Tacchinardi: "Többet várnék az U23-as projekttől"

alessio-tacchinardi-source-lecco-channel-news-696x385.pngAz Öreg Hölgy ikonikus középpályása, Alessio Tacchinardi a minap exkluzív interjút adott az Ilbianconero.com-nak, annak apropóján, hogy nemrég hivatalosan is kinevezték a Serie C-ben szereplő Calcio Lecco vezetőedzőjének, ennek révén pedig a szezon során jó eséllyel összecsaphat majd az ugyancsak harmadosztályú Juventus U23 alakulatával is. Az interjú során ezzel kapcsolatos érzései mellett szót ejtett Ángel Di María leigazolásáról, Allegri taktikai eszköztáráról, valamint a Bianconeri Primavera-gárdájánál szerepet vállaló Paolo Monteróról is, mely értékelést az alábbiakban olvashatjátok. 

Di María immár valóban csak egy lépésre áll a Juventustól. Megérte eddig várni az argentinra? 

"Véleményem szerint teljes mértékben megérte, mivel a Juventus elsődleges célja az, hogy visszatérjen a győztes útra, Pogba és Di María pedig két rendkívül tapasztalt, valamint igen karizmatikus labdarúgó, akik segíthetnek nekik ennek elérésében. Ha a Bianconeri ezért szemelte ki az argentint, akkor minden tekintetben kifizetődő volt eddig várni rá, azonban ettől függetlenül úgy gondolom, hogy szükség lenne egy fiatalabb szélsőre is, aki maga is a Zebráknál akarja folytatni karrierjét. Berardi és Zaniolo érdekes futballisták lehetnek ebből a szempontból."

Vajon Allegri képes lehet összerakni a jövő évi Bianconerit, hogy a csapat visszatérjen a csúcsra? 

"Nem hinném, hogy a klub valóban annyira mozdulatlan és nyugodt lenne a piacot illetően, mint ahogy az az elmúlt napokban tűnhetett, mivel a Juventus véleményem szerint igen ravasz átigazolási politikát folytat, s rengeteg profilt értékel. Cristiano Ronaldo távozása hatalmas meglepetést jelentett tavaly, hiszen a portugál az utolsó pillanatban hagyta el az együttest, ám megítélésem alapján most igen jól és összeszedetten működik a vezetőség és a menedzsment."

A Juventus Primavera-csapatát Paolo Montero fogja irányítani a következő szezonban. Mit gondolsz erről? 

"Paolo egy kedves barátom, ezért pedig nagyon örültem, mikor megláttam a hírt. Tavaly úgy tűnt, hogy én foglalhatom majd el az együttes kispadját, ám a vezetőség végül úgy döntött, hogy meghagyja állásában Andrea Bonattit. Tisztában vagyok vele, hogy Federico Cherubini olyan mestereket szeretne az utánpótlás-csapatok élén látni, akikben megvan a megfelelő szellemiség, a sikerek iránti vágy, valamint a jellegzetes Juve-DNS. Sok sikert kívánok Paolónak!"

A Lecco csapatával minden bizonnyal a Juve U23-as együttese ellen is pályára kell majd vezényelned fiaidat. Mit gondolsz az Öreg Hölgy ezen projektjéről? 

"Igen, minden bizonnyal szembe kell majd néznem a Juventusszal, s remélem, hogy mindkét alkalommal győztesként fogjuk elhagyni a pályát. Az U23-as projekt immár évek óta tart Torinóban, s bár alapvetően jó ötletnek tartom egy B-csapat fenntartását, őszintén szólva azt hittem, hogy több olyan játékos kerül majd ki az alakulattól, aki képes lesz tartósan a felnőtt keret tagjává válni, ám azok, akik felkerültek ide, javarészt csak a gárdában tátongó lyukak betömését szolgálták.

Személy szerint egy máshogy működő projektre számítottam a vezetőségtől, ám ezzel együtt az is igaz, hogy korai lenne még ítéletet mondani az együttes fölött, mivel a szándék egyértelműen megvan arra, hogy jobbá váljanak. Marley Aké és Fabio Miretti jó példa arra a tavalyi évből, hogy egy labdarúgó képes lehet ismertséget szerezni az U23-asoktól indulva, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a Serie C és a Serie A közötti ugrás jóval nagyobb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A Juve kezdeményezése összességében tehát kétségkívül fontos, ám ezzel együtt rendkívül költséges is" – összegzett Tacchinardi.