Bonucci és Miretti értékelései a Juve-Venezia után

bonu_miretti.pngTegnap a Juventus játék és eredmény szempontjából is igen szoros, 2-1-es győzelmet aratott a Venezia együttese ellen. Mint utólag kiderült, a 3 pont begyűjtésével immáron biztossá vált, hogy a Zebrák jövőre is szerepelhetnek a legrangosabb európai kupasorozatnak számító Bajnokok Ligájában, mivel este az AS Romának mindössze 0-0-s döntetlenre futotta hazai pályán a Bologna ellen, így egyik üldözőnek sincs már matematikailag lehetősége elvenni a negyedik helyet Allegri fiaitól. A mérkőzés két hősének mindenképp a születésnapos Bonucci, illetve a felnőttcsapatban először kezdő 18 éves Miretti számítottak, így természetes, hogy őket igyekeztek elsősorban mikrofonvégre kapni a riporterek.

A veterán védőt a találkozó lefújását követően a DAZN munkatársai faggatták az emlékezetes születésnapról.

DAZN: Leo, ötödik gól a bajnokságban, mindegyik a kapitányi szalaggal a karodon. Ad ez neked extra motivációt és felelősséget?

Leonardo Bonucci: Igen, kár is tagadnom, hogy amikor e csodás mez kapitányi szalagját viselem, valami különleges kerít hatalmába. Idén viseltem néhány alkalommal, amikor a karomra került, igyekeztem példaként szolgálni. A szalag relatív, neked mindig példának kell lenned, ha ezt a mezt viseled.

D: Néhány alkalommal felhívtad és próbáltad megnyugtatni Mirettit. Hogyan ítéled meg a mai teljesítményét?

LB: Jó teljesítményt nyújtott, sok labdát játszott meg előre, melyre szükségünk van a fejlődés szempontjából. A találkozó előtt mondtam neki, hogy úgy játszon, ahogy tette korábban az utánpótláscsapatban és a Primaverában, és hogy mindannyian szoktunk hibázni, illetve, ha hibázol, semmi gond, megesik, előre kell tekinteni, és újra próbálkozni. Azt csinálta, amihez a legjobban ért, vagyis futballozott. 

D: A keserűség erősebb, hogy nem harcoltok idén a bajnoki címért, vagy az elégedettség, hogy jobban teljesítetek, mint tavaly?

LB: Őszintén, ha ennek a csapatnak a mezében lépsz pályára, mindig a legmagasabb célokért kell küzdened. Idén a saját dolgunkat nehezítettük meg néhány mérkőzéssel, melyeken elmaradt a jó teljesítmény, mint példálul a Venezia elleni odavágón is. Kettő vagy négy pont elég lett volna, hogy ott legyünk, de tudomásul kell vennünk ezeket a hibákat, hogy jövőre ne ismétlődjenek meg. 

D: Ehhez hasonló ajándékra vágytál 35. születésnapod alkalmából?

LB: Igen, egy szép születésnapot kívántam magamnak, nem is lehetett volna ennél jobb.

A mindössze 18 éves Fabio Miretti számára is emlékezetes volt a tegnapi mérkőzés, hiszen életében először szerepelt kezdőként abban a csapatban, melyben 8 éves kora óta járja a ranglétrát az utánpótlácsapatokban. Miretti a Sky Sport Italiának mesélt a leírhatatlan élményről

Fabio Miretti: A mai nap elképeztő érzelmekkel teli, ezt mindig a szívemben fogom őrizni. Jól éreztem magam, mindenki segített nekem, egynek érezhettem magam a nagycsapat tagjai közül, könnyű volt minden.

SKY: Mik a játékod jellemzői?

FM: De Bruyne játéka inspirált mindig is, de ha a Juvéból kellene választanom, Locatellihez hasonlítanám magam. Minden alkalommal igyekszem ellesni tőle valamit, amikor együtt edzünk.

S: Már az elejétől kezdve nyugodtnak tűntél, de találtunk egy hibát: bal lábbal fejlődnöd kell?

FM: Igen, habár ma próbálkoztam vele.

S: Hallottál a szüleid felől?

FM: Ma még nem, tegnap beszéltünk, és nagyon örültek a lehetőségnek. Nagyon fontosak számomra, mindig támogatnak, sok áldozatot hoztak értem. Biztos vagyok benne, hogy visszafizetem nekik, sosem erőltették rám az akaratukat, ami rendkívül fontos számomra.

S: Milyen fontos Bonucci számodra?

FM: Leo egy fontos személy, sokat támaszkodom a nálam tapasztaltabb játékosokra. Leo, de főleg Danilo is igyekeztek megnyutatni. Segítettek, hogy közel érezzem magam hozzájuk, mely alapvető fontosságúnak bizonyult.