Zoff: "Vlahović nagy fejlődésen mehet át"

zoff.jpgA Juventus egykori legendás kapusa, majd későbbi mestere, Dino Zoff a minap rövidebb értékelés adott az olasz médiának a Serie A jelenlegi helyzetéről, illetve a mercato eddigi történéseiről, melyben természetesen szót ejtett az Öreg Hölggyel kapcsolatos fejleményekről is, kijelentve, hogy Dušan Vlahović nagy fejlődésen mehet majd át a következő idényben, ahol egyébként három klub fog versengeni a bajnoki, s három játékos a gólkirályi címért. 

"Úgy vélem, hogy az Internek nem kellett jelentősebben erősítenie keretén, mivel Simone Inzaghi fiai már tavaly is egy rendkívül kompakt csapatot alkottak, mind minőség, mind szellemiség tekintetében. Romelu Lukaku visszaszerzése által a Nerazzurri egyértelműen a Serie A egyik, ha nem a legversenyképesebb együttese lett, akik még Európában is készen állhatnak egy fontosabb lépés megtételére" – szögezte le a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"A Juventus egyértelműen erősödött Paul Pogba és Ángel Di María leigazolásával, akik révén újabb minőség érkezik Torinóba, s nem elhanyagolható az a tapasztalat sem, amit a francia és az argentin hoz magával az Öreg Hölgyhöz. Meglátjuk, hogy Dušan Vlahovićra milyen hatással lesznek ezek a szerződtetések, s hogy a szerb milyen mértékű fejlődésen megy majd keresztül az előttünk álló hónapokban. Az Inter és a Juve mellett természetesen figyelemmel kell kísérnünk a Milan helyzetét is, mivel a Rossoneri az elmúlt Scudettót is meglepetésszerűen nyerte meg, alapvető tartásukat pedig további játékosokkal erősítették meg. 

A gólkirályi címért véleményem szerint a megszokott nevek fognak harcolni, azonban Vlahović és Lukaku mellett természetesen Ciro Immobile teljesítményére is oda kell majd figyelnünk, akiben lenyűgöző, évről-évre megmutatkozó folytonosság lakozik. Az olasz válogatott szempontjából remélem, hogy Nicolò Zaniolo végre megteszi majd a régóta várt minőségi ugrást, attól függetlenül, hogy marad-e a Románál, vagy végül Torinóban köt-e ki, mellette pedig Gianluca Scamaccától is sokat várok, akinek tovább kell fejlődnie középcsatárként. 

Az olasz kapusokat illetően a Serie A-ból leginkább Alex Meretnek van lehetősége arra, hogy egy magasabb szintre lépjen, ha pedig a nemzetközi porondra tekintek, nem is lehet kérdés, hogy Gianluigi Donnarumma változatlanul a többiek fölé magasodik. Gigio tavaly megnyerte nekünk az Európa-bajnokságot, s mivel még rendkívül fiatal, biztos vagyok benne, hogy a jövőben a világbajnokságra is ki fog jutni, ahol remélhetőleg olyan sikeresen szerepel majd, mint annak idején én, vagy Gianluigi Buffon" – zárta szavait Zoff.