Beharangozó - a Venezia elleni meccs

venezia_400x400.pngA legutolsó szakaszában a bajnokság, akik a nemzetközi kupákban óhajtanak indulni, már nem veszíthetnek több pontot. Ez vonatkozik kedvenc csapatunkra is, aki a Napoli tegnapi fölényes sikere után főleg győzelmi kényszerben van, ha oda akar érni a dobogóra. Ehhez a velenceiek testén vezet ma át az út, a helyszín az Allianz Stadium lesz, a kezdési időpont 12:30, és a tévében a SPORT 2 fogja sugározni. 

A játékvezető a mai napon a bolognai illetőségű Alessandro Prontera lesz, aki 1986. szeptember 15-én született Tricase városában. 2019-ben egy Fiorentina-Udinese 1:0 alkalmával mutatkozott be az élvonalban. Összesen 15 meccset kapott az első osztályban, ezeken 61 sárgát és 6 pirosat osztott ki, valamint 7 büntetőt ítélt meg. A Venezia eddig ötször tapasztalhatta meg a bíró stílusát, de csak egyszer a Serie A-ban, még a C-ben egyszer, a B-ben kétszer, az Olasz Kupában szintén egyszer hozta össze őket a sors. Ezeken 1 győzelem és 2-2 döntetlen valamint vereség a mérlegük. Az idei szezon 16. fordulójába a Hellas Verona ellen szenvedtek 4:3-as vereséget. Érdekesség, hogy még a Budapest Honvéd U19-nek is többször vezényelt mint a Juventusnak, hiszen a Bianconerivel a mai lesz a debütálása, eddig csak a klub Primavera gárdájának fújt.

A vendégek keretének értéke 82,5 millió euró, 10 válogatott játékosuk van, átlagéletkoruk 27,1 év. Legértékesebb játékosuk Ethan Empadu, aki 15 milliót ér. A lagúnák városának csapata legutóbbi 8 meccsét egyaránt elveszítette, győznie pedig pontosan 10 fordulóval ezelőtt sikerült. Természetesen az utolsó helyen áll a tabellán 22 megszerzett ponttal, a bentmaradást érő 17. pozíció 6 pontra van tőlük. A párosítás 25 mérkőzésre tekint vissza, 16 torinói győzelem, 7 döntetlen és csupán 2 Venezia-siker. Torinóban pedig 10 Zebra-győzelem 2 döntetlen. A 6 gólos Vittorio Sentimenti a legjobb gólvágó a párharcban. A legnagyobb győzelmek 4:0, 5:2, 5:0 és 7:3 voltak, a másik oldalon az a kettő pedig 4:3 és 3:0. Az őszi meccsen 1:1 lett, tipikus példájaként az elpazarolt pontoknak, amiből idén volt bőven.

Massimiliano Allegri eddig háromszor meccselt a mai ellenféllel szemben, a Sassuolo padján egy győzelem, egy vereség, ezen kívül a már említett 1:1 született meg. A rivális edzőjével, Andrea Soncinnal még nem vetették össze tudásukat. Kollégája a Juve ellen is debütálni fog. Soncin 1978. szeptember 5-én született Vigevanóban. Tűzoltásként nevezték ki alig három napja, megbízása június végéig szól. Eddig az U19-es csapat edzője volt.

A sérültek listája mindkét oldalon jelentős, a hazai stáb nem számíthat McKennie, Chiesa, Kaio Jorge, Locatelli, Cuadrado és De Sciglio játékára, míg a túloldalon Lezzerini, Romero, Modolo, Ebuehi és Sigurdsson nem bevethető.

A Sky Sport Italia szerint az alábbi kezdőcsapat várható: