Amauri: "Chiellini fél lábbal is az MLS legjobb védője lenne"

amauri_giorgio.pngA Juventus korábbi csatára, a brazil származású Amauri Carvalho de Oliveira - ismertebb nevén csak Amauri - egy terjedelmesebb interjút adott a TuttoJuve szerkesztőségének az elmúlt napokban. A klub egyik legsikertelenebb időszakához köthető támadó több alkalommal is kifejezte már imádatát korábbi kenyéradója felé, melyről ezúttal is említést tett, továbbá kifejtette véleményét mi lenne számára ideális a szezon végkimenetele céljából, ezen felül pedig beszélt Giorgio Chiellini felé tanúsított rajongásáról, valamint Dybala lehetséges pótlásáról.

TuttoJuve: A szezont tekintve megelégednél a harmadik hellyel és a kupagyőzelemmel?

Amauri: Teljes mértékben, ellenkező esetben elég rosszul nézne ki a szezon. Az első négy fordulóban hullajtott pontokért nagy árat kellett fizetni. A Juve még mindig képes növelni előnyét az üldözőkkel szemben a negyedik helyért, egy kupával a tarsolyban pedig kevésbé keserűen gondolnánk vissza erre az idényre. 

TJ: Legutóbb a te Juventusod volt az, mely nem nyert semmit egy szezon során. Ennek okán Allegri azt kockáztatja, hogy rosszabbul teljesítsen elődeinél?

A: Nem gondolkodunk mindig negatívan, magabiztosan kell pályára lépnünk a döntőben. Inzaghi lenyűgözött, aki igen felkészült edzőnek tűnik, de én Juventus-drukker vagyok, szóval teljes szívemből reménykedem a sikerben. Az Olasz Kupa-döntő egy újraindulás alapjául kell, hogy szolgáljon a következő szezonra nézve.

TJ: A következő év mindenképp különleges lesz, hiszen néhány játékos - pl. Dybala - is távozni fog. Ugyanez lesz Chiellini sorsa is? Mi az esélye annak, hogy Amerikában láthassuk őt?

A: Chiellini a numero uno, szóval elég könnyű beszélni róla. Olvastam én is, hogy távozhat, de nem hiszem, hogy Olaszországban maradna. A Juventus a mellkasába és a szívébe van varrva, ilyen otrombaságot biztos nem tenne. A mez és a szurkolók szeretéből kifolyólag biztosan máshová menne, mint ahogy Alex (Del Piero - a szerk.) is tette. Ha Giorgio Amerikát választaná, minden bizonnyal nagy szeretettel fogadnák.

TJ: Los Angeles, Miami, vagy akár New York, mind jó választás lehetne számára.

A: Miamiban újra találkozhatna Matuidival és Higuainnal, az egy mesés újraegyesülés lehetne. A klubnak egyébként is egy Giorgio-kaliberű védőre van szüksége, be is tudnám ajánlani, ha akarnám. Lehetnék az ügynöke (nevet).

TJ: Elég versenyképesnek találnád azt a bajnokságot? A mi ismereteink szerint az MLS még nincs az európai bajnokságok szintjén. 

A: Elfogadom ezt a gondolatot, a bajnokság szintje még nem annyira magas. Jó védőkkel találkozhatsz ott, akik kimagaslóan teljesítenek, de képzeld el, mit tenne ott Giorgio. Fél lábbal is jobb lenne bármelyiküknél.

TJ: Ha Miamit választaná, milyen város fogadná őt?

A: Miamiban egyszerűen csodálatos élni. Egy város, mely megfelelő a családok számára, és kielégít minden igényt. Giorgio számára a legjobb hír, hogy egész évben forróság van, a stadionban pedig minden bizonnyal eggyel több szurkolója lesz, hiszen imádom őt.

TJ: Kivel helyettesítenéd Chiellinit?

A: Gleison Bremerrel.

TJ: Ilyen határozottan? A Juve más védőket is figyelemmel kísér, még az olyan fiatalokat is, mint a monacói Badiashilét.

A: Egyszerűen beleszerettem a játékába, minél többet látom őt játszani, annál jobban emlékeztet Giorgióra, ugyanúgy rátapad a védőre, egy másodpercre sem hagyja magára. Egyébként ha már Chiello szóba került, megosztanék egy kis háttérsztorit.

TJ: Vagyis?

A: Chiello mindig is egy rémálom volt, ahogy követett téged, de annak a módja, ahogy támadta az ellenfelet, Conte alatt változott meg. Védekezés terén kibővítette a repertoárját, egész a középpályáig elment a labdákért. Lehetetlenség volt akár egy fejbárbajt is nyerni ellene, minden alkalommal keresztet kellett vetned, mielőtt szembe kerültél vele a pályán.

TJ: Chiellinivel ellentétben Dybalát láthatjuk egy másik olasz csapat mezében?

A: Nem tudom mit fog tenni Dybala, de ő a világ összes top csapatába beférne. A szurkolók számára csalódás lenne őt Inter-mezben látni, hasonlóképpen mint Ibra és Vieira esetében annak idején, de ez a futball része. Olaszországon kívül látnám őt szívesen, mellyel így megadatna neki a lehetőség, hogy megtapsolják és éltessék, ha egyszer visszatér Torinóba.

TJ: Helyettesítése kapcsán szóba került egy másik argentin, Angel Di Maria. Mit gondolsz róla?

A: Győztes mentalitással rendelkezik, mely megfelelő profil a Juventus számára. Csábító lehetőség lenne kipróbálni magát Olaszországban, számomra ő még mindig képes különbséget jelenteni. Semmiképp sem levezetni jönne, még nem a karrierje vége előtt levő játékos.