Morata: "Motiváltan térek vissza az Atlétihez"

morata_return_atleti.jpgA tegnap délutáni órákban gyakorlatilag biztossá és visszavonhatatlanná vált, hogy az elmúlt két idényt kölcsönben a Juventusnál töltő Álvaro Morata nem folytatja pályafutását a Bianconerinél, hanem az Atlético de Madrid kötelékében marad, ugyanis a Matracosok nemrég egy hosszabb nyilatkozatot tettek közzé a spanyol játékostól a klub honlapján, melynek keretein belül a center kijelentette, hogy ismét bizonyítani szeretne az együttesnél, s hogy rendkívüli motivációt érez az új kaland miatt, ami annak ellenére is szertefoszlatta a támadó maradását szorgalmazó Zebra-drukkerek ábrándjait, hogy az Öreg Hölgy már június 30-án elbúcsúzott a huszonkilenc esztendős labdarúgótól. 

"Nagyon motiváltnak érzem magam, s alig várom, hogy elkezdhessem az edzéseket. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus év áll előttem, mivel ismét együtt játszhatok majd azokkal a játékosokkal, akik egyben a barátaim is, s akik mindig remekül bántak velem, ezért pedig az elmúlt két szezonban is tartottuk egymással a kapcsolatot. Nagyon várom, hogy újra találkozzak ezekkel az emberekkel, hiszen rendkívül fontos lesz, hogy jól kiegészítsük majd egymást, s hogy együtt a legjobb formát hozzuk ki magunkból, valamint a csapatból" – kezdte mondanivalóját Morata. 

"Szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy a múltban már volt alkalmam együtt dolgozni Diego Simeonéval, ami igencsak meg fogja könnyíteni beilleszkedésemet. Alig várom, hogy elkezdjük a közös felkészülést az előttünk álló idényre, azonban tudom, hogy nagy verseny bontakozik majd ki az Atléti támadósorában, mivel keretünk sok nagyszerű futballistával rendelkezik. Úgy vélem, hogy ez a helyzet egyértelműen kedvező a csapat számára, hiszen minél több lehetőség közül lehet választani, annál hatékonyabbak lesznek az akcióink is, az egymás közötti verseny pedig az ellenfelekkel való szembenézések kapcsán is motiváltabbá tesz bennünket. 

A klub egy remek keretet tudhat magáénak, mely minden egyes versenysorozatban képes kimagasló produkciót nyújtani, ezt pedig többek között a La Liga megnyerésével is bebizonyították két esztendővel ezelőtt, egy olyan kemény és kiélezett versenysorozatban, mint a spanyol bajnokság. Tisztában vagyok vele, hogy az előszezon során nekem is nagyon keményen kell majd dolgoznom, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban várhassam az évad kezdetét, mikor is minden elérhető trófeáért harcba kell majd szállnunk. 

Én magam egyáltalán nem az egyéni eredményekre összpontosítok, mivel minden egyes gólunkkal és gólpasszunkkal a csapat sikeres szerepléséhez járulunk hozzá, én pedig maximálisan kész vagyok az együttes érdekei alá rendelni saját igényeimet. A legfontosabb, hogy az Atlético Madrid címeket nyerjen, s én, valamint társaim is ezért fogunk küzdeni az előttünk álló hónapokban. Nem számít, hogy személyes szinten milyen kihívásokkal kell megküzdenem, mivel a lényeg az, hogy a gárda jól és hatékonyan futballozzon, én pedig kijelenthetem, hogy a végsőkig fogok küzdeni ennek eléréséért. 

2022 a klubcsapatok küzdelmei mellett egy izgalmas világbajnokságot is tartogat számunkra, azonban nem hinném, hogy mindez érdemben befolyásol majd bennünket. Éppen ellenkezőleg, megítélésem szerint a torna jótékony hatást gyakorolhat majd csapatunk számára, ugyanis keretünkben sok olyan labdarúgó található, akinek reális esélye van bekerülni saját nemzeti együttesébe, ez pedig hatalmas mentális pluszt adhat nekünk, ugyanis mindenki meg akarja majd győzni a válogatottak edzőit, hogy érdemes számolni vele a katari megmérettetésekre nézve. 

A koronavírus-járvány egyértelműen az elmúlt évtizedek legdrámaibb eseménysorozata volt, mely a teljes társadalomra nagy hatást gyakorolt. Számunkra leginkább a szurkolók nélküli stadionok tettek komolyabb benyomást, mely látvány óriási ürességérzetet keltett bennünk, ezért pedig alig várom, hogy újra világ legjobb drukkerei, azaz az Atléti-ultrák előtt futhassak ki a gyepre, akik mindig, minden körülmények között buzdítják a csapatot, fanatizmusukkal pedig addig rejtett energiákat képesek mozgósítani bennünk" – összegzett Morata.