Jó úton halad Chiesa felépülése

chiesa_rehab.pngMint ismeretes, a Juventus egyik legnagyobb becsben tartott játékosa, Federico Chiesa január 9-én súlyos sérülést szenvedett az AS Roma elleni 3-4-re megnyert összecsapáson. Az olasz szélsőnek a mérkőzésen elszakadt az elülső keresztszalagja, melyet pontosan két hétre rá, január 23-án műtöttek meg Innsbruckban. Sajnos ezen típusú sérülés a futballisták egyik legnagyobb félelme, hiszen számos biztatóan induló karriert tört már derékba, és csak reménykedni lehet, hogy az adott játékos képes lesz valaha is a szakadás előtti szinten játszani. Chiesa esetében is csak bízhatunk benne, hogy a játékos nem fog szignifikánsan veszíteni robbanékonyságából és agilitásából. Felépülésével kapcsolatban minden esetre jó híreket hallani, ugyanis Giovanni Albanese beszámolója szerint Fede rehabilitációja a tervezett ütem szerint halad.

A műtétet követően hét hónap kihagyást jósoltak a játékosnak, melynek nagyjából a fele már eltelt. Az újságíró beszámolója szerint Chiesa valamikor szeptember vége és október eleje környékén térhet vissza a pályára, azonban kihangsúlyozta, hogy nem szabad siettetni a visszatérést, mivel még sok szakasza van a rehabilitációnak, melyek mind egyformán fontosak annak érdekében, hogy a támadó teljesértékű játékosként térhessen vissza a pályára. 

Őszi visszatérésével megvalósulhat Juve-szurkolók álma, és újra összeállhat a liga egyik legpusztítóbb csatárkettőse, amikor is Fede és Dušan Vlahović együtt fogják Zebra-mezben rohamozni az ellenfél kapuját. Fabiana Della Valle szerint a visszatérésre pedig kifejezetten stílusosan készül az Öreg Hölgy, hiszen Dybala távozásával Chiesát szánják a legendás 10-es mez örökösének. A klub úgy véli, habár az olasz fiatal nem feltétlenül rendelkezik az argentin technikai képességeivel, mentalitását tekintve megtestesít mindent, amiről a Juventus szól.