Allegri: "Nyertünk már meccseket a 92. percben, most pedig elveszítettünk egyet"

max_allegri_post_samp_juve.jpgA jövő évi Bajnokok Ligája-szereplését immár végérvényesen bebiztosító Juventus a Serie A tegnap esti, 36. játéknapján a jelenleg a kiesőzónában tartózkodó Genoa együttesének otthonába látogatott, hogy a minél eredményesebb szereplés érdekében ott próbálja meg begyűjteni a három pontot, mely feladatot azonban nem sikerült végrehajtaniuk a fekete-fehéreknek, akik Paulo Dybala találatát követően az utolsó tíz percben két gólt is kaptak a Grifoni csapatától, ezzel 2-1-re elveszítve az összecsapást. 

A találkozót követően természetesen az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz médianyilvánosság előtt, melynek keretein belül szót ejtett a rengeteg helyzetet elpuskázó Moise Kean, illetve Dušan Vlahović teljesítményéről, a szerencse forgandóságáról, valamint a Coppa Italia közelgő döntőjéről is. 

"Nem nevezném magam mérgesnek, sokkal inkább csalódottságot érzek, mivel nem nyertünk meg egy olyan meccset, ahol alapvetően jól teljesítettünk, s ahol a 2-0-ás végeredmény kialakítására is lett volna esélyünk, mellyel azonban nem voltunk képesek élni. Labdarúgóink egyes tulajdonságait illetően egyértelműen javulást kell majd elérnünk a jövőben, mivel Arthur, Miretti, valamint Dybala lecserélését követően nem maradt a pályán olyan futballista, aki le tudta volna lassítani az ellenfél akcióit, illetve elősegítette volna saját játékunk kibontakozását" – fogalmazott a szakember. 

"Olyan labdarúgókkal, akik nagyrészt egyedül a kontrák során hasznosak, nem nyerhetünk meg egy találkozót, ezért pedig az eredmény végig kiélezett maradt, s bár lehet, hogy sokkal több támadást vezettünk a Genoánál, melyek végén legalább három alkalommal óriási helyzeteket alakítottunk ki, ha kihagyjuk ezen lehetőségeket, normális, hogy az ellenfél megbüntet bennünket, ahogy az végül be is következett.

A szezon során már nyertünk meg meccseket a 92. percben, most pedig ekkor vesztettünk el egy mérkőzést, ám mostani kudarcunk, sajnálatos mivolta ellenére a tabella szempontjából nem bír különösebb jelentőséggel, ezért pedig innentől fogva már csak egyedül a Coppa Italia fináléjára szabad koncentrálnunk.

A kupadöntőben mindenképpen kieszközölünk majd néhány változtatást, hiszen Arthur korábban hosszabb ideig volt távol, Mattia De Sciglio pedig eltiltás nem léphet pályára, velük ellentétben ugyanakkor Juan Cuadrado szinte biztosan a kezdőcsapat részét fogja képezni, melynek előjeleként ma is hatvan percet kapott stábunktól. Most az a fontos, hogy mindenki a lehető legjobb módon gazdálkodjon erejével, hogy szerdán kiváló formában tudhassa magát. 

Dušan Vlahović technikai szempontból ma este torinói karrierjének egyik legjobb meccsét játszotta, s csupán pihentetés céljából cseréltem le, majd küldtem be a helyére Álvaro Moratát, hiszen a szerb rendkívül sok lehetőséget kapott januártól fogva, Moise Kean pedig nélküle is képes volt helyzeteket kialakítani a Genoával szemben. Még egyszer mondom, a csere semmiképpen sem Dušan mai teljesítményének szólt, ugyanis azzal messzemenően elégedett vagyok. 

Vlahović továbbra is rendkívül fiatal, ebből adódóan pedig mindeddig nem játszott sok meccset az olasz bajnokságban, ami egyértelművé teszi, hogy az őt menedzselő szakembereknek egyensúlyra kell vezetniük őt, s ennek mentén kell megszabniuk taktikai teendőit. Mikor korábban erről beszéltem, gyakran szembesültem azzal a kritikával, hogy Allegri valójában tönkreteszi a Serie A egyik legnagyobb reménységét, holott alapvető célom természetesen éppen ennek ellenkezője. 

Amennyiben Dušan az előttünk álló időszakban képes lesz nagyobb kiegyensúlyozottságra és nyugalomra szert tenni, melyek segítségével mentálisan is jobban fogja érezni magát, kétségkívül a liga, sőt a világ egyik legjobbja lehet posztján, azonban ehhez mindenképpen végig kell mennie a szükséges lépéseken. Most, hogy nem sikerült gólt lőnie, talán ő is hibásnak érezheti magát, mindazonáltal ez semmilyen tekintetben nincs így, hiszen ma este kiváló produkciót nyújtott technikai szempontból, s ha mindig ilyen futballal rukkolna elő, akkor az egész csapatnak jót tenne játékával. 

Moise Kean egy olyan támadó, aki egyes esetekben képes fél helyzetből is gólt szerezni, ma azonban öt-hat tiszta lehetősége is volt, s mégsem tudott élni velük, mely bármikor, s bárkivel megtörténhet a labdarúgásban. Moise egy fiatal, 2000-ben született srác, aki ennek dacára egész sok tapasztalattal rendelkezik a legmagasabb szinten, ám éppen emiatt kellene tudnia, hogy néha jobban járna azzal, ha egyszerűbb futballra törekedne, s nem akarna ennyit harcolni az ellenfelekkel a labdáért, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy minél több lehetőséget kap majd, annál nagyobb fejlődésen fog keresztülmenni. 

Paulo Dybala szintén jól szerepelt ma, s elégedett vagyok az általa mutatottakkal, azonban ennek ellenére most sem volt képes megcsillogtatni technikai tudásának teljes egészét. Nem tudom, hogy Fabio Miretti lehetőséghez juthat-e a Coppa Italia döntőjében, ám annyi szent, hogy ma este igencsak higgadt játékkal, s korához képest meglehetősen szokatlan nyugodtsággal rukkolt elő, ami egyértelműen azt mutatja, hogy egy olyan labdarúgóval van dolgunk, aki ösztönösen tudja, hogy miként kell játszani ezt a sportágat" – összegzett General Max. 

A mérkőzés összefoglalója: