Allegri: "Ahol javulnunk kell, ott javulni is fogunk"

maxi_season_over.jpgA Juventus a Serie A idei kiírásának utolsó összecsapásán a Fiorentina otthonába látogatott, a Violák 2-0-ás sikerével záruló találkozó pedig összességében véve tökéletesen illett a Bianconeri idényéhez, ugyanis Max Allegri csapata teljesen kilátástalan, ötlettelen, valamint eredménytelen futballt valósított meg Firenzében, melyet követően természetesen a mester ilyenkor megszokott értékelése sem maradhatott el, benne az ugyancsak szokásosnak mondható magyarázkodással, valamint a múltra való nosztalgikus visszatekintéssel. 

"Az első félidőben alapvetően jó futballt mutattunk be, ám ezt követően egyértelműen kiütközött, hogy a hét során csak másdél napot tölthettünk edzésmunkával, ami magától értetődő módon visszavetette mostani teljesítményünket is. Úgy vélem, hogy nincs miért szégyenkeznünk, mivel utolsó bajnoki meccseink alapján méltósággal zártuk le a jelenlegi szezont, most pedig végre elérkezett az idő arra, hogy a következő évad, illetve a nyári mercato eseményein gondolkodhassunk" – fogalmazott a tréner a Sky Sport Italia számára. 

"Az utolsó harminc méteren ma is rengeteg hibát követtünk el, ami egyértelműen a fent említett szűkös edzéslehetőségek következményének tekinthető. Nem vagyok boldog amiatt, hogy Adrien Rabiot, valamint Moise Kean sárga lapot kaptak, mivel ez azt jelenti, hogy a következő szezon első meccsén egyikük sem léphet majd pályára. Giorgio Chiellini, Paulo Dybala, illetve Federico Bernardeschi szintén nem lesznek elérhetőek a következő évadban, ám ők magától értetődő módon nem eltiltás, hanem távozásuk miatt nem fognak pályára lépni a Juventusban. 

Az átigazolási szezonnal kapcsolatban annyit mindenképpen elmondhatok, hogy keretünkben rengeteg játékos található, akik közül néhányan biztosan távozni fognak az elkövetkezendő hónapokban. A magam részéről továbbra is azt tartom a legfontosabbnak, hogy higgadtan és céltudatosan végezzem a munkámat, a vezetőségnek pedig szintén így kell hozzáállnia az előttünk álló időszakhoz. Sok mindent kell kijavítanunk a nyár folyamán, ám a piac még nem nyitott meg, ezért pedig most mindenekelőtt nyugalomra van szükségünk. 

Természetesen olvastam az Ángel Di Maríával, Paul Pogbával, vagy más játékosokkal kapcsolatos pletykákat, ám ezek egyelőre mind csak híresztelések, melyeket bizonyos újságok használnak fel kattintások megszerzésére. Holnaptól fogva egyértelműen el kell kezdenünk a csapat rendbetételével foglalkozni, mivel annak ellenére, hogy jó alapokkal rendelkezünk, jövőre egy sokkal magasabb szintet kell majd elérnünk. 

Úgy vélem, hogy a következő szezonban várható kezdőcsapatban már számos fiatal játékos jelenléte mondható biztosítottnak, ugyanis Dušan Vlahović, Manuel Locatelli, Matthijs de Ligt, Federico Chiesa, illetve a neki jutó négy meccsen rendre nagyszerűen játszó Fabio Miretti mind meggyőző teljesítményt nyújtottak idén, melyre a későbbiekben is bátran alapozhatunk, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy alakulatunk lassan rá fog találni formájára, s elindul majd a fejlődés útján, ami természetesen az egyes labdarúgókra is igaz lesz. 

Normális, hogy egy gárdánál keverednie kell az ifjú reménységeknek, valamint a tapasztaltabb labdarúgóknak, hiszen csak fiatalokkal egyszerűen nem lehet sikereket elérni. Egy kis rutin mindenképpen kell ahhoz, hogy egy csapat eredményessé váljon, azonban a huszonhárom évnél fiatalabb játékosaink már idén is nagy előrelépést tettek, hiszen de Ligt jóval érettebbé vált, mint korábban, Locatelli jól teljesített első torinói idényében, Chiesa pedig csupán sajnálatos sérülése miatt nem tudta kibontakoztatni a benne rejlő lehetőségeket, ezzel párhuzamban pedig a klub is észlelte a helyzet megoldásának fontosságát, melyet a jelentős téli beruházások is alátámasztanak. 

A mostani szezonban számos hullámvölgyet, valamint egy rendkívül jó sorozatot követően voltunk képesek megközelíteni az Inter alakulatát, innentől fogva azonban bizonyos pszichológiai tényezők is hatással voltunk játékunkra, mivel a Nerazzurritól elszenvedett vereséget, valamint a negyedik hely bebiztosítását követően nem tudtuk megmutatni a csapat valódi arcát, ami miatt az általunk megszerzett 70 pont némiképpen hamiskásnak mondható. 

Nem tagadhatjuk le, hogy a mostani szezonban nem a Scudettóért játszottunk, hiszen a kezdetektől fogva tudtuk, hogy nem lennénk képesek megszerezni a bajnoki cím elnyeréséhez szükséges 83 pontot, mely jelen állás szerint még az AC Milannak sem elegendő ehhez. A továbbiakban jóval többre lesz szükségünk ahhoz, hogy visszataláljunk a győztes útra, ugyanis sokkal több gólt kell szereznünk, s más játékmóddal is kell operálnunk, azonban ez nem azt jelenti, hogy az idén elértek kivétel nélkül kiselejtezendő eredmények voltak, mivel a jó dolgokat meg kell tartanunk, ahol pedig javulást kell elérnünk, ott lépéseket kell tennünk ennek érdekében" – összegzett a tréner.