Beharangozó - a Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA Napoli és a Roma veresége miatt nagy lehetőség kapujában ma kedvenc csapatunk, hiszen nagyon közel lehet kerülni nem csak a biztos BL helyezést jelentő negyedik helyhez, hanem a dobogó legalsó fokához is. Természetesen a bronzérem és az esetleges kupagyőzelem is csak halvány vigaszt jelenthetne az elmúlt két szezon sebeire, de jobban mutatna mint a semmi. A Sassuolo már légüres térben mozog a tabella közepén, úgyhogy talán lehet egy kicsit kisebb  ellenállásra számítani. A találkozó helyszíne a Mapei Stadium lesz, a kezdés időpontja 20:45, a televízió SPORT 1 csatornája tűzi műsorára.

A 41 éves Fabio Maresca, aki a mai találkozó vezető bírája lesz, 1981. április 12-én látott napvilágot,  és nápolyi születése miatt egyértelműen nem népszerű a torinói ultrák körében. 2014-ben debütált az olasz élvonalban, egy Lazio-Bologna 1:0 alkalmával, ahol a 90+4. percben született meg a döntő találat.  Eddig 97 Serie A-összecsapáson fújta a sípot, összesen 510  alkalommal osztott ki sárga lapot, pirosat 39-szor adott az azt kiérdemlőknek, míg büntetőt 32 sértett javára ítélt meg.

A hazai csapat mérkőzésein eddig 10 alkalommal vállalt szerepet,és a zöld-feketék csupán 1 alkalommal tudtak nyerni, 4 döntetlen és 5 vereség mellett. Mondjuk, azt az egy győzelmet nem aprózták el, hiszen 5:0-ra mészárolták le a Genoát, de szenvedtek már ők is 6:1-es vereséget a Laziótól, 5:1-et az Atalantától és 4:0-át a Samptól. A Bianconeri szintúgy 10 esetben lépett a bíróval egyszerre pályára, de az ő mutatójuk 8-1-1. A vereség még 2016-ból a Hellas Verona ellen jött össze, az eredmény 1:2 lett, ahogy az 1:1-es döntetlen is Rómeóék városából származik. Ezt a párosítást még sohasem vezette.

A Neroverdi értéke a Transfermarkt adatai alapján 236 millió euró, legtöbbet érő játékosuk, Domenico Berardi akinek a piaci értéke 35 millió euró. 10 válogatott játékosuk van, korátlaguk pedig 26,7 év. A Sassuolóban lejátszott összecsapások nem tekintenek vissza hosszú múltra, az eddigi 8 egymás elleni találkozón a házigazda egy győzelmet aratott, két döntetlen és öt vereség mellett, a gólarány 8:18. Ezen a pályán a legeredményesebb fekete-fehér tüzér a 4 gólos Paulo Dybala. A legsimább vendégsiker, a 2019-es 0:3 alkalmával született, a legnagyobb góltermést a tavalyelőtti 3:3 hozta. Teljesen közepes teljesítményt nyújtva állnak a 10. helyen, 12 győzelem mellett 10 döntetlen és 11 vereség a mérleg. A legutóbbi 5 mérkőzésen 2-2 győzelem és vereség, illetve 1 döntetlen jött ki nekik.

Allegri mester 13 esetben készült a mai ellenfél ellen, és kilencszer le is győzte őket, vereséget háromszor szenvedett. A zakók közül egy a Milan, 2 a Juve padján érte, a győzelmeket mind a Zebrák élén gyűjtötte be, kiemelkedik ezek közül egy 7:0-ás diadal.

Ellenlábasa, az 1980. január 1-én született Alessio Dionisi, az Olginatese csapatánál kezdte bontogatni szárnyait, kisebb együttesek padja után a Venezia volt az első nagyobb klubja, majd még az Empolit vezényelte mielőtt a jelenlegi csapatához került. Élvonalbeli teljesítménye megegyezik a jelenleg futó szezon számaival, hiszen ez az első Serie A-s idénye. Allegri és az Öreg Hölgy ellen is 2 esetben mérkőzött, 1-1 győzelmet és vereséget tud felmutatni. A bajnokságban ősszel legyőzte nagyobb nevű ellenfelét, a kupában ezzel szemben kapitulálni kényszerült.

A hazai oldalon csupán Obiang, Đuričić és Ceide részvételére nem számíthatnak, a fekete-fehérek sérült listája viszont egyre hosszabb: Kaio Jorge, McKennie, Chiesa, Locatelli, és Arthur mellett kiesett még Juan Cuadrado is.