Változások az utánpótláscsapatok padjain

juve_u23_u19.jpgA Juventus a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy a távozó Lamberto Zauli, valamint Andrea Bonatti helyett a következő idénytől fogva új szakvezetők irányítják majd a klub U19-es és U23-as együtteseit, mely gárdák új mesterei ezzel az Atalanta Primavera-gárdájától elcsábított Massimo Brambilla, valamint az Öreg Hölgy uruguayi ikonja, az 1996 és 2005 között fekete-fehérben szereplő Paolo Montero lesznek. 

"Massimo Brambilla hét, az Atalanta ifjúsági csapatánál eltöltött eredményes szezont követően csatlakozik a Juventus kötelékéhez" – adta hírül a klub hivatalos oldala. 

"Az 1973-ben napvilágot látó, Vimercatében született szakvezető edzői pályafutása előtt középpályásként futballozott, karrierje során pedig Olaszország több jelentősebb együttesében is megfordult, ideértve a Monza, a Torino, a Siena – mely csapattal a klub történetében először jutott fel a Serie A-ba –, a Cagliari, vagy a Mantova gárdáit. 

Pályafutását a Pergocrema kötelékében fejezte be, edzői kalandját pedig ugyancsak ezen alakulat kispadján kezdte meg az ifjúsági szektorban. 2011 és 2015 között a Novara utánpótláscsapatainál vállalt szerepet, ezt követően pedig az Atalantához szegődött. A Bergamo városában töltött hét esztendő első két évében az U17-es gárdát vezényelte, ezt követően pedig kinevezték a Primavera-csapat mesterévé, ahol öt idény alatt két ifjúsági bajnoki címet, valamint két ifjúsági szuperkupát zsebelt be. 

Brambilla karrierjében új fejezetet jelent a Juventushoz való csatlakozás, mely által a mesternek lehetősége nyílik egy rendkívül fiatal csapattal való munkára, mellyel kölcsönösen segíthetik majd elő egymás fejlődését, s a további eredmények elérésére is jó esélyük lesz majd. Örülünk, hogy Massimóval együtt vághatunk neki ennek az új, s immár közös kalandnak!

Üdvözlünk, Mister, és sok szerencsét kívánunk!"

Az alábbiakban Massimo Brambilla szavai következnek: "Boldog vagyok, mivel az U23-as csapatnál való munkavállalás egy rendkívül fontos szakmai lehetőséget jelent számomra, s hatalmas megtiszteltetés, hogy ma itt lehetek. A klub, valamint a Juve elnöke nagyon erősen hisz ebben a projektben, melyet külső szemlélőként mindig is rendkívüli érdeklődéssel figyeltem. Csapatunk lehetővé teszi a fiatal játékosok számára, hogy egy újabb lépést tegyenek meg a fejlődés útján. Úgy vélem, hogy a Bianconeri B-csapata egy magától értetődő állomást jelent karrieremben, mivel mindig is szerettem a fiatalokkal foglalkozni. Az utóbbi időben úgy éreztem, hogy többet kell tennem addigi munkámnál, s megítélésem szerint ennél jobb esélyt nem is kaphattam volna."

"Paolo Montero nagy örömmel tér vissza Torinóba. Miután a kilencvenes évek közepén és végén, valamint a kétezres évek elején elképesztő, s nem mellesleg győztes tapasztalatokat szerzett a Juventus kötelékében, most a Primavera-együttes mestereként tér vissza a klubhoz a következő idénytől fogva" – szól a Juve közleménye a korábbi védő, Paolo Montero szerepvállalásáról. 

"Paolo Montevideóban született 1971-ben, pályafutását pedig az uruguayi Peñarol együttesénél kezdte meg, mielőtt Olaszországba, az Atalantához igazolt volna. Négy bergamói idényt követően a Juventushoz került, ahol kilenc sikeres esztendőt töltött el, otthonra, valamint rengeteg trófeára lelve ezáltal. 2007-ben, egy rövid, San Lorenzóban tett kitérőt követően visszatért oda, ahol minden elkezdődött, s a Peñarol szerelésében akasztotta szögre a stoplist. 

Ennek fényében nem meglepő, hogy Montero edzői karrierje is a montevideói klubnál indult el, ahol előbb az ifjúsági csapatot, majd a felnőtt együttest irányította. Ezt követően egy kis ideig Argentínában tevékenykedett a Boca Unidos és a Rosario Central kispadján, majd Itáliában is kipróbálta magát a Serie C-ben szereplő Sambenedettese alakulatánál, ahol két ízben is a liga rájátszásáig vezette fiait. 

Miután ezen kalandja véget ért, 2021-ben visszatért Argentínába, ahol a korábbi együttesének számító San Lorenzónál tevékenykedett, most pedig a Juventus U19-es csapatánál vállal munkát, ahová minden bizonnyal magával hozza majd hatalmas tapasztalatát és kivételes munkamorálját, hogy ezen jellemvonásokkal tudjon segíteni a gárda keretében lévő ifjaknak, hogy megtanulhassák a profi futball alapvetéseit. Alig várjuk, hogy elindulhassunk ezen a rendkívül izgalmas közös úton! 

Üdv újra itthon, Mister, és sok sikert kívánunk!"

Az alábbiakban álljanak itt Paolo Montero szavai: "Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi év után visszatérhetek, mivel mindig is a Juventust éreztem valódi otthonomnak, hiszen ezen alakulatban töltöttem el a legtöbb időt játékosként. Torinóhoz ugyancsak rendkívül ragaszkodtam, elvégre igen csendes, ebben pedig nagyon hasonlít Montevideóra. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik azt akarták, hogy itt legyek, azonban innentől kezdve nincs ideje a kifogásoknak és a nosztalgiának, mivel mostantól a munka lesz a legfontosabb szempont. Az alapvető célt mindig minőségünk növelése kell, hogy jelentse, mivel labdarúgóink csak ezáltal fejlődhetnek, s kerülhetnek a Bianconeri felnőtt keretébe. Azért fogok munkálkodni, hogy mindezt minél eredményesebben vigyem véghez. A futballért nem áldozatokat, hanem sokkal inkább erőfeszítéseket kell hozni, ezt pedig minden egyes nap észben kell tartanunk."