Miretti: "Pogba a példaképem, Nedvěd a bálványom"

miretti_1.jpgA Juventus fiatal olasz üdvöskéje, a számos klub érdeklődését kiváltó, ám a Bianconeri által állítólag megtartani kívánt Fabio Miretti a tegnapi nap folyamán érdekes interjút adott az itáliai sportmédiának, melynek keretében elárulta, hogy mit tanácsolt neki Massimiliano Allegri, valamint megnevezte legnagyobb példaképeit is, valamint nem feledkezett meg Öreg Hölgyhöz való kötődéséről sem. 

"Volt alkalmam élőben megtekinteni Lionel Messi játékát, mikor 2017-ben labdaszedőként voltam jelen a Juventus és a Barcelona 3-0-ás összecsapásán. Annak ellenére, hogy az argentinnak nem ez volt élete legjobb meccse, ha az lenne a kérdés, hogy miként ért a labdához, vagy milyen mozdulatokat tett azzal, nem tudnám elmondani, hiszen az általa bemutatott futball teljes mértékben elvarázsolt, ahogy Neymar és Suárez akkori játéka is" – fogalmazott a La Repubblica számára. 

"Ahhoz, hogy tovább fejlődjek, mindenképpen meg kell tapasztalnom a nemzetközi szintű, európai futballt, mivel a labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, emiatt pedig szükségem van arra, hogy más játékkultúrákat is megismerjek. Hálás vagyok a Juventusnak, amiért a nekem nyújtott lehetőség által bemutatkozhattam az U19-es válogatottnál a korosztályos Európa-bajnokságon, még akkor is, ha a FIFA egyelőre nem ismeri el hivatalosan az utánpótlástornákat. 

Csak játék közben lehet igazán megérteni, hogy az U23-as projekt mennyire fontos a Bianconeri számára, mivel a B-csapat egy lépcsőfokot jelent a felnőtt keret felé. Intenzitását és atmoszféráját tekintve a Serie C-nek semmi köze nincsen a Primaverához, mivel a harmadosztályban erősebb ellenfelekkel és érettebb társakkal találkozol, s valódi, túlélésért és sikerekért folyó küzdelem van, ez pedig téged is tapasztaltabbá tesz, ami elengedhetetlenül fontos a profi labdarúgáshoz. 

Massimiliano Allegri azt tanácsolta nekem, hogy igyekezzek javítani védekezésemen, mivel mindenképpen meg kell tanulnom, hogy miként kell labda nélkül futballozni, illetve segíteni a hátsó alakzat munkáját. Ezek nem csupán technikai, hanem taktikai kérdések is, hiszen egy profi játékosnak, főleg az én posztomon, kétségkívül rendelkeznie kell ezen képességekkel, ám hatalmas szerencse, hogy az előző idényben számos hasznos iránymutatást kaptam az öltözőben Giorgio Chiellinitől és Leonardo Bonuccitól. 

Mindig is Juventino, valamint a sportág szerelmese voltam. Édesanyám rendkívül szereti a futballt, s annak idején hobbiszinten még játszott is, míg apukám klasszikus ex-focista, aki egy kicsit több elkötelezettséggel sokkal többre vihette volna, amit mindig a szemére vetünk a barátaival. Mindenképpen szeretném megköszönni a szüleimnek, hogy állandó támogatásuk ellenére nem támasztottak irreális elvárásokat velem szemben, s nem hitték azt, hogy egy kivételes, mindenkinél jobb, istenadta tehetség vagyok, akire káros és felesleges nyomást kell helyezni. 

Szüleim tanítottak meg engem arra a munkakultúrára, melyet mostanra nagyrészt teljesen magamévá tettem, s melynek alapján szervezem egyéni edzéseimet, azonban e tekintetben a legendás kosaras, Michael Jordan is elképesztő hatással volt rám. Miután megtekintettem a róla szóló Netflix-sorozatot, rájöttem, hogy milyen alapon érdemes megközelíteni az edzéseket, s biztos vagyok benne, hogy újra meg fogom tekinteni ezeket a képsorokat. 

Legnagyobb bálványaimnak Kevin De Bruyne, valamint Pavel Nedvěd számítanak, mivel mindig is szerettem volna, s most is szeretnék úgy, azon a módon futballozni, ahogy ők tették és teszik, bár természetesen nem feltétlenül ugyanazon a poszton, még akkor is, ha gyermekkoromban, hatalmas Nedvěd-szeretetem miatt ezt sem tartottam elképzelhetetlennek. Magának Pavelnek sosem említettem ezt, mivel eléggé zavarban lennék, ha ezzel akarnék odaállni elé, ám nem tartom elképzelhetetlennek, hogy már olvasott valahol erről. 

Paul Pogba egy hatalmas példakép, s egyúttal modell lehet mindazon fiatalok számára, akik annak idején ellátogattak az Allianz Stadiumban egy-egy összecsapására, mivel mindenki tudta, hogy egy hatalmas klasszissal rendelkező ifjúról beszélünk, aki szinte rögtön képes volt beilleszkedni az első csapat kötelékébe, hovatovább kezdőjébe, ha pedig valaki szereti a futballt, ennél többet nem igazán kérhet egy labdarúgótól" – összegzett Miretti.