei tegnap találkoztak a Bayern München képviselőivel a védő ügyében, ám Matthijs egyelőre a Bianconeri játékosa, s jó edzésmunkát végez, nekem pedig az a feladatom, hogy gondoskodjak azon futballisták felkészüléséről, akik jelenleg a keret részét képezik. A piac augusztus 31-ig nyitva van, ekképp bármi megtörténhet, most azonban elégedett vagyok a klubvezetés által biztosított támogatás mértékével, hiszen fontos játékosokat szerződtettünk, ha pedig de Ligt távozik, az Öreg Hölgy készen fog állni arra, hogy a lehető legmegfelelőbb pótlást találja meg helyette" – zárta szavait Max Allegri.