Játékosok búcsúi Chiellinitől

bonucci_chiellini_farewell_1.pngMint ismert, a Juventus legendája, a 2005 óta az együttes kötelékébe tartozó, s 2018 óta az Öreg Hölgy csapatkapitányi karszalagját is viselő Giorgio Chiellini a tegnapi napon búcsút intett az Allianz Stadium közönségének, mely alkalmat megelőzően ő maga is érzelmes szavakkal értékelte torinói pályafutását, ezt követően pedig múlt és jelen társai, azaz a Bianconeri egykori és jelenlegi labdarúgói is köszönetet mondtak az ikonikus védőnek, egyúttal pedig el is köszöntek a veterán futballistától, mely megnyilvánulásokból az alábbiakban szemezgetünk. 

Leonardo Bonucci: "Kedves Giorgio, mondd, hol is kezdjem? Talán úgy a helyes, ha a legvégéről teszem mindezt, hiszen a mai a Te napod, a holnapi naptól fogva pedig rendkívüli mértékben hiányozni fogsz ennek a csapatnak, ezeknek a színeknek, ennek az öltözőnek. Példakép, útmutató, testvér, és barát voltál. Több mint tíz évet töltöttünk egymás oldalán, együtt örültünk, szenvedtünk, küzdöttünk, és GYŐZTÜNK. 

Sok trófeát nyertünk a Juventus, s valami egészen különleges dolgot az Azzurri kötelékében. Kiváltság és megtiszteltetés volt melletted szerepelni a pályán, azon kívül pedig még inkább annak bizonyult, mivel rengeteget tanultam tőled, s örök kiegyensúlyozottságodból. Sok sikert kívánok, Legenda. Mindenhez, ami ezután következik majd. Tudom, hogy bármi is jön, Te első osztályú teljesítményt nyújtasz majd. Az a láthatatlan fonál, mely létrejött közöttünk a pályán, a több ezer általunk megvívott futballcsatában, a győzelmekben, valamint a legnehezebb pillanatokban, mindig össze fog kötni bennünket. Köszönöm, Capitano. Szeretlek."

Andrea Barzagli: "A mai nap a taps, a búcsú, valamint a könnyek napja. Megérdemled mindezt, Giorgio, egyszerűen azért, mert nagyszerű ember, és rendkívüli labdarúgó vagy. Igazi vezér, gladiátor, s kivételes csapattárs voltál, most pedig már a történelem része vagy a Juventus és az olasz válogatott elvitathatatlan legendájaként. Örülök, hogy megoszthattam veled pályafutásom legmeghatározóbb éveit, s mindig büszkeséggel fog eltölteni, ha elmondhatom valakinek, hogy Giorgio Chiellini mellett játszhattam. Ma este ott leszek a stadionban, hogy tisztelegjek előtted. Sokan leszünk ott, hogy hangosan, s még annál is hangosabban tapsoljunk neked, talán még King Kong üvöltésénél is hangosabban...!"

Mario Mandžukić: "Kedves Giorgio, öröm volt megosztani veled a Bianconeri öltözőjét. Mindig élvezettel néztem a kihívás elé, ha ellened kellett szerepelnem az edzéseken, és mindig szerettem oldaladon küzdeni a Juventusért. Harcos, nagy munkabírású, kemény futballista, s igazi csapattárs vagy, ennek fényében pedig nem is megy csodaszámba, vagy a Juve és az olasz válogatott ennyi sikert ért el azon időszak alatt, mikor kötelékükben szerepeltél. Nagyszerű vezetőnek, illetve született győztesnek bizonyulsz. Gratulálok az Öreg Hölgynél töltött fantasztikus karrieredhez, s minden jót kívánok a jövőre nézve!"

Danilo: "Capitano... Amikor megérkeztem a Juventushoz, súlyos sérülést szenvedtél, s én, aki ekkor még nem ismertelek úgy, mint ahogy ma ismerlek, azt gondoltam, hogy nem lesz elegendő erőd folytatni. Te azonban rám cáfoltál, s töretlen hittel harcoltál, felálltál, mindent megtettél, s képes voltál még hosszú ideig vezetni bennünket. Köszönök mindent, hiszen óriási megtiszteltetés volt minden egyes nap tanulni tőled valamit, mindenekelőtt profizmusodat, bölcsességedet, valamint erődet, mellyel a Juventusért küzdöttél. Hatalmas ölelést küldök, s nem utolsósorban sok szerencsét kívánok Neked a továbbiakra nézve, de kérlek: ne maradj sokáig távol az otthonodtól!"

Manuel Locatelli: "Giorgione... Barátom... Köszönöm, nagyon szépen köszönöm. Minden egyes nap elmondom Neked, hogy akkor, aznap valami hihetetlen dolgot éltünk át együtt, egymás oldalán állva a Wembley-ben. Te voltál legfőbb támaszom, Te adtad nekem az erőt, mikor kihagytam a büntetőt, és Te voltál az első, akit megöleltem, amikor nyertünk. Ezek az érzelmek örökre velünk fognak maradni. Aztán persze megérkeztem a Juventushoz, s ismét Te voltál az első, akit átölelhettem. Annyi mindent mondhatnék még neked, de talán most elég csak annyi, hogy a mostani szezonban megpróbáltam odafigyelni minden egyes mozdulatodra, hiszen egy példakép vagy számomra, s megtiszteltetés, hogy veled játszhattam. Szeretlek, Capitano. Egy élő legenda vagy, és a szívem legmélyéről köszönöm Neked."

Mattia Perin: "Lehet, hogy túl nyilvánvaló dolgot fogok mondani, de tényleg így gondolom, Giorgio: nagyszerű inspirációforrás voltál, elsősorban elkötelezettséged, aprólékosságod, szenvedélyed, és vad versenyszellemed miatt. Melletted rájöttem, hogy mit is jelent valójában a Juventus játékosának lenni. Kiegyensúlyozottságod mindig segített abban, hogy képes legyek más szemszögből látni bizonyos dolgokat, különösen a legnehezebb pillanatokban, ahol a kudarc ellenére is a győzelemre kell törekednünk, hiszen csak ennek köszönhetően válhatunk igazán jó, valamint teljes értékű labdarúgókká. A mai nappal véget ér egy nagyszerű fejezet az életedben, illetve a Juventus életében is, mely mindkettőtöknek hatalmas örömöket, továbbá örökké tartó szerelmet hozott. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan Ember előtt, mint Te, hamarosan új ajtók nyílnak majd meg, hiszen egyetemes futballikon vagy, ebben a minőségedben pedig továbbra is értékes része leszel sportágunk mindennapjainak. KÖSZÖNÖM, és sok szerencsét, Giorgione!"

Carlo Pinsoglio: "Szia, Giorgio! Mit is mondhatnék? Mikor először találkoztunk, mindössze tizenhét esztendős voltam, s már akkor is nagy csodálattal néztem fel Rád, mivel már ekkor is nagy elkötelezettséggel, valamint elképesztő vezéregyéniséggel rendelkeztél. Az évek során megadatott számomra, hogy csapattársaddá válhattam, ahol egy NAGY bajnokok túl egy igazán NAGY embert is megismerhettem. Szeretnék köszönetet mondani mindazért, amit adtál nekem, köszönöm, mint csapattársad, s mindenekelőtt, mint a Juventus és az olasz válogatott szurkolója, aki sosem fogja elfelejteni, hogy a Wembley-ben mindannyiunkat büszkévé tettél, mikor felemelted azt a bizonyos trófeát. Sok szerencsét minden továbbihoz, CAPITANO!"

Federico Bernardeschi: "Az a megtiszteltetés ért, hogy ismerhettem egy ilyen embert, s egy ilyen sportolót, s hogy volt szerencsém megosztani veled, valamint családoddal az élet nagy pillanatait, szenvedélyt, haragot, örömöt, csalódást, szerelmet. Te voltál számomra a viszonyítási pont, aki mindig mellettem állt a jó és a rossz pillanatokban. Testvér vagy a pályán, s ha behunyom a szemem, még mindig látlak magam előtt a Wembley-ben, ahogy felemeled azt a bizonyos serleget... Megérdemelted, hogy egy ilyen győzelmet arathass karriered során, s abszolút elismerés jár Neked mindazért, amit az elmúlt tizenhét évben tettél és mutattál. A Juventus és a válogatott történelmének megtestesítője vagy, de mindenekelőtt az alázat, a becsület, illetve az őszinteség jelképe, vagyis minden olyan tulajdonságé, ami tiszteletre méltóvá tehet egy férfit. Mindezért, és még sok másért, egészen egyszerűen annyit mondanék Neked, hogy KÖSZÖNÖM! Szeretlek, TESTVÉREM!"